Tvarkys ir „Meridiano” krantinę

Miestas, Svarbu

Einant į pabaigą vadinamojo Dangės skvero ir jos krantinių sutvarkymo darbams, Klaipėdos savivaldybės specialistų žvilgsnis nukrypo į kitoje upės pusėje, šalia „Meridiano” esančią krantinę bei aikštę priešais burlaivį.

Sovietmetį menančias betono plokštes žadama pakeisti modernesne danga. Palmiros Mart nuotr.

Pirmadienį savivaldybėje vykusiame pasitarime jos atstovai su „Meridiano” valdytojais aptarė, ką ir kaip reiktų tvarkyti šioje vietoje, kad ji nedisonuotų su atnaujintu Dangės skveru.

Išskyrėme kelias problemines vietas. Krantinėje nuo laiptelių iki Meridiano” nėra apšvietimo, paaiškėjo ir lietaus nuotekų problema. Na, ir dangos, jų pritaikymas neįgaliesiems. Nusprendėme, kad būtų rengiamas šios vietos sutvarkymo projektas”, – sakė Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Jo teigimu, nuo tarybinių laikų likusias vietomis suskeldėjusias betono plokštes norima pakeisti granitinėmis ar kitomis, šiuolaikinėmis medžiagomis, įrengti naują, modernesnį apšvietimą, tvarkyti pėsčiųjų ir dviračių taką.

Meridiano” atstovai, pasak vicemero, pažadėjo dar šį pavasarį pakeisti kelias įtrūkusias plokštes.

Tai patvirtino ir Begos” atstovas Gediminas Gudavičius, teigęs, jog po žiemos atsiradusį nedidelį avarinės būklės vandens semiamą plotelį šalia burlaivio bus bandoma patvarkyti, kai tik leis orai.

Pasitarime kalbėta ir apie tai, jog būtina atnaujinti dangą priešais barkentiną esantį fontanėlį, pastatyti naujus suoliukus, šiukšliadėžes ir kt.

Vėliau, jau atskirai, būtų sprendžiamas kompleksinis senamiesčio gatvių sutvarkymas, kaip kad šiuo metu jau tvarkomos gatvės kitose senamiesčio vietose”, – sakė vicemeras.

Kol kas neaišku, kiek kainuos šios vietos sutvarkymas, tai turėtų paaiškėti tolimesniame darbų etape.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dabartinė Klaipėdos valdžia uždirba ženkliai daugiau už pirmtakus

Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus vidutinis mėnesinis atlyginimas šių metų III ketvirtį buvo 6070 eurų (neatskaičius mokesčių). Buvusio mero Vytauto Grubliausko vidutinis ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa perka keleivių plukdymo iš Kauno paslaugas

Neringos savivaldybė perka keleivių pervežimo vidaus vandenų keliu, jungiančiu Nidos ir Kauno uostelius, paslaugas. Per pusmetį už tai ji yra ...
2023-08-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This