Savivaldybė: potvynių Ąžuolyno giraitėje nebeturėtų būti

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad Ąžuolyno giraitę sėmęs vanduo pamažu senka. Tuo metu vandens apsemtu stadionu Statybininkų prospekte savivaldybė teigia negalinti pasirūpinti – jis turi kitą savininką.

„Lietūs ir gausus snygis išryškino problemą, kuri iki Ąžuolyno giraitės atnaujinimo mums nebuvo žinoma. Šis nemalonus nutikimas leido identifikuoti problemą, kurią „Klaipėdos vanduo“ ketina išspręsti, kai tik tai padaryti leis orai  – reikia atlikti darbus po vandeniu. Tikimės, kad iš esmės išvalius užneštą persipylimo vamzdį, padidės jo pralaidumas, tada kritulių ir polaidžio vanduo nebeperpildys tvenkinio“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Savivaldybės prašymu AB „Klaipėdos vanduo“ nustatė, kad vanduo parko teritoriją semia dėl užsikimšusio persipylimo vamzdžio, kuriuo perteklinis vanduo turėtų nutekėti į bendrovės paviršinių vandens nuotekų tinklus. Gruodžio pradžioje pravalius persipylimo vamzdį problema buvo išspręsta, tačiau praėjusią savaitę pradėjus tirpti sniegui problema vėl atsinaujino. Šįkart užsikimšusio vamzdžio valymo darbus apsunkino užšalęs vanduo. Tačiau po to, kai AB „Klaipėdos vanduo“ rangovai persipylimo vamzdį pravalė vėl panaudodami aukšto slėgio hidrodinaminę techniką, perteklinis tvenkinio vanduo pamažu ėmė sekti. Po savaitgalio sulėtėjus vandens pratekėjimui, AB „Klaipėdos vanduo“ vėl pakartojo vamzdžio valymo procedūrą aukštu slėgiu, dabar tvenkinio vanduo nuteka į vandentiekio bendrovės paviršinių nuotekų tinklus.

Polaidžio vanduo semia ir stadioną Statybininkų prospekte, jis priklauso Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centrui. Klaipėdos savivaldybė nėra šios mokymo įstaigos steigėja, todėl neturi teisinio pagrindo vykdyti atnaujinimo darbus šiame stadione. Miestas dar 2018 m. raštu kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją dėl minėto stadiono atnaujinimo darbų organizavimo. Buvo gautas atsakymas, kad mokslo ir savivaldybių švietimo įstaigų 2019–2021 m. Valstybės investicijų programos ir ilgalaikio turto įsigijimo projektams lėšos jau paskirstytos. Pažadėta, kad minėtos mokyklos stadiono atnaujinimo klausimas bus svarstomas, formuojant Valstybės investicijų 2021–2023 metų programos ir ilgalaikio turto įsigijimo projektų, kurie į šią programą nepatenka, sąrašą.

3 Comments

  1. Vilius

    Tai, kad kur besi į naujesnes viešąsias erdves, ten – didžiulės balos ir pelkės, kurios, minusui atėjus, tampa ledo arenomis. Nemažai tokių vietų yra ir dviračių bei pėsčiųjų take palei Dangę į šiaurę nuo Liepų gatvės. Problema kartojasi net ten, kur prieš sutvarkymą tokių nesąmonių nebuvo: pvz., pėsčiųjų takai Rumpiškės dvaro mikrorajono skvere prie Kauno g. ir Taikos pr. sankryžos. Kai kur matosi problema su gausiu vandeniu ir tai, kad užsitvindo grioviai, bet daugelyje vietų tiesiog takai duobėti, banguoti, be nuolydžių ir pan. Labai apmaudu, kai įrengiami nauji gražūs takai, bet jie pusę metų būna nepraeinami be guminių batų ar alpinistinių dygliuotų antbačių. Žinoma, sausesniems orams atėjus, situacija pagerėja, bet iškart pradeda matytis nuolat užšąlančio ir atitirpinėjančio tako bei per sunkios sniego valymo technikos rezultatai – virstantys bortai, aižėjantys takai, įvairios, vis didėjančios duobelės, ir, žinoma, sniego valymo ir barstymo technikos išmaurotos pievos. Visą šitą reikalą apjuosia visokios darnaus judumo skatinimo programos ir planai, kur dėdės ir tetos rimtais veidais „svarsto”, kaip miestiečius paskatinti naudoti alternatyvias, mažiau aplinkai žalingas ir eismo kamščius mažinančias susiekimo priemones.

    Reply
  2. Jo.. prajokino

    Paskandintas visas Rumpiškės kvartalas. Užpilti namu rūsiai., Vaidilos dviračio takas paskandintas. Per Projektus sa ivaldybė paskandino miesta

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This