Vaikų poliklinikos statyba: jau matoma finišo tiesioji

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos vaikų ligoninės naujoji konsultacinė poliklinika bus pastatyta ir atidaryta šių metų rugsėjo 1 dieną, tikisi jos vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas. Išties, naujojo pastato fasadas jau švyti, sutvarkyta aplinka, įrengtos vietos automobiliams.

Artūro Šulco nuotr.

Sutartį dėl šio objekto statybos Klaipėdos vaikų ligoninė dar 2019 metų lapkričio 19 dieną pasirašė su UAB „Rūdupis”. Tačiau jau 2020 m. kovo 3 dienos šalių susitarimu darbai buvo sustabdyti dėl „papildomų projektavimo paslaugų”. Birželio 21 d. darbai buvo atnaujinti.

2020 m. rugpjūčio 21 pasirašytas dar vienas susitarimas dėl daugiau nei 70 tūkstančių eurų vertės papildomų darbų. Viešai paskelbtas dokumentas byloja, kad visa sandorio kaina – 2 427 122 eurai. Jame nurodoma ir projekto baigimo data – 2021-08-28. Šis projektas finansuojamas Europos sąjungos lėšomis. 

Vėliau būta dar kitų susitarimų. Paskutiniame rašoma, kad pirminėje sutartyje apibrėžti pagrindiniai parametrai nesikeis.

Dar apie 80 000 eurų Vaikų poliklinikai projektuoti, žemės sklypams formuoti skyrė Vaikų ligoninės savininkas – Klaipėdos savivaldybė. Senajame poliklinikos pastate buvo apie 850 kv. m ploto, o naujajame bus apie 1500 kv. m.

Naujoji Vaikų poliklinika kartu su Vaikų ligonine bus atiduota Sveikatos apsaugos ministerijai, jeigu Savivaldybė sutiks su šia siūloma pertvarka. Senąjį Vaikų poliklinikos pastatą savivaldybė planavo parduoti ir taip kompensuoti bent dalį į naująją statybą investuotų lėšų. Koks šio pastato likimas būtų po galimos pertvarkos – nežinoma.

Jau pradėti pirkti baldai naujajai poliklinikai. Tam skirta 50 000 eurų. Medicininė įranga čia bus perkelta iš senojo pastato.

Artūro Šulco nuotr.

„Viskas bus taip, kaip priklauso, – tikina V. Žalimas. – Ir pilnai tenkins visuomenės lūkesčius. Norime,kad vaikučiai būtų laimingi”.

Jis pabrėžia ir tai, kad galų gale bus sudarytos sąlygos poliklinika pilnavertiškai naudotis ir neįgaliesiems.

INFORMACIJA

Vaikų konsultacinėje poliklinikoje teikiama skubi būtinoji ir specializuota II ir III lygio ambulatorinė pagalba vaikams iki 18 metų. Teikiant specializuotas ambulatorines sveikatos priežiūros paslaugas, taikomi šiuolaikiniai diagnostikos ir ambulatorinio gydymo metodai. Visi tyrimai atliekami Vaikų ligoninės diagnostikos padaliniuose.

1 Comment

  1. Juokdarys

    Šulcai, juk buvai prieš poliklinikos projektą. Puikiai atsimename.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This