Uosto rinkliavų pokyčiai padės pritraukti daugiau krovinių?

Uostas ir jūra

Trečiadienį Vyriausybė savo nutarimu pakeitė nuo 2008 m. galiojusį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto rinkliavų rūšių sąrašo, jų maksimalių dydžių ir taikymo principų aprašą.

Įsigaliojus rinkliavų pakeitimams, į Klaipėdos uostą atvykstantiems laivams, gabenantiems paskirstymui (angl. transshipment) skirtus konteinerius, bus taikoma 100 proc. nuolaida tonažo rinkliavai, patvirtinti ir kiti rinkliavų pokyčiai.

„Kryptingai dirbame siekdami pritraukti naujas rinkas, papildomus krovinių srautus, tarp jų ir tokius krovinius, kurie laivais atgabenami į Klaipėdą ir vėliau jūra išplukdomi įvairiomis kryptimis. Nuolat ieškome galimybių, kad pritrauktume krovinių iš jūros pusės – dalis jų skirta visam regionui, dalis Lietuvai. Neabejojame, kad rinkliavų korekcijos bus naudingos pačiam uostui ir visiems, dalyvaujantiems jūrinėje prekyboje“, – pranešime spaudai pažymi Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Minėtu Vyriausybės nutarimu patvirtinti ir kiti Klaipėdos jūrų uosto rinkliavų taikymo pokyčiai. Įvedama tonažo rinkliava už ratines transporto priemones, gabenamas AB Smiltynės perkėlos keltais. Ratinių transporto priemonių apmokestinimas sudarys taršos valdymo ir ekologiškesnio keliavimo Kuršių nerijoje pasirinkimo prielaidas.

Kad atitiktų ES direktyvas, koreguojama sanitarinė rinkliava, naikinama navigacinė rinkliava bei patvirtinti kiti pokyčiai supaprastins uosto rinkliavų administravimą – bendras rinkliavų dydis dėl šių pasikeitimų nepakis.

1 Comment

  1. GintarasR

    Dalis KVJUD tonažo rinkliavos turi būti sumokama miestui, nes jo gatvės yra paverstos uosto krovinių koridoriumi. Taip pat dalis KVJUD surenkamos sanitarinės rinkliavos turi būti sumokama miestui, nes tyrimais, matavimais įrodyta, kad laivų generuojamą taršą patiria ir miesto gyvenamos teritorijos. Gaila, kad miesto valdžia nekelia sau tokios siekiamybės dialoge su KVJUD, Susisiekimo m-ja, Vyriausybe, Seimo nariais. Gaila, kad tokie klausimai nerūpi klaipėdiečių išrinktiems Seimo nariams, nes tokie miestui būtini įstatymų keitimai yra mūsų seimūnų darbas. Tačiau džiugu, kad visi springdami iš džiaugsmo krykštauja apie Baltijos pr. estakadą, reikalingą uosto krovinių transportui visų pirma. Ir palaimingai tyli apie pietinį aplinkkelį, kuris bent dalį sunkaus transporto nuimtų nuo Šilitės pl, Jūrininkų pr. O kad uostui pasiimant Nemuno g. buvo žegnotasi, kad ji bus vidine uosto krovinių arterija – tai pažadėsi eilinį kartą patiešysi, netesėsi negriešysi.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This