Legalizuoti 150 000 eurų nepavyko: tarp įtariamųjų – antstolė ir advokatas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus piktnaudžiavimu bei padėjimu legalizuoti nusikalstamu būdu gautą turtą.

Pareigūnai tęsia tarptautinį, itin didelės apimties tyrimą, kuriame organizuoto nusikalstamo susivienijimo nariai įtariami dideliais kiekiais platinę narkotinę medžiagą – heroiną ir kitus kvaišalus Airijoje bei Šiaurės Airijoje bei Lietuvoje verbavę ir išnaudoję nukentėjusius asmenis šiai nusikalstamai veikai užsienyje daryti. Šio tyrimo metu gauta duomenų apie įtariamojo, minėto susivienijimo 38 m. lyderio, piniginių lėšų, galimai gautų iš nusikalstamos veikos, legalizavimą. Dėl pastarųjų nusikalstamų veikų tyrimas buvo atskirtas į atskirą bylą.

Sausio viduryje Plungės mieste ir rajone policijos pareigūnai sulaikė įtariamo lyderio 61 m. šeimos narę, vienos jo įmonių 43 m. buhalterę bei 53 m. antstolę. Tą pačią dieną uostamiesčio teisėsaugininkai atliko tris kratas šių asmenų gyvenamosiose bei darbo vietose, kurių metu buvo rasta per 60 000 eurų grynais bei tyrimui reikšmingų daiktų ir dokumentų.

Įtariama, kad 38 m. Plungės gyventojas, pasitelkęs savo įmonės buhalterę, kreipėsi į advokato praktika užsiimantį 56 m. vyriškį dėl pagalbos legalizuojant galimai iš narkotikų prekybos gautus pinigus. Taip pat įtariama, kad pastarajam advokatui patarus, plungiškio šeimos narė kreipėsi į antstolę, kuri sutiko surašyti faktinių aplinkybių konstatavimo dokumentą dėl 61 m. moters buto rūsyje, Plungėje, neva rastų daugiau nei 150 000 Eur.

Tyrimo duomenimis, įtariama, suklastoto dokumento pagrindu 61 m. moteriai notarų biure buvo išduotas paveldėjimo teisės į neva rastus pinigus liudijimas. Įtariama, kad dalis šių legalizuotų pinigų buvo panaudoti vienoje iš 38 m. Plungės gyventojui priklausančių įmonių.

Šiame tyrime įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo pareikšti penkiems asmenims – 43 m., 53 m. bei 61 m. moterims, 38 m. plungiškiui bei 56 m. advokatui.

Trys įtariamosios buvo sulaikytos ir uždarytos į areštinę, vėliau joms bei advokatui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. 38 m. plungiškiui tarptautiniame ikiteisminiame tyrime jau yra paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į pas 43 m. įtariamąją rastas pinigines lėšas – daugiau nei 60 000 eurų, kurių kilmė bei įgijimo aplinkybės taip pat bus tiriamos.

Už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų. Už valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens piktnaudžiavimą siekiant turtinės ar kitokios naudos numatyta tokia pati bausmė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Jungos" jubiliejaus proga - mažųjų šokių konkursas

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studija „Junga“, švenčianti savo 75-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų, savaitgalį Palangos koncertų salėje surengė ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės tarybos nariui pareikšti įtarimai

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), toliau atliekanti ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This