Neskundžiamas verdiktas: Neringos savivaldybės administracijos vadovas – kelių chuliganas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Ir apeliacinės instancijos teismas laikėsi nuomonės, kad už tai, jog Smiltynėje, netoli kelto, du kartus kirto dvigubą ištisinę liniją ir privertė priešais atvažiavusį automobilį trauktis jam iš kelio, Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys yra vertas 450 eurų baudos ir metus laiko pailsėti nuo vairavimo.

Egidijus Šakalys. Neringos savivaldybės nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad E. Šakalys tokios policijos nuobaudos sulaukė už tai, jog pernai rugpjūčio 18 d., prieš 17 val., Smiltynės gatvėje chuliganiškai vairavo automobilį „Volkswagen T-Cross“ – aplenkė antroje eilėje sustojusių automobilių koloną ir padarė minėtus pažeidimus.

„Iš chuliganiškų paskatų tyčiniais veiksmais pažeidė viešąją tvarką ir rodė aiškią nepagarbą visuomenei”, – konstatavo pareigūnai.

Nesutikdamas su jam paskirta bauda E. Šakalys padavė skundą Klaipėdos apylinkės teismui. Jame direktorius dėstė, jog pripažįsta išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, tačiau neva neturėjo jokių chuliganiškų paskatų nusižengimui padaryti ir nesukėlė pavojaus žmonių ar eismo saugumui. E. Šakalys aiškino, kad tą trečiadienį į Klaipėdą važiavo su kolega, kuriam buvo pažadėjęs, jog nuveš į uostamiestyje esantį automobilių servisą, kur jis iki 17 val. (serviso darbo dienos pabaigos) turėjo pasiimti suremontuotą automobilį.

Administracijos vadovas dėstė, kad šioje kelio vietoje pirmoji ir antroji eismo juostos yra skirtos automobiliams, kurie laukia kelto bendroje eilėje, o trečioji juosta yra skirta automobiliams, turintiems leidimą keltis keltu be eilės. Turėdamas tokį leidimą E. Šakalys norėjo patekti į šią tuščią juostą, tačiau to negalėjo padaryti, nes antroji eismo juosta buvo užimta automobilių. Pastarųjų vairuotojai, anot E. Šakalio, pažeidė pareigą laikytis dešinės, nors tuo metu pirmoji eismo juosta buvo apytuštė.

Direktorius tikino, kad nesiteisina skubėjimu ir nepateisina savo poelgio, tačiau nori akcentuoti, kad tikrai neturėjo chuliganiškų paskatų taip pasielgti. E. Šakalys tvirtino, kad iš kelto išvažinėjusių automobilių vairuotojai iš anksto matė jo manevrą, jis užmezgė akių kontaktą su pirmo atvažiuojančio automobilio vairuotoju, kilstelėjo ranką ir padėkojo jam už galimybę baigti manevrą. „Toyotos“ vairuotojas esą nerodė jokių pasipiktinimo ženklų, priešingai, dar šiek tiek pavažiavo atbulas, nors tai ir esą nebuvo būtina norint prasilenkti.

E. Šakalys taip pat pabrėžė, kad nusižengimo bylą nagrinėjęs policijos pareigūnas ne tik ignoravo prašymą nustatyti šį vairuotoją ir jį apklausti, bet ir nevertino jo administracinių nusižengimų istorijos, kurioje nėra jokių įrašų apie chuliganišką vairavimą ar kitus šiurkščius panašaus pobūdžio nusižengimus. Pareigūnas esą nevertino ir iš darbovietės pateiktos charakteristikos, kuri esą paneigia abejones dėl E. Šakalio polinkio į chuliganišką vairavimą.

Visgi pirmos instancijos teismo tokie argumentai neįtikino ir jis sausį E. Šakalio skundą atmetė, palikdamas galioti policijos paskirtą sankciją.

Tačiau Neringos savivaldybės administracijos direktorius nepasidavė ir surašė apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui. Jame jis tai pat prašė prie bylos pridėti rašytinį „Toyotos“ vairuotojo, su kuriuo pats susisiekė, paaiškinimą, kad jokio konflikto tikrai nebuvo, o situacija esą buvo kontroliuojama.

Papildomai E. Šakalys nurodė, jog pirmasis autobusas iš Smiltynės į Nidos autobusų stotį atvyksta tik 8.08 val., todėl laikinai netekęs vairuotojo pažymėjimo jis būtų priverstas nuolat vėluoti į darbą.O iš Nidos autobusų stoties į Smiltynę autobusai išvyksta 17 arba 20 val. – tai reiškia, jog jis kiekvieną dieną iš darbo vietos turėtų išeiti dar nepasibaigus darbo laikui arba užsibūti darbe iki vėlaus vakaro ir Smiltynę jis atvyktų tik 21.05 val.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Regina Bertašienė konstatavo, kad yra surinkta pakankamai E. Šakalio kaltę patvirtinančių įrodymų ir galima pagrįstai daryti išvadą, jog Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs pavojų eismo saugumui, buvo padarytas dėl chuliganiškų paskatų.

Teismas „Toyotos“ vairuotojo paaiškinimus, kurie prijungti prie bylos, įvertino kritiškai, kadangi iš vaizdo įrašo matyti, jog E. Šakalio atliktas manevras sukėlė padarinius ne tik šiam vairuotojui, bet ir už jo važiavusioms dar trims automobiliams, kurie buvo priversti stabdyti.

„Egidijus Šakalys tokiais savo iššaukiančiais veiksmais demonstravo savo išskirtinumą ir nepagarbą kitiems eismo dalyviams, tyčia negerbė žmonių ir visuomenės, niekindamas elementarias elgesio kelyje normas. <…> Apeliacinės instancijos teismas pritaria pirmosios instancijos teismo išvadai, jog E. Šakalys savo interesus (patekti į prioritetinę eismo juostą, vedančią į keltą, ir tokiu būdu greičiau pasiekti kelionės tikslą – nuvežti kolegą į automobilių servisą) įgyvendino šiurkščiai ignoruodamas saugaus eismo reikalavimus, paeiliui padarydamas net kelis šiurkščius KET pažeidimus, tuo sukeldamas grėsmę eismo, savo paties ir kitų asmenų saugumui. Atsižvelgiant į visa tai darytina išvada, kad E. Šakalio veika padaryta iš chuliganiškų paskatų”, – konstatuojama nutartyje.

Joje taip pat pabrėžta, kad nors E. Šakalio charakteristika yra teigiama, o teisė vairuoti transporto priemones jam reikalinga ir svarbi dėl darbinių poreikių, tačiau šiuo atveju asmeniniai pažeidėjo poreikiai negali būti iškeliami aukščiau padaryto administracinio teisės pažeidimo pavojingumo.

Šiuo neskundžiamu sprendimu E. Šakaliui buvo palikta ta pati sankcija – 450 eurų bauda ir metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

12 Comments

  1. Rokas

    Kelių gaidys…

    Reply
  2. RK

    Siaip tokie zmones (z.r. pareigas) turetu buti pvz. kitiems……

    Reply
  3. Yes...

    ?❗

    Reply
  4. Godulys ir susireikšminimas

    Puiki valdininkų porelė….Identiški dvyniai, tokie vienodi savo veidais, mimikomis, vertybėmis ir godumu… Koktūs iki apgailėjimo. Beje, važinėti galima ir dviračiai į darbą Neeingoje, kaip tai daro savo šalyje Danijos politikai ir valdininkai. Bet juk šakaliukai ir Nidoje būstų gal turi? Vvis negana ir negana to turto brandaus amžiaus valstybės tarnautojų porelei.

    Reply
  5. Irena

    O A.V. pas mus mieste viską žino, mato ir net gal įtakoja? Nereikia taip smarkiai jaudintis, juk tai ne tavo problema.

    Reply
  6. A.V

    Nenustebčiau jei dar ir šaligatviais važinėjas

    Reply
  7. Bavsva

    Ai čia Šakalienės vyras??? Hahahahhahahaaa :DDSDSE

    Kokios panašios abiejų vertybės! Prisiminsime!

    Reply
    • Bavsva-i (IP: 82.135.168.93)

      Na ir ką tas tavo „prisiminsime” reikš? Labai jau susireikšmini Bavsva!

  8. Šakalui

    O kad važiavo darbo laiku.. meras rekomendacijos neparašė?

    Reply
  9. Gėda!

    Turbūt Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje mažai yra tokių žmonių, kurie taip BJAURIAI susikompromituotų. Gėda. ponams E.Šakaliui ir I. Šakalienei…. E.Šakalays pripažintas kelių CHULIGANU… O Dieve, ar begali būti jam didesnė gėda. Atrodo buvo normalus žmogus .Dirbo ir savivaldybėje ,Registrų centre. Bet vis mažai.. Į Nidos savivaldybę įsitrynė Jeigu gali žmogus jau pragyvenęs ilgą gyvenimą, jau ir pensija, ir štai CHULIGANU tampa…. Baisu. Jo žmona irgi kaunasi teismuose kad tik neprarasti kažkokio turtelio… Gėda… Štai kaip galima sau gyvenimą sukompromituoti…. Ir dar tokiame „didmiestyje” kaip Klaipėda (ar Nida) kai visi vienas kitą pažįsta…

    Reply
    • Palauk.

      O kuom tau Klaipeda ne didmiestis?

  10. T

    Puikiai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This