Klaipėdos valdžia darbuotojams autobusų bilietų perka mažai

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybė menkai skatina savo darbuotojus naudotis visuomeniniu transportu –  per metus perka tik kelis metinius bilietus. Užtat pasirūpina galimybe dykai pasistatyti automobilį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

O štai AB ,,Lietuvos paštas” trejetui metų iš VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” įsigijo bilietų net už 35 453 eurus. AB „Lietuvos geležinkeliai” irgi trejiems metams autobusų bilietams išleido net 46 420 eurų.

Savivaldybės valdoma įmonė „Klaipėdos vanduo”  šiems metams nusipirko autobusų bilietų už beveik 2 500 eurų. Panašią sumą autobusų bilietams išleidžia ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba. Klaipėdos miesto socialinės paramos centras autobusų bilietų metams nupirko už 26 175 eurus.

Palyginti nedideliais kiekiais bilietus perka ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla, vaikų globos namai „Rytas”, Visuomenės sveikatos biuras ir kitos įstaigos.

Tuo metu privačios įmonės per praėjusius metus iš VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” įsigijo 7000 bilietų už 264 tūkstančius eurų.

Politikos, kaip skatinti savo 130 biudžetinių, viešųjų įstaigų ir bendrovių, Klaipėdos savivaldybė neturi. Savivaldybė kur kas daugiau dėmesio skiria siekiams didinti automobilių stovėjimo vietų skaičių. 

Klaipėdos ir Kretingos rajono valdžios taip pat neskatina savo gyventojų, vykstančių dirbti į Klaipėdą, naudotis visuomeniniu transportu.

Kituose Lietuvos miestuose esama praktikos viešojo transporto bilietais aprūpinti savivaldybių administracijas, pedagogus, medikus. Tokiu būdu ne tik paremiami darbuotojai, bet sprendžiamos ir automobilių parkavimo, transporto spūsčių bei sveikatos ir ekologijos problemos.

1 Comment

  1. Pilietis

    Bilietai administracijos darbuotojams, medikams, mokytojams, policinikams, gaisrininkams ir senjorams (visiems), bei socialiai remtiniems turėtų būti nemokami.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This