POLA kortelė: ką būtina žinoti?

Sveikata

Penktadienį, vasario 4 d., minima Pasaulinė kovos su vėžiu diena, kuria siekiama priminti, kad gyvename laikais, kai tikėtina, jog per savo gyvenimą onkologinės ligos diagnozę išgirs vienas iš trijų asmenų. Ši diagnozė kasdien sujaukia 50 šeimų gyvenimus, perdėliodama prioritetus ir iš naujo sudėliodama lūkesčius. Visgi, šiandien vėžys – vis geriau valdoma liga, Lietuvoje su ja gyvena daugiau nei 110 tūkstančių žmonių.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) primena, kad visi, turintieji onkologinės ligos diagnozę, gali kreiptis dėl POLA kortelės, su kuria gali 80 proc. pigiau važiuoti visuomeniniu transportu, naudotis kitomis galimybėmis: gauti POLA partnerių nuolaidas prekėms ir paslaugoms, nemokamas specialistų konsultacijas socialiniais, teisiniais, psichologiniais, mitybos ir gydymo alternatyvų klausimais, dalyvauti edukaciniuose renginiuose, terapiniuose judesio, šokio užsiėmimuose, gauti specialių leidinių sveikatos temomis, kvietimus į kultūros renginius.

Kortelė yra nemokama, ją galima užsakyti internetu www.pola.lt ir gauti paštu nurodytu adresu arba kreiptis į artimiausią gyvenamosios vietos POLA savanorį – kortelės ambasadorių. Daugiau informacijos tel. 8 620 74646.

POLA primena apie būtinybę nuolat profilaktiškai tikrintis sveikatą ir pataria vizitams pas gydytoją įsigyti atskirą sąsiuvinį ar užrašų knygutę, kurioje būtina pasižymėti:

• Apie kokius nusiskundimus norite informuoti savo gydytoją? Kada jie atsirado ir kiek laiko tęsiasi? Kaip dažnai jie kartojasi?

• Kas, Jūsų pastebėjimu, turi įtakos Jūsų simptomams ir būklėms?

• Ar tokios pačios sveikatos problemos yra būdingos ir kitiems šeimos nariams, giminaičiams?

• Kokius vaistus, vitaminus ar maisto papildus šiuo metu vartojate?  Galbūt pastebėjote alerginių reakcijų?

• Ar jaučiate skausmą? Įvertinkite skausmą nuo 1 (mažas skausmas) iki 10 (nepakenčiamas skausmas)? Ar ir kaip pavyksta jį valdyti?

POLA veiklą galima paremti siunčiant SMS trumpuoju numeriu 1670, įrašant POLA2 – auka 2 Eur, POLA5 – auka 5 Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos „Akropolyje" gydytojai dalins vėžio testus

Be jokių išskirtinių simptomų, tyliai žmogaus organizme tūnantis storosios žarnos vėžys, Nacionalinio vėžio instituto (NVI) duomenimis, kasmet nusineša netoli tūkstančio ...
2022-05-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje – 100-oji storosios žarnos vėžio robotinė operacija

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) atlikta 100-oji robotinė storosios (gaubtinės ir tiesiosios) žarnos vėžio operacija. Šias operacijas atlikęs ligoninės chirurgijos departamento ...
2022-04-14
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje nutūps sergančių vaikų svajones nešantys flamingai

Rugpjūčio 10 d. Palangoje startuos projektas „Svajones nešantys flamingai“, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į vėžio paliestus vaikus. Menininkės Jolantos ...
2021-08-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This