Didės „Klaipėdos naftos” naudojama teritorija, atsinaujins krantinė

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” parengė uosto krantinės Nr. 1 inžinerinių statinių demontavimo ir statybos darbų dokumentaciją bei ieško rangovų šiems darbams atlikti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Atlikus rekonstrukciją padidės „Klaipėdos naftos“ naudojama teritorija, pasikeis krantinių kordono linijos vieta ir altitudė, laivų švartavimo schemos (vienu metus bus galima prišvartuoti tris laivus vietoje dviejų). Todėl reikės įrengti naujus ir pakeisti esamus skystų krovinių perkrovimui skirtus statinius, inžinerinius tinklus, technologinę įrangą bei atlikti esamų naftos terminalo statinių, inžinerinių tinklų ir įrenginių išdėstymo pakeitimus. 

„Numatoma, kad po krantinių rekonstrukcijos krantinėse bus vykdoma skystų krovinių, angliavandenilių, cheminių produktų, LNG ir LPG, generalinių krovinių ir kita įvairių rūšių krovinių krova”, – rašoma paskelbtuose dokumentuose.

Šio projekto apimtyje rekonstruojamoje kranto ruožo teritorijoje suprojektuoti reikalingi statiniai, įrenginiai, sistemos, inžineriniai tinklai,  įskaitant jų prijungimą bei integravimą ir visa kita, kas yra reikalinga naftos terminalo eksploatacijai bei laivų krovai.

Technologinės dalies apimtyje suprojektuoti naftos produktų krovos technologiniai vamzdynai, angliavandenilių garų iš laivų surinkimo sistema, azoto bei garo ir „instrumentinio oro” padavimo į krovos aikštelę sistema. Taip pat – drenažinių vamzdynų ir technologinės įrangos šildymas elektriniu kabeliu, naftos produktų krovos įrangos perkėlimas į naujai projektuojamą aikštelę. SGD krovos įranga taip pat planuojama perkelti į naują aikštelę.

Valstybės valdoma bendrovė planuoja atlikti naudojamų krantinių Nr. 1 ir Nr. 2 rekonstrukciją, kuri bus vykdoma trimis etapais. Šiuo metu yra paskelbtas II etapo darbų pirkimo viešasis konkursas, kurį laimėjęs rangovas projektą turės įgyvendinti per 36 mėnesius.

Pasiūlymo galiojimui reikalaujamas užtikrinimas – ne mažesnis kaip 60 000 eurų. O sutarties įvykdymo užtikrinimui bus reikalaujamas garantas – 5 proc. nuo sutarties vertės. Galima maksimali projekto vertė neskelbiama.

2 Comments

  1. SUPRATAU, KAD KURO BAČKOS EIS METALO LAUŽAN. OT TAI BIZNĮ KONSERVAI PADARĖ. JA CHU JIEJU. TAI BATIOS KURAS BABA PER AA AMEN?

    .

    Reply
  2. GGG

    O kam? Taig viskam bus naudonama elektra. Ar aplinkosaugos ministras klaidina žmones.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This