Kviečia Kino pasimatymų savaitė

Kultūra

Kino teatras „Arlekinas“ ir Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vasario 14-20 d. kviečia į „Kino pasimatymų savaitę“ su septyniais europietiškais filmais ir juos lydinčia kultūrine programa – susitikimus su visuomenės ir kultūros asmenybėmis.

Vasario 15 d., 18 val., bus rodomas filmas „Tarpininkas“.

Režisieriaus Bento Hamerio darbas – keista, absurdiška komedija-drama. Pagrindinis filmo herojus Frankas Farrelli imasi tarpininko darbo mažame Karmako mieste. Bendruomenėje tokia gili depresija, kad prireikė tarpininko, kuris profesionaliai praneštų blogas naujienas. Kur nuves ši profesija?

Vasario 16 d., 15.30 val. filmas „Pradžia“.

San Sebastiano kino festivalyje pagrindinius apdovanojimus susižėrusi kartvelės Deos Kulumbegashvili „Pradžia“ panardins į kerintį ir prieštaringą vaizdų pasaulį, įtraukiantį į savito balso paieškas ir keliantį ištikimybės sau klausimus.

Vasario 17 d., 20 val. – „Štai ir mes“.

Jautri istorija apie tėvo ir sūnaus santykius, kurioje klasikinio pasakojimo ramybę nušviečia subtilaus humoro blyksniai. Tiesiai iš prestižinio Kanų kino festivalio

Vasario 19 d., 15 val. – „Fabianas“.

„Fabianas“ vadinamas įsimintiniausiu pastarojo meto vokiečių filmu.

Tarpukario spindesys ir nuovargis, dekadentiški vakarėliai, dailininkų studijos ir, žinoma, meilė 1931 m. Berlyne. Prestižiniame Berlyno kino festivalyje pristatytas „Fabianas“ vadinamas įsimintiniausiu pastarojo meto vokiečių filmu.

Vasario 19 d., 20 val. – „Nedvejok“.

Karinė misija Artimuosiuose Rytuose ir netikėtomis intonacijomis suskambantys karo etikos klausimai. Įtemptas siužetas su nenuspėjamais posūkiais.

Vasario 20 d., 16 val. – „Bergmano sala“.

Poetiška meditacija apie kūrybą ir jausmus įstabioje šiaurietiškoje gamtoje – legendinėje Faro saloje, kurioje gyveno ir kūrė kino genijus Ingmaras Bergmanas.

Seanse svečiuosis kito menininko – Tomo Mano Nidoje muziejaus vadovė Lina Motuzienė.

Vasario 20 d., 20 val. – „Beibis nindzė“.

Jeigu juoktis, tai tik su viena geriausių Europos komedijų. Norvegų režisierės Yngvild Sve Flikke filmas „Beibis nindzė“ buvo paskelbtas geriausia europietiška komedija Europos kino apdovanojimuose, o pagrindinį vaidmenį atliekanti Kristine Thorp – tituluota geriausia aktore prestižiniuose Norvegijos kino apdovanojimuose „Amanda“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje - Japonijos kino festivalis

Japonijos ambasada Lietuvoje tęsia gražias tradicijas ir kartu su Japonijos fondu kviečia jau į 21-ąjį Japonijos kino festivalį, kuris vyks ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Kino teatre „Arlekinas“ vyks Ukrainos filmų festivalis

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta Ukrainos aktorius ir prodiuseris Daniilas Mireškinas. Jis su savo komanda pristatys išskirtinius Ukrainos kino filmus, ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This