Lietuvos jūrininkų sąjunga turi naują vadovą

Veidai

Lietuvos jūrininkų sąjunga, atstovaujanti ir ginanti jūrininkų ir kitų profesijų darbuotojų, kurių darbas susijęs su laivyba ir jos aptarnavimu, profesines, darbo, ekonomines ir socialines teises bei interesus Lietuvoje ir užsienyje, turi naują vadovą. Vienintelei šalyje jūrininkų profesinei sąjungai nuo šiol vadovaus klaipėdietis Aleksandras Kaupas.

„Reikia pripažinti, kad šiuo metu Lietuvos jūrinis sektorius išgyvena ne pačius lengviausius laikus. Jūrininkų įdarbinimo, darbo užmokesčio bei dienpinigių ir socialinių garantijų klausimai, menkstantis susidomėjimas su jūra susijusiomis studijomis – tai tik maža dalis problemų, su kuriomis susiduria jūrinė bendruomenė, nuolat pabrėžianti, kad valdžios institucijų dėmesys jūriniam sektoriui yra nedovanotinai menkas. Šias naujas pareiga priimu kaip iššūkį. Nors Lietuva skambiai vadinama jūrine valstybe, deja jūriniai klausimai šiandien paliekami užribyje. Noriu tikėti, kad surėmus visiems pečius ir susivienijus, įmanoma iš mirties taško išjudinti įsišaknijusias problemas, kurios kamuoja jūros ir laivybos sektoriaus žmones“, – sakė naujasis Lietuvos jūrininkų sąjungos vadovas Aleksandras Kaupas.

53-erių Aleksandras Kaupas daugiau kaip dvidešimt metų dirba jūrinės pramonės srityje. Pastaruosius 23 metus jo veikla glaudžiai susijusi su uosto valdymu, laivų atvykimo/išvykimo organizavimu, uosto veiklos kontrolės, akvatorijos taršos, atliekų iš laivų surinkimo organizavimu ir kontrole, incidentų ir ekstremalių situacijų valdymu, pavojingų krovinių kontrole, naujų technologijų ir aplinkosaugos sprendimų diegimu uosto priežiūroje.

Lietuvos jūrininkų sąjungai iki šiol vadovavo artimojo plaukiojimo kapitonas Petras Bekėža, pirmininku jis buvo nuo 2002 metų.

Šiuo metu Lietuvos jūrininkų sąjunga vienija apie pusantro tūkstančio oficialių narių.

Lietuvos registre yra apie 6,5 tūkst. jūrininkų – didžioji jų dalis dirba užsienio laivuose. Laivuose su Lietuvos vėliava dirba apie tūkstantis jūrininkų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Jūrininkams padėjo susigrąžinti beveik ketvirtį milijono eurų nesumokėtų algų 

Daugiau kaip pusantro tūkstančio Lietuvos jūrininkų, uosto darbuotojų, žmonių, dirbančių vandens transporto sektoriuje atstovaujanti Lietuvos jūrininkų sąjunga (LJS) švenčia 101-ąjį ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Aleksandras Kaupas: „Tėtis nenorėjo, kad tapčiau jūrininku“

Paskutinė ciklo „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ laida dedikuota Lietuvos jūrininkų sąjungai, švenčiančiai 100 metų įkūrimo jubiliejų. Laidos svečias ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia registruotis į Dangės ralį

Rugsėjo 23 dieną, minint Pasaulinę jūros dieną, Klaipėdoje rengiamos unikalios drakono valčių varžybos „Dangės ralis – festivalis“. Renginį sumaniusios Lietuvos ...
2023-09-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This