Klaipėdos rajone prasidėjo balsavimas už gyventojų idėjas

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad antradienį prasideda mėnesį truksiantis balsavimas už į finalinė etapą patekusias 20 gyventojų idėjų.

Balsuoti gali kiekvienas Klaipėdos rajono gyventojas, kuriam ne mažiau nei 16 metų, o savo balsą galima atiduoti už tris projektus. Laimės didžiausio gyventojų palaikymo sulaukę pasiūlymai, kuriuos per ateinančius dvejus metus finansuos ir įgyvendins Savivaldybė.

Praėjusių metų lapkritį ir gruodį Klaipėdos rajono gyventojai galėjo siūlyti idėjas, kurios, jų manymu, reikalingiausios bendruomenei, seniūnijai ar rajonui. Tarp siūlomų daugiausiai aktyvių pramogų: „Skate“ parkas Gargžduose, Agluonos tvenkinio dalinis išvalymas, vaikų laisvalaikio oazė Jakuose, riedlenčių, riedučių ir BMX parko įrengimas Sendvario seniūnijoje, vaikų žaidimo aikštelės Atgimimo parke, Gobergiškės parko įkūrimas, Plikių parko lauko scena, treniruoklių aikštelės įrengimas Normantų kaime ir kiti.

Iš viso buvo pateiktos 27 idėjos už beveik 1,4 mln. eurų. Sausį savivaldybės specialistų komanda – architektai, infrastruktūros, biudžeto, projektų valdymo specialistai – nagrinėjo pateiktas gyventojų idėjas. Autorių buvo prašoma patikslinti projektų sumas, įgyvendinimo vietą ir kitus reikalingus duomenis, kad pasiūlymai atitiktų keliamus reikalavimus. Po vertinimo į finalinį etapą – balsavimą – keliauja 20 idėjų.

„Balsavimas – vienas svarbiausių etapų. Jis prasideda šiandien ir vyks iki kovo 2 dienos, per kurį mūsų rajono gyventojai galės apsispręsti, kam atiduoti savo balsą. Kiekvienas galės balsuoti net už tris projektus. O kad kiekvienas balsas yra labai svarbus, parodė praėję metai. Nors buvo kalbama, kad laimės projektai, kur gyventojų daugiausiai, akivaizdu, jog svarbiau buvo idėja, o ne gyventojų skaičius, nes tarp laimėtojų buvo Kvietiniai, Venckai, Mazūriškiai. Beje, šiemet matome ir dar vieną tendenciją – didelių projektų, kurių vertė iki 100 tūkstančių, gausą. Tai rodo, kad žmonėms svarbu, jog jų projektas būtų naudingas kuo didesniam ratui žmonių, o ne tik konkrečiai gyvenvietei ar bendruomenei“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Balsuoti bus galima dviem būdais. Elektroninę anketą su visais projektais galite rasti adresu apklausa.klaipedos-r.lt. Taip pat galima užsukti į bet kurią seniūniją ar J. Lankučio bibliotekos filialą. Galima balsuoti ir popieriniu biuleteniu jį atsisiuntus iš internetinio puslapio www.klaipedos-r.lt , pasirinkus skiltį „GYVENTOJAI/TAVO IDĖJA“. Užpildę popierinį balsavimo biuletenį jį reikia palikti seniūnijų pašto dėžutėse.

„Kad gyventojams būtų kuo patogiau ir lengviau rinktis už ką balsuoti, pridėjome ir interaktyvų žemėlapį, kuriame pateikiama išsami informacija apie kiekvieną projektą, taip pat ir kaip jis atrodys realybėje, nes dalis projektų autorių pateikė net savo idėjų vizualizacijas. Be to, jau vasario 8–9 dienomis savivaldybės „Youtube“ paskyroje nuo 17.30 iki 19.30 val. bus transliuojami ir projektų pristatymai, kur patys autoriai papasakos apie savo idėjas. Jiems galėsite užduoti klausimus komentarų skiltyje ir, galbūt, taip dar lengviau apsispręsite, kurie trys projektai yra verčiausi Jūsų balso“, – teigia savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Interaktyvų projektų žemėlapį rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This