Grupė „Graži ir ta galinga“ pristatys naują programą

Kultūra

„Mimozos ir sirenos“ – taip vadinasi nauja Klaipėdos jaunimo teatro aktorių grupės „Graži ir ta galinga“ programa. Klausytojams ją grupė pristatyti žada jau kovo 24-26 dienomis Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

„Mimozos ir sirenos“ tartum iš atskirų momentų pasakoja istoriją apie žmogų, pasimetusį savyje, bandantį ištrūkti iš tarpinės būsenos ir ją lydinčių emocijų, o kartu – su jėga šokantį į naują pradžią. „Galvoje sukasi vienas žodis – pasimetimas. Pasimetimas labai įvairiomis prasmėmis: tarp to, kuo nori būti, ir to, kuo kažkokiu būdu esi, tarp savo lūkesčių ir lūkesčių, kurie aplink mus ir apie mus,  tarp skirtingų gyvenimo dešimtmečių, kuriuos peržengiant darosi baisu, tarp meilės sau ir mąstymo „kokia aš nelaimė“, tarp baimės keistis ir baimės likti toje pat vietoje“, – apie programą „Mimozos ir sirenos“ pasakoja aktorė ir atlikėja Ieva Pakštytė.

Dainų temos – vienatvė, pavydas, bėgimas nuo savęs, mirtis, platoniška meilė, jausmas, kad niekada negana ir jausmas, kad kartais gerai būti paskutiniu bei daug kitų problemų, kurias jaučia, jautė ir jaus kiekvienas.

„Naujos dainos pirmiausiai yra apie mus pačias. Nerimas ir kylantys klausimai jose pasitinkami išskėstomis rankomis, su šypsena ir gera doze ironijos bei humoro. Ši programa, kaip ir mes pačios – esame linkusios ieškoti stiprybės net ir nerimo akimirkoje“, – sako grupės narė Asta Zacharovaitė.

Daugelį savo klausytojų „Graži ir ta galinga“ atrado su programa, pasakojančia didžių Lietuvos moterų istorijas. Tuomet merginos dainas rašė nardydamos bibliotekose po istorinius archyvus. Tuo tarpu „Mimozas ir sirenas“ grupei sukurti buvo kiek sudėtingiau.

„Šiame darbe nardėme po savo širdį ir protą, kuriuose viskas tikrai nėra taip tvarkingai sudėliota pagal numeriukus, kaip bibliotekoje. Mums, aktorėms, pradėti kurti turinį visiškai nuoširdžiai, nuo pačių savęs nėra lengva.  Atrodo, kad temoms, žanrams, visam turiniui ir kontekstui yra neribotos galimybės ir tada pasidaro lengva tame pasiklysti“, – pasakoja Asta.

Grupės pasirodymus lydės dramaturgės Birutės Kapustinskaitės kurta dramaturgija bei specialiai šiai programai gimusi Rūtos Venskutės scenografija ir nauji kostiumai. Pirmasis iš jų –  kovo 24 d. Klaipėdoje, Kultūros fabrike.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Baigiamasis grupės „Graži ir ta galinga“ sezono pasirodymas - Klaipėdoje

Gegužės 19 dieną merginų grupė „Graži ir ta galinga“ užbaigs dar vieną sezoną spektakliu-koncertu „Lietuvos moterys“. Pasirodymas vyks namų scenoje ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

Kultūra

„Graži ir ta galinga“ už parduotus CD gautas lėšas pervers Ukrainai

Grupė „Graži ir ta galinga“ kovo 24 d. Klaipėdoje, Kultūros fabrike, surengsianti koncertą, apsilankiusius jame ragina įsigyti ir jos CD ...
2022-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Grupė „Graži ir ta galinga“ ruošiasi pirmojo vinilo leidybai

Klaipėdos jaunimo teatro aktorių grupė „Graži ir ta galinga“ skelbia, jog jau netrukus pirmasis jos albumas „Graži ir ta galinga“ ...
2021-09-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This