Klaipėda pagerbė geriausius 2021-ųjų sportininkus

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Penktadienio vakarą „Švyturio“ arenoje surengti tradiciniai Klaipėdos sporto apdovanojimai, kurių metu pagerbti geriausieji praėjusių metų sportininkai bei sportinių iniciatyvų autoriai.

Į renginį organizatoriai tikėtasi pakviesti visus norinčiuosius, tačiau pandeminė situacija lėmė, kad jame galėjo sudalyvauti tik kviestiniai svečiai, o plačiosioms masėms surengta tiesioginė internetinė transliacija.

Sveikindamas sporto bendruomenę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog pernai kiekviena sportininkų pergalė kartu buvo pergalė ir prieš nematomą COVID-19 virusą.

Apdovanojimuose šiemet įsteigta 16 nominacijų.

Metų jaunuoju talentu tapo Kipras Kūra, pasaulio dešimties jaunių šokių vicečempionas. Metų sporto meistru pripažintas Albinas Nausėda, tapęs pasaulio sunkiosios atletikos veteranų čempionu, svorio iki 55 kg dvikovėje iškėlė 68 kg.

Už nuopelnus žmonių su negalia sportui įvertinta Olesia Matulevičienė, Klaipėdos „Medeinės” mokyklos mokytoja.

Metų sporto renginiu pripažinta Judrioji mugė, o Metų iniciatyva-iššūkiu paskelbtas Pasaulio salės futbolo čempionatas.

Metų moterų komanda tapo Klaipėdos pliažo tinklinio komanda, kurią sudaro Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė, tapusios Lietuvos čempionėmis. Metų vyrų komanda – „Dragūnas”, iškovojęs Baltijos rankinio lygos čempiono vardą ir Lietuvos rankinio federacijos taurę.

Metų pergale pripažintas Edo Butvilo triumfas Vimbldono jaunių teniso dvejetų turnyre, o „Sporto proveržiu” įvardintas Laisvydo Kanciaus debiutas Dakaro ralyje ir keturračių klasėje jo iškovota septinta vieta.

Metų trenerės apdovanojimas įteiktas karate kyokushin trenerei Dianai Mačiutei, metų trenerio – graikų-romėnų imtynių treneriui Artūrui Ševelkovui.

Mylimiausiu sportininku tituluotas kovotojas, treneris Vadim Chromych, sportininke – D. Mačiūtė.

Geriausi neolimpinių sporto šakų sportininke tapo D. Mačiūtė, olimpinių – imtynininkas Mantas Knystautas.

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus Klaipėdos sportui įteiktas trenerei Onai Skaistutei Idzelevičienei.

„Nemari Klaipėdos sporto legenda. <..> Istorija, kuri baigėsi, bet palieką viltį”, – apie jos ugdytos sportinių šokių klubo „Žuvėdros” pasiekimus sakė meras.

„Meras, aišku, sujaudino tokia savo kalba. Tai buvo netrumpas, bet geras laikas. Savo veikloje aš nebuvau viena, daug šalia manęs buvo, kurie ėjo, buvo kartu, rėmė materialiai, moraliai. Esu dėkinga nevienai šokėjų  kartai, kurie tikėjo manimi”, – sakė S. Idzelevičienė.

Visi nugalėtojai apdovanoti vienetinėmis iš bronzos ir granito išlietomis Klaipėdos menininko Alfonso Lekavičiaus skulptūrėlėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This