„Elme Metall“ statys metalo apdirbimo gamyklą Klaipėdos LEZ

Verslas

Estijos pramonės holdingui „BLRT Grupp“ priklausanti kompanija „Elme Metall“ Klaipėdos laisvojoje ekonominėje (LEZ) zonoje šiemet planuoja pradėti modernaus metalo apdirbimo komplekso statybas 7,6 ha ploto sklype. Tai bus didžiausias LEZ istorijoje išvystytas sklypas.

2019 m. pabaigoje paskelbusi apie 20 mln. EUR vertės investicinį projektą Klaipėdos LEZ, „Elme Metall“ nuosekliai jį įgyvendina. Pernai kompanija užbaigė modernų metalo produktų saugojimui ir platinimui skirtą kompleksą, o šiemet numato pradėti svarbiausią jo etapą – 17 mln. EUR vertės metalo apdirbimo gamyklą. Užbaigus pastarąjį objektą, „Elme Metall“ pastatuose Klaipėdos LEZ dirbs apie 150 specialistų.

Klaipėdos LEZ. fotopolis.lt nuotr.

Pasak „BLRT Grupp“ valdybos nario Algerd Andruškevitšus, bendrovė šiuo metu projektuoja gamybos kompleksą, kuris turėtų tapti didžiausia lakštinio ir profilinio plieno apdirbimo gamykla Baltijos šalyse.

„Užbaigus pastarąjį etapą, mūsų Klaipėdos padalinys galės apdoroti apie 50 tūkstančius tonų lakštinio ir profilinio plieno produkcijos per metus. Produkciją planuojame tiekti klientams iš laivų statybos, remonto, įrenginių gamybos bei kitų sektorių. Puiki Klaipėdos lokacija leis mums padidinti užsakymų įgyvendinimo efektyvumą mūsų Baltijos, Skandinavijos, Lenkijos, Vokietijos, Nyderlandų ir kitose rinkose“ – pranešime cituojamas A. Andruškevitšus.

Jo teigimu, ypatingas dėmesys vystant gamyklą yra skiriamas švaresnės gamybos ir aplinkosaugos technologijoms. Sklandžiai vykstant parengiamiesiems procesams, faktinę komplekso statybą ketinama pradėti antroje šių metų pusėje.

Klaipėdą ir Klaipėdos LEZ plėtrai kompanija prieš keletą metų pasirinko įvertinusi daugelį skirtingų lokacijų, o Lietuvos uostamiestis pasirodė patraukliausias dėl tinkamos infrastruktūros, logistikos ir konstruktyvaus LEZ valdymo bendrovės požiūrio. Taip pat, kompanija palankiai įvertino klaipėdiečių kompetencijas. Šiuo metu sandėliavimo padalinyje dirba apie 15 specialistų, tačiau užbaigus gamyklą, numatoma apie 150 darbo vietų.

Klaipėdos LEZ vadovo Eimanto Kiudulo teigimu, „Elme Metall“ plėtra yra išskirtinė vien tuo, kad bus vykdoma didžiausiame pagal plotą sklype LEZ istorijoje. Kita vertus, bendrovės investicija toliau stiprina aukštesnės pridėtinės vertės gamybos portfelį bei esą iliustruoja Klaipėdos LEZ patrauklumą įvairioms veiklos sritims – ne vien gamybai, bet ir logistikai, platinimui, prekybai ir kt.

„Džiaugiamės, kad kompanija nuosekliai laikosi savo planų ir, miesto institucijų dėka, sklandžiai įgyvendina paruošiamuosius procesus. Tikiuosi, kad baigus plėtrą, „Elme Metall“ istorija bus dar vienas sklandžios ir tvarios investicijų plėtros Klaipėdoje pavyzdys“, – sako E. Kiudulas.

„Elme Metall“ įmonių grupėje Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Suomijoje, Lenkijoje ir Rusijoje iš viso dirba apie 500 žmonių. Praėjusių metų „Elme Metall“ grupės konsoliduota apyvarta siekė daugiau kaip 230 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Statys jau trečią FlexStart

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įsteigta NT vystymo įmonė UAB „Flex Start Three“ gavo leidimą statyti 8,8 tūkst. kv. m ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This