Klaipėdos rajone – nauji darželiai, mokykla ir kompiuteriai

Regionas

Rekordiškai dideliame, 102 mln. eurų siekiančiame Klaipėdos rajono savivaldybės biudžete net 42 mln. eurų – didžiausia biudžeto dalis – skiriama švietimui. Svarbiausias prioritetas, skirstant finansus – švietimo infrastruktūros plėtra. Duris atvers ne viena nauja ugdymo įstaiga, didės ir darbuotojų atlyginimai.

Įkurtuvės – Gobergiškėse, Jakuose ir Slengiuose

„Džiaugiamės, kad jau turime rangovą, kuris užbaigs Gobergiškės darželio rekonstrukciją. Modernizavus pastatą dvi grupes jame galės lankyti 35 vaikai. Rangovas darželyje atliks vidaus apdailos ir elektros darbus, įrengs šildymo-vėdinimo sistemas, katilinę, vandentiekio, buitinių ir lietaus nuotekų tinklus, taip pat apsauginę ir gaisrinę signalizaciją, sutvarkys sklypą, kuriame bus įrengti takeliai, suoliukai, dviračių stovai, šiukšlinės, vartai. Baldus ir įrangą, reikalingą darželiui, Savivaldybė nupirko jau praėjusiais metais“, – pranešime pažymi mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Sendvario seniūnijai persikėlus į naujas patalpas, Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre jau įrengiamos dvi naujos darželio grupės, o Jakuose rugsėjį duris atvers dar dažais kvepianti mokykla. Kad vaikai į mokyklas keliautų saugiai, bus atnaujintas ir mokyklinių autobusų parkas – už numatytus 90 tūkstančių eurų Savivaldybė pirks mokyklinius autobusus.

Net 1 mln. eurų bus paskirstyta švietimo įstaigų mokymo priemonėms įsigyti – kompiuteriams, išmaniesiems televizoriams, interaktyviems ekranams, muzikos instrumentams, patalpų remontui  atnaujinant klases, buitinei, organizacinei technikai įsigyti ir mokyklinių autobusų remontui.

„Šias lėšas švietimo įstaigos pasiskirstys pačios. Iš mokyklų ir darželių deleguotų švietimo darbuotojų sudaryta komisija apvažiavo visas švietimo įstaigas, susipažino su pateiktų prašymų pagrįstumu, situacija įstaigose. Jau dabar mokyklos ir darželiai pasiskirstys 800 tūkst. eurų, dar 200 tūkst. eurų planuojama palikti antram pusmečiui – pagrindinis jų skirstymo prioritetas būtų įstaigų pasiruošimas naujiems mokslo metams“, – kalba mero pavaduotoja.

Auga privačius darželius lankančių vaikų skaičius

Nemenką švietimui skirto biudžeto dalį reikės atriekti ir mokyklų bei darželių veiklos užtikrinimui, atlyginimų didėjimui, organizuoti mokinių pavėžėjimą, finansuoti neformalus vaikų švietimą įvairiuose būreliuose.

Atskiros lėšos numatytos Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos aktų salės statybai, bus tvarkoma ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos teritorija, ruošiami projektai Gargždų „Vaivorykštės“ ir Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijų modernizavimui.

„Šiemet rengiamas naujo darželio Gargžduose statybos projektas. Svarbu ir tai, kad ir toliau vyksta dialogai su potencialiais Sendvario daugiafunkcio centro statytojais. O kol vaikams trūksta vietų jau esamose ugdymo įstaigose, problemą sprendžiame skirdami didžiausias kompensacijas Lietuvoje – 250 eurų – už privačiuose rajono darželiuose ugdomus vaikus“, – sako mero pavaduotoja A. Balnionienė.

Šiemet privačiuose rajono ir miesto darželiuose ugdomi 759 rajono vaikai – tiek, kiek vietų paprastai būna trijuose valstybiniuose darželiuose. Prieš kelerius metus privačiai ugdyti 88 vaikai. Tad šiemet tikslinėms kompensacijoms iš Savivaldybės biudžeto prireiks 717 tūkst. eurų daugiau nei pernai.

Augantis lėšų poreikis kompensacijoms ir vis didėjantis privačiai ugdomų vaikų skaičius rodo, kad sprendimas kiek įmanoma labiau palengvinti finansinę naštą tėvams buvo sėkmingas ir reikalingas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurias švietimo įstaigas remontuos šiemet

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbia, kad uostamiesčio švietimo įstaigų infrastruktūrai gerinti 2024 metais numatoma skirti 11,5 mln. Eur. Be to, šiemet ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Savivaldybė planuoja darželių plėtrą

Klaipėdos valdžia ieško sprendimų, kaip padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vietų skaičių mieste, ypač ten, kur jų labiausiai trūksta – ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This