Į kilpininko sodybą atvedė sniege palikti pėdsakai

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Klaipėdos rajone nustatė asmenį, laukinius gyvūnus gaudžiusį kilpomis ir dar vieną kilpą turėjusį savo sodyboje. Už šiuos pažeidimus jam gresia beveik 2,5 tūkst. eurų bauda.

„Gavę informacijos iš medžiotojų, kad miške pastebėtos kilpos, suradome jas pagal laukinių gyvūnų pėdsakus. Kadangi žemę buvo užklojusi šviežia sniego danga, buvo matomi ir asmens, palikusio kilpas, pėdsakai. Jie mus nuvedė į netoliese esančią sodybą“, – pranešima cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Pasak aplinkosaugininko, pagal pėdsakus susektas asmuo pripažino pastatęs kilpą, norėdamas sugauti stirną ar elnią.

Apieškodami sodybą, viename iš ūkinių pastatų aplinkosaugininkai rado dar vieną savadarbę kilpą.

Už neteisėtai miške pastatytą kilpą asmeniui gresia bauda iki 1600 eurų, o už neteisėtai laikomą kilpą – iki 860 eurų bauda. Aplinkosaugininkai už padarytus pažeidimus surašė du Administracinio nusižengimo kodekso protokolus ir paėmė kilpas.

Aplinkosaugininkai dėkoja medžiotojams už informaciją ir primena, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Kretingos rajone pagautas kilpininkas turės nemalonumų ir su policija

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją apie neteisėtai laikomus žvejybos įrankius Kretingos rajone, Ėgliškių kaime. ...
2023-01-13
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje įkliuvo neteisėtai tinklais prekiavęs asmuo

Savaitgalį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavę informacijos išaiškino asmenį, socialiniuose tinkluose prekiavusį žvejybiniais tinklais. Pažeidėjui gresia ...
2023-01-09
Skaityti daugiau

Regionas

Sučiupo dar du žeberklininkus

Trečiadienio naktį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai per akcijos „Lašiša“ reidą Kretingos rajone sulaikė du žeberklininkus. „Džiugiu, ...
2022-11-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This