Mokyklos ir Laukų gatves sujungs žiedinė sankryža

Transportas

Klaipėdos savivaldybė rengiasi Mokyklos gatvės, nuo sankryžos su Verpėjų gatve iki Saulėtekio progimnazijos, kapitalinio remonto darbams, įrengiant transporto eismo žiedą Mokyklos ir Laukų gatvių sankryžoje.

Šioje Mokyklos gatvės atkarpoje dabar nėra laikino sustojimo automobiliams vietų. Esama sankryža yra trišalė, eismo pirmumo ženklų joje įrengta nėra. Dabartinės sankryža yra mokyklos prieigose, specialistai konstatuoja čia „padriką eismą sankryžos zonoje ir sankryžos prieigose: tėvai, atvežę mokinius į mokyklą, juos išleidžia sankryžos zonoje, apsisukinėja”.

Gretimybėse esą sudaroma „pavojinga situacija tarp automobilių ir pėsčiųjų bei dviratininkų, vairuotojai nėra tinkamai informuojami apie pasikeitusias eismo sąlygas, eismo pirmumą”.

„Nesant eismo pirmumo ženklų, sankryža yra lygiareikšmė, todėl laikomasi kliūties iš dešinės taisyklės. Taip pat neinformuojant apie gyvenamosios zonos pabaigą, vairuotojams nėra aišku, kurioje vietoje jie išvažiuodami į kelią iš gyvenamosios zonos privalo duoti kelią juo artėjančioms transporto priemonėms”, – taip situacija apibūdinama Mokyklos gatvės projektavimo užduotyje.

Savivaldybė nori, kad būtų  suprojektuota „D (pagalbinės) kategorijos gatvė (Mokyklos g. senoji)”. Taip pat – 9 laikino sustojimo automobiliams vietos, važiuojant Saulėtekio progimnazijos link, 9 laikino sustojimo vietos, važiuojant nuo Saulėtekio progimnazijos, pėsčiųjų perėjos su kryptiniu apšvietimu, neregių vedimo sistemos.

Taip pat norima suprojektuoti mažo tipo transporto eismo žiedą Mokyklos g. (senoji) – Laukų g. sankryžoje numatant tinkamus saugius sprendinius Verpėjų g. ir Mokyklos g. (senojoje) sankryžoje. Projektuojamus sprendinius tikimasi suderinti su taip pat planuojamais šviesoforais reguliuojamos Mokyklos ir Verpėjų g. sankryžos sprendiniais.

Manoma, kad visi projektavimo darbai užtruks pusantrų metų. Jų kaina, savivaldybės įsitikinimu, negali viršyti 24 000 eurų. Kada gali prasidėti ir baigtis realūs darbai, neprognozuojama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Vairuotojas grasino pistoletu

Klaipėdos policija informavo šeštadienio vakarą gavusi 43-iejų vyro pranešimą, kad apie 21 val. Mokyklos gatvėje jam vairuojant automobilį BMW, iš ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuo užpuolikų nukentėjo trys vyrai

Per parą Klaipėdos regione ir uostamiestyje įvyko trys brutalūs užpuolimai, kurių aukomis tapo vyrai. Naktį į trečiadienį, apie 1 val., ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Policija prašo pagalbos dėl eismo įvykio

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai prašo visuomenės pagalbos dėl balandžio 30-ąją, apie 20.30 val., Mokyklos gatvėje nutikusio ...
2023-06-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This