Klaipėdoje Petras Geniušas interpretuos Čiurlionį, džiazo, roko ir repo muziką

Kultūra

Charizmatiškasis pianistas Petras Geniušas vasario 11 d. , penktadienį, 18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje pristatys naują meninę programą „Iš pasąmonės saugyklų“.

D. Matvejevo nuotr.

Melomanai, atėję paklausyti pianisto rečitalio, kartu galės įsigyti ir naujausią P. Geniušo kompaktinę plokštelę tuo pačiu pavadinimu, kurią ką tik išleido garso įrašų kompanija „Baltic Mobile Recordings“.

Pristatydamas programą „Iš pasąmonės saugyklų“ pianistas teigia, kad „kompaktinėje plokštelėje užfiksuotoje improvizacijoje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio motyvais žinovas išgirs anaiptol ne tik Čiurlionį, bet ir atgarsius iš džiazo, roko, repo muzikos, taip pat ir Paulo Hindemitho, Liudo Mockūno, Vidmanto Bartulio kūrinių transformacijas”.

„Koncerte tik iš dalies atkursiu diske skambančią muzikinę struktūrą, detalės, be abejo, keisis. Pirmoje koncerto dalyje skambėsiančiam Franzo Liszto svarbiausiam gyvenimo šedevrui Sonatai h-moll irgi skambinsiu improvizuotą introdukciją. Tokia preliudavimo praktika buvo būdinga Lisztui ir jo epochai, tik savo įžangai pasitelksiu mūsų laikmečio muzikinę kalbą“, – pasakojo žymus pianistas.

Pripažintas uostamiesčio publikos

P. Geniušas yra vienas publikos geidžiamiausių pianistų Klaipėdos koncertų salės koncertinėse programose. Šiam pasirinkimui didžiausios įtakos turi įgimtas menininko žingeidumas, skatinantis neapsiriboti vien tik klasikinio pianisto patirtimi ir veikla, nenuilstamai plečiant savo muzikinį akiratį, repertuarą ir scenos partnerių ratą. Klaipėdos koncertų salėje su dideliu susidomėjimu vyksta P. Geniušo soliniai rečitaliai, pasirodymai su kolegomis, atliekant kamerinę muziką, pianistas skambina fortepijoninius koncertus su kameriniais ir simfoniniais orkestrais, interpretuoja žymiausių šiuolaikinės muzikos kūrėjų – Davido Lango, Arvo Pärto, Osvaldo Balakausko, Žibuoklės Martinaitytės ir kitų – opusus.

Būsimoji programa žada intriguojantį prisilietimą prie unikalius atlikėjo pasąmonės saugyklų ir jose slypinčių klodų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This