„Menų vartai jaunimui“ suteikė galimybę tobulėti

Miestas

Specialų projektą „Menų vartai jaunimui“ Klaipėdoje įgyvendinę organizatoriai skaičiuoja, kad į jo veiklų organizavimą įsitraukė ir įvairiausius savo gebėjimus galėjo atskleisti daugiau nei 60 jaunuolių.

Greta Klaipėdos simbolio „Meridiano“ esantį skverą pernai užpildę spalvoti lauko baldai, koncertai bei edukaciniai renginiai, pritraukę jaunimą, buvo pačių jaunų žmonių darbas.

Sau erdvę susikūrę jaunuoliai veikti galimybę gavo subūrę iniciatyvinę grupę. Rezultatas – Edgaro Lubio, Ingajos, Gyčio ir Evelinos Šimelionių, Jono Baltoko ir „JieDu“ koncertai, jaunųjų muzikos grupių pasirodymai, šokių konkursas, grafičių dirbtuvės, konferencijos, susitikimai bei gatvės meno festivalis „Art gates“, kuriame dalyvavo per 1000 žiūrovų ir 300 dalyvių, koncertavo 5 jaunimo grupės, vyko šokių konkursai „Lithuanian Impro Cup 2021” ir „Lithuanian Open 2021”. Festivalio metu vyko ir piešinių konkurso apdovanojimai, kuriuose buvo apdovanoti geriausiai įvertinti užsienio ir Lietuvos ekspertų atrinkti gatvės meno menininkai.

Į šį projektą buvo įtraukti rusų bendruomenės jaunimas, Erasmus+ studentai ir sukurtas 20 mentorių ekspertų tinklas.

Organizatorių teigimu, būtent toks ir yra „Europos solidarumo korpuso“ programos tikslas – suteikti jaunimui galimybę tobulėti finansuojant projektus ir padedant kitiems. Praėjusią vasarą patirtimi ir patarimais su jaunaisiais klaipėdiečiais dalijosi Klaipėdos miesto savivaldybė ir VšĮ „Projektas LT“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Meridiano skverą užlies interaktyvi jūrinė banga

Laivų valdymo simuliatoriai, uosto krovos darbus ir laivų judėjimą imituojantys robotai, jūrinių mazgų ir jūrinių papuošalų dirbtuvės, virtualios realybės vaizdų ...
2022-07-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Miesto centre - trys stacionarios vandens gertuvės

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ antradienį surengtos ceremonijos metu atidarė „Meridiano” skvere įrengtą vandens gertuvę. Atidengti ją buvo patikėta ...
2022-05-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Meridiano" skveras tvarkytojų sulauks greičiau

Klaipėdos senamiestyje turėtų būti sutvarkyta dar viena erdvė. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai greičiau nei planuota turėtų sulaukti vadinamojo „Meridiano“ skvero ...
2021-05-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This