Trys „Okinava“ sportininkai Lietuvai atstovaus Europos čempionate

Sportas

Dar nėra taip buvę, kad 3 dalyviai nuskintų 5 taures Lietuvos kyokushin karatė aukščiausio lygio varžybose, kuriose vykdoma atranka į Europos čempionatą.

Sporto klubo „Okinava“ vadovė ir trenerė Diana Mačiūtė toliau užtikrintai žengia nugalėtojos keliu, iškovojusi aukso medalį kata (technikos demonstravimas) rungtyje Lietuvos suaugusiųjų čempionate. Pusfinalio kovoje jai pirmą kartą teko varžytis su savo mokine Rima Lisinskaite, kurią nugalėjo 5:0 rezultatu. Finalinėje kovoje Diana užtikrintai 5:0 nugalėjo 2021 metų Europos kata vicečempionę iš Marijampolės ir iškovojo kelialapį į Europos čempionatą.

Balandžio 2 dieną vyksiančiame Europos suaugusiųjų čempionate Lietuvos ir Klaipėdos vardą ginsi trys sporto klubo „Okinava“ atstovai.

2021 metais tapusi geriausia metų trenere, D. Mačiūtė ir toliau motyvuoja ir skatina jaunimą išnaudoti kiekvieną gautą galimybę, ji subūrė naują komandą ir su savo auklėtiniais R. Lisinskaite ir Matu Sasnausku dalyvavo komandinėje kata rungtyje. Komandinę katą jie turėjo atlikti tris kartus prieš varžovus iš Klaipėdos. Visus tris kartus 5:0 rezultatu nugalėjo ir Lietuvos čempionais tapo D. Mačiūtės komanda, iškovojusi dar vieną kelialapį į Europos čempionatą.

Kumite rungtyje absoliučioje svorio kategorijoje R. Lisinskaitė parodė didžiulę ištvermę ir valią. Kovodama prieš žymiai sunkesnę varžovę po 9 minučių trukusios kovos tik dėl gauto įspėjimo ji nusileido varžovei iš Klaipėdos ir tapo Lietuvos vicečempione.

Europos kata jaunimo vicečempionas M. Sasnauskas sėkmingai pasirodė suaugusiųjų kategorijoje, iškovojęs antrąją vietą.

Lietuvos suaugusiųjų čempionatas yra vienas stipriausių Europoje, nes jame dalyvauja tituluočiausi Lietuvos karate kovotojai. Dėl didžiulės konkurencijos jauniems sportininkams yra sunku įveikti tokį aukštą lygį, todėl LKKF sukūrė debiutantų kategoriją, kurioje jauni ir perspektyvūs sportininkai turi galimybę dalyvauti varžybose bei įgauti patirties.

Šioje kategorijoje dalyvavęs M. Sasnauskas pusfinalio kovoje jau po pirmo laiko nugalėjo varžovą iš Kauno, o finalinėje kovoje dėl patirties trūkumo nusileido labiau patyrusiam varžovui iš Vilniaus.

Balandžio 2 dieną vyks Europos suaugusiųjų čempionatas, kuriame Lietuvos ir Klaipėdos vardą gins minėtieji trys sporto klubo „Okinava“ atstovai.

6 Comments

  1. Last comment

    Nezinau ar cia apskritai gali buti naudojamas zodis portalas, tiesiog paprasta svetaine ir tiek
    Jei dirbtume si darba ir padarytume tikrai geriau arba jei jis butu aktualus
    O jei Jus kaip Adminas (jei tikras adminas) negalime priimti skaitytojo nuomones geriau cia is viso nesilankysiu
    Sekmes
    (P.s. Kus uztruktumet gauti info tarkime apie si cempionata apie 10-15 minuciu, surasyti papildomai dar 10-15 min, galu gale tokiems dalykams norui ir reikalui esant bei profesionaliskumui visada atsirastu savanoriai moksleiviai ar studentai, kurie ateiti seja su zurnalistika)
    Tiesiog jums neidomu tokie dalykai, jums idomu tik sau alga pasiimti ir viskas, o ne galvoti apie kazkoki ambicingesni jusu ziniasklaidos priemones augima, vystyma

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Žinoma, mes tik pasimame algą ir nieko daugiau nedarome 🙂

      Aš nepasakoju karate treneriams, kaip treniruoti auklėtinius, nes apie tai nieko nesuprantu. Ir daktarams neaiškinu kaip gydyti, nes apie tai irgi nieko nesuprantu. O iš Tamstos komentaro matyti, kad nelabai suprantate apie žiniasklaidos veikimą bei darbų apimtis. Jei kiekvienai tokiai žinutei skirtume 10-15 + 10-15 minučių, tai net pusės to, kas čia dabar paskelbiama ir parašoma nebūtų (ne vien sportu miestas gyvas).

      Mielai rašytume apie sportą ir autorines medžiagas, bet kadangi negalvojame apie „kazkoki ambicingesni mūsų ziniasklaidos priemones augima, vystyma” ir kažkaip niekaip neatsiranda tų „savanorių moksleivių ar studentų, kurie ateiti seja su zurnalistika”, su sportu čia kol kas geriau nebus. Taip, kad sėkmės lankantis kitur. Ir ačiū, jei iš tiesų kada nors rėmėte.

  2. Adminui

    Tik trys zmones, cia nera mazai sprendziant is straipsniu turinio ir kiekio.
    Tai as neturiu ka atsiusti, as tik manau ziniasklaidos priemone yra tam, kad pasidometu ir parasytu kazka bent placiau, o ideti paprastai info persiusta tai sorrry daug darbo ir proto nereik, tada tiesiog geriau nieko nedeti jei nepateikiat visos informacijos, bet zinoma Jus sprendziate ka daryti, bet jums paramos nebeskirsiu
    Geriau joks straipsnis nei toks bet cia tik nuomone, maniau esate ambicingesni ir atviresni

    Reply
    • akadministratorius

      Nebuvome ir nebūsime Klaipėdos sporto portalas, nes tam neturime resursų. Pabandykite su trimis žmonėmis padaryti geresnį portalą. Tada jau mes paremsim.

  3. Keistas portalas

    O apie kitus sportininkus is Klaipedos parasyti negalima buvo? Apgailetina….

    Reply
    • akadministratorius

      Aišku, kad keistas, nes nuolat čia dirba tik trys žmonės. Ir sportas dėl to tikrai nėra mūsų prioritetas. Atsiųskite informaciją apie „kitus sportininkus” ir paskelbsime, kaip kad apie „Okinavą”, kurie patys prasineša apie savo pergales.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Okinaviečiai iškovojo 16 medalių

Kėdainiuose vykusiame Lietuvos čempionate 660 jaunųjų dalyvių iš 38 šalies kyokushin karate klubų siekė nugalėtojų titulų. Norint tapti nugalėtoju teko ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Jaunieji okinaviečiai džiaugiasi medalių gausa

Sekmadienį Kėdainių arenoje įvyko Lietuvos kyokushin karate vaikų kata čempionatas. Jame technikos demonstravimo įgūdžius rodė daugiau  kaip š 350 karatekų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas

Okinaviečiai vėl pasipuošė medaliais

Kaune vykusiame daugiau kaip 900 dalyvių sulaukusiame paramos turnyre „Let’s Join the Fight Together” Klaipėdos sporto klubo „Okinava“ auklėtiniai savo ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This