Atgyja kūrybinių dirbtuvių ciklas „Meno šeštadieniai“

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvėse (Daržų g. 10) vasario ir kovo šeštadieniai skirti kūrybinei veiklai ir tęstinei pažinčiai su menininkais – dirbtuvių rezidentais.

Žiemos pradžioje jau atšventę įkurtuves vykusiose kūrybinėse dirbtuvėse, trys KKKC Meno kiemo rezidentai – grafikė iliustratorė Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė, menininkė Aglaja Ray ir tapytojas Rodionas Petrovas vėl kviečia miesto bendruomenę į svečius kartu ieškoti kūrybinio įkvėpimo.

Vasario 19 d., šeštadienį, 13 val. – praktinės spalvų pažinimo dirbtuvės „Spalvos kontekstai“ su Rodionu Petrovu. Kūrybinės dirbtuvės skirtos norintiems pažinti, kaip paletėje sukuriama spalvų sistema tapybos darbui, kaip keičiasi spalvos ir kontekstualizuojasi skirtingi atspalviai maišant dažus ir tapant jais ant drobės, kokią įtaką daro spalvinė aplinka skirtingų spalvų suvokimui.

Vasario 26 d., šeštadienį, 12 val. odinio knygos skirtuko dirbtuvės su Diana Monkevičiūte-Rakauskiene. Kūrybinių dirbtuvių metu dalyviai susipažins su geometrinio, augalinio, jūrinio ornamento kūrimo ypatybėmis, susikurs savąjį ir jį išraižys linoraižinio technika. Dalyvių sukurtos ir ornamentais papasakotos istorijos spaudžiant persikels ant odinio knygos skirtuko.

Kovo 5 d., šeštadienį, 12 val. „Iškoduoti ™: menas mąstyti” – tarpdisciplininis menas ir jo praktika su menininke Aglaja Ray.

I dalis: Aglaja Ray pristatys savo tarpdisciplininio meno praktikas: „Technoteologija” (2020), „Transhumanizmas ir dirbtinė amžinybė” (2020), „Nanotechnologijų chimeros: fantastikos žanro sunykimas” (2021) bei „Lenktynės su kiborgais” (2022). Užsiėmimo metu išgirsite naudingų patarimų, į ką derėtų atsižvelgti kuriant savo tarpdisciplininio meno projektą. 

II dalis: bendro tarpdisciplininio įvykio kūrimas. Naudojant tris medijas (kūnas / video / materija) bus kuriamas bendras šiuolaikinio meno kūrinys. 

Dalyvių skaičius ribotas, būtina registracija čia.

Vasario 19 d. ir kovo 5 d. bilietų kaina 12 Eur/asm. Trukmė 3 val.

Vasario 26 d. – 4 Eur/asm. Trukmė 1,5 val.

Bilietus galima įsigyti dirbtuvių metu KKKC Parodų rūmų kasoje.

Daugiau informacijos – čia.

Apie menininkus

D. Monkevičiūtė-Rakauskienė – grafikė iliustratorė. Baigė Kauno dailės gimnaziją, vėliau – Vilniaus dailės akademiją, šiuo metu Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijuoja dailės terapiją. Menininkės kūryboje svarbi ornamentika. Autorė ornamentus kuria iš to, ką mato aplinkui – ją įkvepia fachverkinių namų architektūrinis žaismas, Baltijos jūros augmenija, gyvūnija, pramoninių rajonų kaminų dryžiai, krovininių laivų bokštai ir visa kita, ką menininkė atranda gyvendama Klaipėdoje.

Aglaja Ray (Eglė Tamulytė, g. 1988 m. Šakiuose) Vilniaus dailės akademijoje 2012 m. įgijo grafikos bakalauro laipsnį, 2020 m. – magistro laipsnį. 2016 m. Lietuvos kultūros ministerijos jai suteiktas oficialus meno kūrėjos statusas. 2016 m. laimėjo prestižinę Ary Stillman premiją. Menininkė yra pristačiusi per 60 personalinių ir grupinių parodų Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Rodionas Petrovas (g. 1985 m.) Vilniaus dailės akademijoje 2011 m. įgijo dailės magistro laipsnį. JCE Bienalės laureatas, surengė 12 personalinių parodų ir dalyvavo daugiau kaip 30 grupinių parodų Lietuvoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Austrijoje, Rusijoje, Vengrijoje, Slovakijoje ir Kinijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

„TheAtrium" šiemet šaukia gyvuosius

Trylika Lietuvos teatrų spektaklių ir keturi užsienietiški, iš kurių du bus rodomi po du kartus – tokią programą šiemet jau ...
2022-05-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose – semiotika ir praktinės spalvų dirbtuvės

Kovo mėnesį Klaipėdos parodų rūmuose atidarytos dvi naujos parodos, pradėtos vykdyti meno terapijos, o paskutinysis šio mėnesio savaitgalis bus skirtas ...
2022-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Kai į uždarytą kavinę įsiveržia menininkas

Per uostamiestyje, Tiltų gatvėje, įsikūrusios kavinės „10 TILTŲ” langus galima pamatyti Rodiono Petrovo projektą „Tinklas“, kurio autorius pabrėžia, kad tai – ...
2020-12-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This