Batus ir striukę iš parduotuvių vogė, nes buvo šalta

Kriminalai ir nelaimės

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas pranešė paskelbęs nuosprendį, kuriuos pripažino kaltu vyrą, apvogusį dvi prabangias parduotuves, ir skyręs jam realią 1 metų ir 1 mėn. laisvės atėmimo bausmę.

Asociatyvi nuotr.

Byloje nustatyta, kad nuteistasis lapkričio 25 d. parduotuvėje, esančioje H. Manto g., Klaipėdoje, iš prekybinės salės atvirai, matant darbuotojai, paėmė vieną 41 dydžio, 169 eurų vertės ,,Hugo Boss” batą bei kitą 43 dydžio to paties prekės ženklo ir tokios pat vertės batą. Įsidėjęs skirtingų dydžių batų porą į maišelį, vyras iš parduotuvės išbėgo, bet netrukus sugrįžo. Tada nuo pakabos stvėrė vyrišką 1069 Eur vertės bliuzoną bei ,,Hugo Boss” striukę, įkainotą 349 eurais. Nesumokėjęs už prekes, įžūlusis vagis iš parduotuvės vėl išbėgo.

Negana to, gruodžio 7 dieną Tiltų g. esančioje parduotuvėje, matant parduotuvės direktorei, nuo manekeno nuvilko vyrišką striukę ir neatsiskaitęs taip pat išbėgo iš parduotuvės.

Teisiamasis savo kaltę pripažino visiškai, neneigė vogęs, bet teigė taip pasielgęs dėl to, kad jam esą reikėjo batų ir striukės. Imdamas skirtingų dydžių, dešinės kojos batus, nepastebėjo, kad batai skiriasi, todėl jais negalėjo avėti, o vyrišką bliuzoną-striukę trumpai dėvėjo. Į parduotuvę, esančią Tiltų g., atėjo turėdamas tikslą pavogti striukę, nes striukės neturėjo, o lauke buvo šalta.

Po kiek laiko pareigūnams vagį sulaikius, dalis daiktų parduotuvėms buvo grąžinta.

Teismas, išnagrinėjęs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, vyrą pripažino kaltu, įvykdžius atviras vagystes kitų asmenų akivaizdoje. 

,,Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad padaryti du apysunkiai tyčiniai nusikaltimai, į tai, kad dėl vienos veikos parduotuvei padaryta 1069 Eur žala, kurios V. M.  neatlygino, į tai, kad byloje nenustatyta V. M. atsakomybę lengvinančių aplinkybių ir nustatyta viena atsakomybę sunkinanti aplinkybė – šiuos nusikaltimus V. M. padarė būdamas teistas už tyčinių nusikaltimų padarymą, o toks asmuo baudžiamojo įstatymo kontekste vertinamas kaip recidyvistas, į kaltinamojo asmenybę – V. M. niekur nedirba, teistas penkis kartus, administracine tvarka baustas net keturiasdešimt septynis  kartus, iš kurių dalis nuobaudų paskirta už smulkias vagystes. Įvertinęs nurodytas aplinkybes, teismas už šiuos nusikaltimus  V. M. paskyrė griežčiausią bausmės rūšį – laisvės atėmimą, kurio dydį, įvertinęs kaltinamojo asmenybę bei nusikaltimo padarymo aplinkybes, nustatė vieneriems metams ir šešiems mėnesiams”, – rašoma teismo pranešime.

Jame taip pat teigiama, jog kadangi vyras kaltę pripažino visiškai ir byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirtoji bausmė jam sumažinta vienu trečdaliu ir subendrinta su ankstesniu nuosprendžiu paskirta bausmės dalimi, paskiriant galutinę – vienerių metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmę.

Be to, nuteistasis vienai iš parduotuvių turės atlyginti 1069 Eur padarytą turtinę žalą. 

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Apvogė butą

Paliktas pravertas balkonas priviliojo vagį, kuris padarė nemažai nuostolių. Policija praneša, jog sekmadienio vakare apie 20.30 val. Klaipėdoje, Debreceno g., ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Operatyviai sulaikė iš vaiko telefoną pagrobusį vagį

Pirmadienį policija sulaukė pranešimo, jog apie 14.15 val. Klaipėdoje, Sulupės g., iš 11-mečio rankų buvo pavogtas 200 eurų vertės „Samsung“ ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisti nepakaltinamu asmeniu pasinaudoję klaipėdiečiai

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kaltais dėl sukčiavimo bei dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu pripažinti klaipėdiečiai N. A. ir ...
2023-10-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This