Atnaujintą Dangės skverą žadama atverti pirmomis pavasario dienomis

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečiai, vaikščiodami miesto centre, jau pastebėjo gerokai pasikeitusią Dangės krantinę ir šalia jos esantį atnaujintą skverą, kuris nuo lankytojų vis dar tebėra atitvertas tvoromis. Klaipėdietis Algirdas teiraujasi, kada naująja erdve galės mėgautis visi miestiečiai.

Kol kas baigtą rekonstruoti Dangės skverą nuo lankytojų dar skiria tvoros. Skaitytojo nuotr.

„Vizualiai matant jis atrodo pabaigtas, tik tvora tebestovi, bet nieko nepraleidžia, kada jį žadama atidaryti?” – portalo žurnalistų teiravosi klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, darbai skvere jau baigti, šiuo metu vyksta jų pridavimo procedūros.

„Kadangi projektas didžiąja dalimi finansuotas iš Europos Sąjungos lėšų, tai yra tam tikri niuansai, tam tikros procedūros, kurias turime atlikti, dalyvaujant ir Centrinei projektų valdymo agentūrai, ir valstybinei komisijai, tai nėra taip paprasta padaryti, ypač esant kovidinei situacijai”, – sakė A. Dobranskis.

Visgi jis tikisi, jog „jei viskas vyks sklandžiai”, skverą miestiečiams bus galima atverti jau pirmomis kovo mėnesio dienomis.

Panašiai kalbėjo ir savivaldybės administracijos vyr. patarėjas Gintaras Dovidaitis, teigęs, jog „rekonstruotas Dangės skveras visuomenei bus atvertas kovo mėnesį, pabaigus statybos užbaigimo procedūras ir gavus statybos užbaigimo aktą”.

Darbai pabrango beveik du kartus

Pagal Klaipėdos savivaldybės pasirašytą sutartį su darbus atlikusia bendrove „Plungės lagūna“ pradžioje buvo numatyta rekonstrukciją baigti iki 2021 metų liepos, tačiau sutartis buvo pratęsta iki šių metų sausio pabaigos.

Pradinėje stadijoje buvo numatyta krantinės ir skvero rekonstrukcijai skirti 5,8 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą konkurse pasiūlęs rangovas – „Plungės lagūna” – nurodė darbus galėsianti atlikti už beveik du kartus didesnę sumą – daugiau kaip 10,7 mln. eurų.

Anksčiau skelbta, jog projektas bene labiausiai pabrango dėl to, kad buvo nuspręsta skverą iškloti ne skaldyto granito, kaip pirminiame projekte, o pjaustyto ir šiurkštaus granito, t.y. gerokai kokybiškesnėmis plokštėmis.

Darbus pabrangino ir sprendimas iš senosios vietos „patraukti“ fontaną, jį perkeliant arčiau krantinių – šie darbai pridėjo dar apie 230 tūkst. eurų. Be to, daugiau nei 542 tūkst. eurų pabrango mažoji architektūra, 507 tūkst. eurų – parko įrenginiai, t.y. suolai, vaikų žaidimų aikštelės, treniruokliai ir kt.

Teigta, jog tokia pati liko tik krantinių nuo Biržos tilto iki Bastionų gatvės sutvarkymo kaina – 2,2 mln. eurų.

13 Comments

  1. Dm

    Nesulaukiu vasaros kad ten pasedeti galvoju bus gyvybinga vieta!!!

    Reply
  2. Joris

    Prisipažinsiu, vasarą, per Jūros šventę, pamatęs pravirus vartus, neiškenčiau ir apėjau visą tvarkomą skverą. Ir pripažinsiu, pasėdėjęs trumpai prie naujos krantinės, toks neapsakomai geras jausmas- turbūt viena geriausių pastaruoju metu sutvarkytų viešųjų vietų visoje Lietuvoje! Neabejoju- čia labai trauks žmonės. Jei dar atsiras, kas tą kavinukę išsinuomos, o dar ir Dangės gatvės daugiabučių pirmuose aukštuose atsirastų kavinės, užkandinės, turėtume puikią traukos vietą.

    Reply
  3. Neringa

    Mažoji architektūra už 0.5 mln eurų tai tie akmeniniai mini gultukai ir juodos kaladėlės? Kur nebent vaikams atsisėsti tiktų pagal dydį? Tada jo, mažoji. Bet į architektūrą netempia.

    Reply
    • O bet

      Į dideles pinigines iš mažų kvadratukų nubyra nemažai.

  4. Europoje

    Danės skveras neturės analogų – taip skambiai žadėjo S.Budinas pristatydamas visuomenei skvero projektinius pasiūlymus. O kur ta automatinio laistymo sistema kurios žadėtam vien projektavimui miesto taryba skyrė papildomus 55 tūkstančius, kur ta žadėta paauginta viso skvero veja, kur tie žadėti gausūs visžaliai ir kt. gėlynai, kur ta kavinukė kurią kažkodėl jau pats verslas turėjo pats įrengti ir kuriai buvo organizuotas konkursas, kodėl naujai pasodintų medelių pririšimas jau kybo makaluodamasis ir visai nelaikydamas tų medelių ir begalė kt. kur, kodėl …..Ar tai „pamatys” ta Valstybinė komisija? Gal ir tiesą sakė – analogų nėra europoje kai į skvero 1ha tvarkymą sukišami 2 mln eur. , Jau dabar, dar tik praeinant kita Danės gatvės puse, tiek klausimų kyla, nes net naujo skvero prieigos – šaligatvis nesutvarkytas. O A. Dobranskis teigia – „darbai skvere baigti”. Kaip meras nuolat sako – mums sueis ir toks. Gal kas žino, kuris čia Patarėjas taip labai kuravo šį „Projektą”?

    Reply
    • Hmm

      Kiek suprantu, darbai atliekami pagal projektą, o politikų pažadai tokia savotiška vilties kelianti forma.

  5. ASAS

    o šaligatvis Danes gatveje liko toks pat tragiskas, negi jis nebus tvarkomas?

    Reply
    • ezys

      juk ejo kalba apie Danes gatves platinima, tai negi manote, kad saligavi turejo sutvarkyti, o po to uz poros metu ismontuoti? Nors dabar kai tilto projektas sustabdytas, tai klausimas dar kaip cia bus ir kada.

  6. Bjauru žiūrėti

    Vien betonas. Dar viena karrsčio sąla. Fu…..

    Reply
    • Nežiūrėk

      Betonas? nori, kad būtų samanom išklota? karščio sala? gal Turkijoje ar Egipte nebuvai?

    • Dangės gatvės gyventojas

      Tai nežiūrėkite, jeigu jums nepatinka ir rašykite be klaidų.

    • ekspertas

      Kaimieti, paliko tau koplytstulpi, gali juo pasidžiaugti..

    • Talk

      Sėdi Vilniuje ir komentuoja kas Klaipėdoje gerai, o kas blogai…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This