Siūlo naują atmintiną dieną

Politika

Gargžduose išrinktas Seimo narys, Tautos ir Teisingumo sąjungos (centristų – tautininkų) pirmininkas Petras Gražulis Seime įregistravo Atmintinų dienų įstatymo pataisą, pagal kurią „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ diena, gegužės 15–oji, būtų paskelbta Pilietinio protesto diena.

Anot pranešimo, tai padaryti P. Gražulį įpareigojo Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų – tautininkų) suvažiavimas.

„Didysis šeimos gynimo maršas“, kuris įvyko 2021 metų gegužės 15–ąją yra visai Lietuvai, kaip demokratinei valstybei, svarbi ir reikšminga diena. Neabejingų, aktyvių, pilietiškų Lietuvos žmonių, visuomeninių judėjimų, įvairių politinių organizacijų surengtas taikus pilietinis protestas „Didysis šeimos gynimo maršas“ prasidėjęs visoje Lietuvoje ir pasibaigęs itin gausiu piliečių protesto mitingu Vingio parke, kuriame dalyvavo dešimtys tūkstančių Lietuvos žmonių, buvo vienas didžiausių pilietinių protestų nuo pat Sąjūdžio laikų. Šis visuotinis protestas įkvėpė, padrąsino Lietuvos žmones tapti labiau pilietiškais aktyviais, drąsiau reikšti ir ginti savo poziciją, gausiau rinktis į susibūrimus ir aktyviau realizuoti Konstitucijoje ir įstatymuose įtvirtintas savo teises. Siekdamas įprasminti ir paminėti šią svarbią Lietuvos demokratijai siūlau Seimui įtraukti gegužės 15 – ąją į atmintinų dienų sąrašą kaip Pilietinio protesto dieną“, – pranešime cituojamas P. Gražulis.

14 Comments

  1. skaitytojas

    kas tasiklausė šeimų,mes nesutinkame su jokiais gražuoliais,jokiais maršais, visokiais būdais niekam tikę veržiasi prie lovio.Gargždai,ar jums ne gėda?

    Reply
  2. Nezabitauskas

    Ne, nereikia, nes toji diena jau yra atmintina, kaip Tarptautinė šeimos diena. Tačiau ir toliau esu Petro pusėje. Jo pozicija yra teisinga, o paklydimai – menkučiai, lyginant su kai kurių respektabilių veikėjų valstybei ir visuomenei padaryta ir tebedaroma žala.

    Reply
  3. Anonimas

    Ligoti savo fantazijose, džiūgaujantys savo primityvia rašliava, besidydziuojantys savo

    Reply
    • Tas pats

      Tai ar pritariate ožio pagerbimo dienai?

  4. Reikia Ožio dienos

    Visi kažką siūlo, tai ,pagautas euforijos, noriu pasiūlyti ir aš. Dabar labai madinga gyventi susimetus ir gaminti nesantuokinius vaikus. Na, kai kurie neturi kada fiksuoti santuokos, bet gyvena kartu, augina vaiką. Tai baimių pilni vyrai, bet jie galėtų pasiklausyti ir replikų, kurias girdi jų „naujoviškai ” pagaminti vaikai. Išpopuliarėjo ir proginiai vaikų gamintojai, kurie progai pasitaikius sutveria vaikelį ir mauna į krūmus. Tai savotiški ožiai-apsėklintojai, reikia ir juos pagerbti. Ar negalima tą pačią dieną, būtent gegužės 15-ą, paskelbti nesantuokinių vaikų gamintojų atmintina diena. Galėtų ta diena vadintis „Ožio apsėklintojo diena”. Būtų labai gražu pagerbti tuos pasileidėlius ir neatsakingus žmones, gal tokių ir seime atsirastų?

    Reply
  5. Kis

    Kodel jus sitaip bijote „marsistu”,net komentaruos labai reiskiates,matosi ,kad mokslo esate net padaugine.Niekur jus nepabegsite ,dienos suskaiciuotos,negadinkite oro.

    Reply
    • Kis'ui

      Ko dienos suskaičiuotos? Ko bijome? Ko tikėtis reikėtų? Protestuoti- ne kurti. Deja, bet mums reikia kuriančių Valstybę. O iš tų taip vadinamų maršistų kolkas nieko racionalaus negirdėti. O rėkti, keikti, užgaulioti- kelias ne tas.

  6. Siūlau

    Dar tą dieną, kai Gražulis Seimo komiteto posėdyje nuotoliniu būdu pasirodė su pusnuogiu draugu Dobilu, paskelbti Tradicine tapusių netradicinių šeimų diena. Gražiai dažyti Gražulio plaukai, negi savo žilę demonstruosi…

    Reply
  7. Ačiū už pasiūlyma

    Piksta konservatoriai, šelsta, su liberalais . Labai geras pasiūlymas. Pritariu

    Reply
    • Keista

      O tai šitas dar nepasodintas?

  8. ASd

    Maršistų intelektas yra žemas. Kaip ir Gražulio.

    Reply
  9. Tomas

    Labiau tiktų pavadinimas „Visuomenės susiskaldymo diena „

    Reply
  10. Ramass

    Tam visai smegenys suskystėjo. Eikit ten keli šimtai pusdurnių ir marširuokit , likę žmonės turi ką veikti. Turi verslus , darbus.

    Reply
  11. Jūratė

    Puiku, nes turime turėti Pilietinio protesto dieną. Ačiū už puikią iniciatyvą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Vaiko teisių gynėjai susitiko su P. Gražuliu ir jo dukra dėl dalyvavimo „Auksiniuose svogūnuose“

Buvęs Seimo narys Petras Gražulis pirmadienį Palangoje su dukra lankėsi pas vaiko teisių apsaugos specialistus. Kaip nurodo Vaiko teisių apsaugos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika

Teismas atmetė P. Gražulio skundą dėl jo registravimo kandidatu prezidento rinkimuose

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė Petro Gražulio skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo, kuriuo buvo atsisakyta jį ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This