Nuo metų pradžios tarp didžiųjų šalies miestų šiluma labiausiai brango Klaipėdoje

Svarbu, Verslas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) skelbia, kad ​vasarį vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 9,01 ct/kWh (su PVM). Klaipėdiečiai už tokią šilumą moka mažiau – 8,01 ct, tačiau lyginant su sausiu tarifas padidėjo labiausiai tarp didžiųjų šalies miestų.

VERT pateikiamais duomenimis, šiluma Klaipėdoje lyginant su sausiu pabrango 12,82 proc. Vilniuje – 12,21 proc., Šiauliuose – 10,2 proc., Kaune – beveik 9 proc., Panevėžyje – 5,25 proc. Pastarajame tarifas yra pats mažiausias. Po jo rikiuojasi Kaunas ir Klaipėda.

Tarp 49 šilumos tiekėjų, apie kuriuos VERT pateikia duomenis, uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” kaina yra 15-oje vietoje. Visoje Lietuvoje vasarį už šilumą mažiausiai mokės UAB „Tauragės šilumos tinklai“ aptarnaujami vartotojai (4,96 ct/kWh su PVM), daugiausiai – UAB „Nemenčinės komunalininkas“ klientai Vilniaus rajone (15,26 ct/kWh su PVM).

Anot VERT šilumos kainų pokyčius lemia kuro ir superkamos šilumos kainos. Kartu nurodoma, kad per metus biokuro kaina padidėjo 128,68 proc., gamtinių dujų – net 369,24 proc.

Biokuro biržos „Baltpool” pateikiamais duomenimis, Klaipėdoje iš biokuro pagaminama 85 proc. šilumos. Kaune – 92, Vilniuje – tik 45 proc.

Nepriklausomų šilumos gamintojų atveju VERT pateikia tik mėnesinį iš jų superkamos šilumos kainos pokytį – lyginant su sausiu tokia šiluma vidutiniškai pabrango 12,61 proc.: nuo 3,57 iki 4,02 ct/kWh.

8 Comments

  1. KE klientas

    Nu kam taip reikia kniaukti kaip per kokį morčių? Ar nors vienas skaičius čia neteisingas? Ar Klaipėdoje tarifas nepadidėjo daugiausiai? Matyt, ir veidrodį kaltinat, kad jame snukis kreivas. O gal ir dėl Klaipėdos klimato reikia padėkot Klaipėdos energijai? 🙂 Maladėc, kad biokuro katilų pastatėt, bet vis tiek nereikėtų purlais drabstytis, nes vis tiek esam tik 15 vietoje.

    Reply
  2. PAS MUS GI KONSERVŲ DURNIŲ LAIVAS NUO ELEKTRINĖS UŽ 1000 KM. STOVI. DĖL TO IR BRANGUGU

    .

    Reply
  3. nuostabu

    Nuostabu, kaip žurnalistai sugeba iš degtuko vežimą priskaldyti 🙂 Šiluma Klaipėdoje pigesnė už daugelį Lietuvos miestų, dėl šiltesnio oro gyventojų sąskaitos mažesnės net už tuos miestus, kur šiluma pigesnė. O perskaičius straipsnio antraštę atrodo, kad mes čia mokame brangiausiai. Super manipuliacija, bravo 🙂

    Reply
  4. Šiaip

    Antraštė tokia DELFI stiliaus. Paspaudimų kolekcionavimui. Užeini į straipsnį ir matai, kad Klaipėda lyginant su kitasi didmiesčiais labai neblogai dar atrodo. Vilnius ir Šiauliai lenkia kainų brangumu.

    Reply
  5. ....

    Beviltiškas Klaipėdos , beviltiškas liberkonservatorių Lietuvos valdymas .

    Reply
    • Anonimas

      Gerbiamasis, jei prieš penkerius metus Klaipėdos Meras nebūtų palaikęs Klaipėdos Energijos investicijų į biokuro katilus, šiandien už šilumą mokėtumėt kaip Vilniuje, blaiviau pamastykit apie Klaipėdos valdymą, taip…..

    • Na tik nereikia ...

      LABIAUSIAI brango Klaipėdoje , gerbiamasis . Kiek buvo liberalių pasakų klaipėdiečiams ” apie fortumo gėrį ” . Manau tas pats bus ir su ligoninių ” optimizavimu ” . Aš seniai netikiu nei vienu liberalo ar konservatoriaus politiko žodžiu .

    • Jonas

      Svarbu skambi antraštė, kiek pabrango, nors skirtumas tarp miestų vos keli procentai. O kad mokame tikrai mažiau, kad 85proc. biokuras, ypač lyginant kad tai miestas prie jūros, kur dominuoja jūrinis klimatas, vėjai, tai šitam portalui nė motais. Panašu straipsnio autorius neturi nuovokos energetikos srityje ir nežino kas apskritai vyksta rinkoje. Dar vienas straipsnis, kur galite apkaltinti ką tik norite, gal rasime tokių, kurie įžvelgtų kad čia vis dėlto Makronas kaltas dėl pakilusių kainų? Jei ne, tai atviraklaipeda tikrai gali, jai tai puikiai sekasi. Gėda žurnalistų vardu. Pletkų lygio portalas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This