Tėvo ir dukros koncerte – sielų dialogai

Kultūra

Pripažintas operos solistas, baritonas Vytautas Juozapaitis, perspektyvus jaunosios kartos sopranas Ieva Barbora Juozapaitytė ir įdomių meninių idėjų generatorius pianistas Darius Mažintas kviečia į koncertą „Sielų dialogai“. Koncertas vyks vasario 20 d., sekmadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Programoje vyraus įvairiaspalvė Gustavo Mahlerio, Francisco Asenjo Barbieri, Miguelio Marquéso, Maurice‘o Ravelio ir Vytauto Barkausko kūryba.

Pasak V. Juozapaičio, „mūsų koncerto koncepcija grįsta nuoširdaus noro išpažinti savo vertybes, pasidalyti kūrybine patirtimi, padiktuota gyvenimo pamokų, prisiliesti prie pasaulinės muzikos šedevrų ir pasiūlyti klausytojams mūsų interpretaciją, pripildytą tyro jausmo, neatsiejamo nuo išsiilgto buvimo scenoje nostalgijos“.

V. Juozapaitis yra pelnęs visus pagrindinius Lietuvos muzikinius bei teatrinius apdovanojimus, tarp jų – prestižiškiausią Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją. pasižyminčiam solistui.

„Balso valdymo ir diapazono galimybių kontekste, drįstu teigti, su Ieva esame lygiaverčiai partneriai“, – apie savo dukrą pasakoja V. Juozapaitis. Jaunosios kartos operos solistė jau gerai pažįstama Lietuvos teatrų publikai: nuo 2018 metų pradėjo ruošti vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose, Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre  ir Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

„Kūrybinė bendrystė drauge su nuostabiu pianistu Dariumi Mažintu mūsų koncertui įneš ypatingo jaudulio, nes kiekvienam mūsų tai bus premjera,“ – sako V. Juozapaitis.

Muzikalumu ir unikalia, įdomia interpretacija, netikėtais niuansais ir savitais muzikiniais įvaizdžiais pasižymintis pianistas D. Mažintas yra tarptautinių konkursų laureatas ir festivalių dalyvis, edukacinių muzikinių projektų autorius, labdaringų koncertų organizatorius ir kultūrinių institucijų steigėjas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Gunta Gelgotė ruošdamasi Julijos vaidmeniui žavėjosi ir Klaipėdos senamiesčiu

„Man tai tarsi įpareigojimas dar stropiau stengtis eiti į priekį savo kūrybinėje veikloje“, – sako Gunta Gelgotė, aukščiausią šalies profesionalaus ...
2023-04-13
Skaityti daugiau

Nuomonės

NVCS pabandė papolitikuoti

Tuo metu, kada Lietuvoje vyksta laikinai pareigas einančio ir būsimojo ministrų kabinetų tranzitas, būdamas Roberto Petraičio vietoje pamažu imčiau ieškotis ...
2020-11-25
Skaityti daugiau

Kultūra

„Kelionėje į Tilžę“ - du debiutai

Vasario 8-osios vakarą Klaipėdos Žvejų rūmų scenoje Eduardo Balsio operoje „Kelionė į Tilžę“ debiutuos nauja Indrė – Ieva Barbora Juozapaitytė. Prie ...
2020-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This