Klaipėdos rajono biudžete – daugiau lėšų aplinkosaugai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šių metų biudžete numatytas didesnis finansavimas aplinkos apsaugai. 2022-aisiais šiai sričiai skiriama 3 milijonais eurų daugiau nei ankstesniais metais – iš viso 7,8 milijonų eurų. Daugiausia atsieis komunalinių atliekų surinkimas ir tvarkymas – apie 2,9 mln. eurų. 1,5 mln. eurų planuojami Klaipėdos rajono viešųjų erdvių priežiūros darbams finansuoti. Taip pat 1,5 mln. eurų planuojama išleisti lietaus nuotekų sistemų įrengimo darbams. Jos bus įrengiamos Jakų k., Gindulių k. Liepų, Ievų ir Toplaukio g., Girkalių k. Sodų g., Gargždų miesto Pušų g. atkarpoje nuo Žvejų iki J. Basanavičiaus g. Lietaus nuotekų šalinimo tinklų statyba planuojama ir Gargždų m. Žalgirio ir Kvietinių g.

„Lietaus nuotekų įrengimo darbai itin svarbūs – jie užkerta kelią gatvių, pastatų tvinimui. Gyventojams dažnai atrodo keista, kad tokios didelės lėšos tiesiog pakasamos po žeme – nėra sukuriama jokios matomos infrastruktūros, tačiau investicijos naudą kiekvienas pajus per pagerėjusią kelių būklę liūčių metu bei išvengę rūsių tvinimo“, – pranešime cituojamas Savivaldybės administracijos direktoriaus
pavaduotojas Česlovas Banevičius.

Dar vienas iš suplanuotų darbų – Gargždų miesto parko tvarkymas.

Šiemet jo želdynams ir infrastruktūrai atnaujinti numatomas daugiau nei milijono eurų finansavimas. Antrojo parko tvarkymo etapo metu bus nutiesti Šeimos ir Istorijos takai su asfalto danga ir skaldyto granito trinkelių apvadu, bus išasfaltuotas takas, jungiantis Šeimos ir Kultūros takus vakarinėje parko dalyje šalia sporto įrenginių. Jau praminti takai bus padengiami skaldele. Greta takų bus įrengti ir nauji suolai, dviračių stovai, šiukšliadėžės.

„Vaikai galės dūkti naujoje žaidimų aikštelėje, o renginių mėgėjus turėtų nudžiuginti amfiteatras. Bus įrengtas ir visiškai naujas bei modernus apšvietimas, leisiantis parką lankyti ir tamsiu paros metu“, – sako Česlovas Banevičius.

Taip pat parke bus atnaujinami vadinami senieji ir naujieji laiptai, lieptas per senvagę. Vietoje senojo tualeto bus pastatytas naujas sanitarinis konteineris, atvestas vandentiekis ir nuotekų tinklai. Visus darbus planuojama įgyvendinti iki metų galo.

1 Comment

  1. Ju tvarkymas

    Iškirsti sveiks , brandžius medžius. Išplauti milionus

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This