Uostamiesčio bendrovės vadovai užsieniečiams parūpino suklastotus leidimus gyventi Lietuvoje

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame vienos uostamiesčio įmonės direktorius ir jo pavaduotoja kaltinami padėję 7-iems užsienio piliečiams įsigyti suklastotus leidimus laikinai gyventi Lietuvoje.

Pasak prokuratūros pranešimo, siekdamas penkiems Rusijos bei dviem Kazachstano piliečiams gauti minėtus leidimus, kaltinamasis savo įmonės vardu Migracijos departamentui ir Užimtumo tarnybai pateikė, įtariama, melagingus dokumentus. Juose nurodė, jog į Lietuvą atvykusiems asmenims jo įmonėje bus įrengtos darbo vietos ir jie bus įdarbinti kosmetologais, vadybininkais-logistais, pardavimų, rinkodaros vadovais, jog jie bus apgyvendinti.

Išsiaiškinta, jog nurodyta užsieniečių gyvenamoji vieta yra kaltinamajam priklausantis nebaigtos statybos negyvenamas namas.

Tuo metu toje pačioje įmonėje dirbanti direktoriaus pavaduotoja įtariama pagaminusi kai kurių užsieniečių kvalifikacijai pagrįsti magistro diplomus, diplomų priedėlius bei licencijas medicininei praktikai atlikti. Remiantis šiais melagingais dokumentais, šešiems asmenims buvo išduoti laikini leidimai gyventi Lietuvoje.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, jog direktorius galėjo apgaulingai tvarkyti ir šios įmonės buhalterinę apskaitą.

Įtariama, kad jis pateikė „Sodrai“ suklastotus pranešimus apie tai, jog vienas iš minėtųjų užsieniečių darbuojasi jo bendrovėje ir jam yra mokamas atlyginimas. Tyrimo duomenis, faktiškai nedirbusiam asmeniui bendrai buvo priskaičiuotas didesnis nei 1000 eurų darbo užmokestis. Taip pat įtariama, kad įmonės apskaitoje kaltinamasis galėjo neužregistruoti ir dalies ūkinių operacijų, o dalį dokumentų – nuslėpti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Mačete besišvaistęs klaipėdietis prieš teismą stos jau kitą savaitę

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai praneša pradedantys nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau ne kartą teistas klaipėdietis kaltinamas tuo, kad ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This