Gargždų daugiafunkcio sporto centras tapo valdančiųjų neryžtingumo įkaitu

Politikų tribūna

Bronius Markauskas, Klaipėdos rajono meras
2022-02-15

Komentarų: 1

Dešimt metų baseinas su modernia sporto sale Gargžduose tarsi miražas dykumoje – matomas, bet nepasiekiamas. Per tiek laiko jis apaugo gausybe gandų, supriešino bendruomenę, bet galutinio rezultato kaip nėra, taip nėra ir, panašu, kad artimiausiu metu jo tikrai nebus. Ir viskas dėl to, kad dabartiniams valdantiesiems trūksta ryžto priimti sprendimus ir susitarti dėl šio svarbaus projekto nedemonstruojant asmeninių ambicijų.

Praėjo beveik metai, kai susiformavo nauja koalicija. Buvo garsiai kalbama apie tai, kad darbai bus tęsiami, bet realybė kitokia. Darbai stoja, projektai stringa, o situacija dėl Gargždų daugiafunkcio – dar keistesnė.

Gargždiškiai jau seniai buvo apsipratę su mintimi, kad daugiafunkcis centras bus statomas Dariaus ir Girėno gatvėje. 2019 m. po rinkimu susiformavo nauja koalicija ir, kaip kiekvienoje koalicijoje, teko eiti į kompromisus. Vienas jų – daugiafunkcis sporto centras Kvietinių gatvėje. Ir iš tiesų negalvojau, kad klausimas dėl vietos bus toks svarbus gyventojams, maniau, svarbiausia, jog jis būtų pastatytas.

Todėl šiandien labai keista stebėti, kaip buvę koalicijos partneriai tam, kad išsaugotų trapią naująją daugumą, dėl savo neryžtingumo daugiafunkcį paverčia įkaitu. Valdančioji dauguma paskelbė „saliamonišką“ sprendimą – bus du viešieji pirkimai, t. y., Kvietinių bei Dariaus ir Girėno gatvėje. Sprendimas, kuris į aklavietę įstūmė visus. Kilo natūralūs klausimai: ar tai įmanoma? Kiek šis procesas užsitęs?

Kad šis sprendimas keistas patvirtino ir valdančiosios daugumos deleguoto administracijos direktoriaus viešai išsakytos mintys, jog skelbti du pirkimus bus sudėtinga ir jis niekada nėra girdėjęs apie tokią praktiką. Kitaip tariant, net direktorius, kuris įgyvendina koalicijos norus, netiki, jog tai įmanoma.

Bet dar blogiau, kad koalicija įnešusi tokios sumaišties – sustojo ir nepriima tolimesnių sprendimų. Praėjo jau metai laiko: buvo užbaigtas rengti projektas Kvietinių gatvėje, gautas statybos leidimas, lieka tik skelbti konkursą ir ieškoti rangovo. Panaši situacija dėl Dariaus ir Girėno gatvės. Projektas yra, yra ir statybos leidimas, tad liktų parengti tik darbo projektą bei skelbti konkursą. Tačiau nieko nedaroma. Neapsisprendžiama, ar skelbti du konkursus, ar vieną ir kurioje tuomet vietoje. Nejudama į priekį, nes valdantieji neturi ryžto priimti sprendimą, paliekant šone asmenines ambicijas.

Todėl aš raginu koalicija pagaliau susitarti, kas bus daroma toliau. Tiesiog nuspręskite ir statykime. Svarbiausia, kad daugiafunkcio statybos pajudėtų iš mirties taško. Tikiuosi, kad koalicijoje dar yra politinės valios priimti sprendimą, nes priešingu atveju daugiafunkcio miražas ir
toliau tols.

1 Comment

  1. gyventojas

    Klaipedos r vienas turtingesnių, bet Gargždai visiškai aptriušęs miestelis, net kultūrnamis baigia nugriūti, o į rajono centą vedancios gatvės primena kaimo keliukus, o ką bekalbeti apie naujus projektus tokius kaip baseinas. Net mažesni vargingesni miesteliai tokius objektus jau seniai turi, o pas mus tik vyksta braizymai ir taip jau 10 metų. Turi būti gėda tokiai valdziai!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This