KRATC Antikorupcijos komisijos nebeignoruos?

Miestas, Svarbu

Klausimų į suformuluotus klausimus iš Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) nesulaukusi uostamiesčio savivaldybės Antikorupcijos komisija pirmadienį naujosios bendrovės vadovės buvo patikinta, kad taip ateityje nebenutiks.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Minėtosios komisijos pirmininkas Saulius Budinas pirmadienį surengto posėdžio metu priminė, kad KRATC, kurios didžiausias akcijų paketas priklauso uostamiesčio savivaldybei, buvo paprašyta pateikti visų jos akcininkų sąrašą ir informaciją, kaip vyksta skolų išieškojimas, nes buvo sulaukta žinių, kad tuo neva užsiima su bendrovės darbuotojais susiję asmenys. Atsakymų į šiuos klausimus nebuvo gauta.

„Galiu tik apgailestauti dėl įvykusio nesusipratimo. Gavau apie tai informaciją tik po to, kai jau buvau pakviesta į posėdį”, – teigė keturis mėnesius KRATC vadovaujanti Roma Budrienė.

Pasak jos, užklausa dėl akcininkų buvo gauta pernai birželį, kai ji dar nedirbo, o į sausio pabaigoje atkeliavusį klausimą apie skolas atsakė tokį įgaliojimą turėjęs patarėjas Arvydas Juršėnas, atsakingas už antikorupciją.

„Jam buvo nukreiptas laiškas, atsakė kaip atsakė, aptarėme klausimą, pamoką išmokau, kad reikia derinti tokius atsakymus su manimi. Nematau čia jokių paslapčių, tendencijos geros, skolininkų mažėja. Neturime jokių sutarčių su trečiaisiais asmenimis, dirbame tik su antstoliais”, – teigė R. Budrienė.

Pasak jos, nuo praėjusių metų antstolius renkasi ne pats KRATC, o skirsto kompiuterinė programa pagal Antstolių rūmų algoritmą. Anot direktorės, kiekvieną teismo nutartis siunčiama į Antstolių rūmus ir kiekvienos vykdymui vis parenkamas antstolis.

„Šiemet jau 6-7 antstolių pavardes mačiau”, – sakė R. Budrienė.

„Tampame biurokratine valstybe, kai iš vieno klausimo gaunami atsakymai, kurie nukreipia rašyti dar daugiau raštų. Jei netiksliai suformulavo, reikėjo kreiptis į administracijos direktorių, kaip akcijų valdytoją ir klausti, ar galima pateiki informaciją ar ne. Ne šiaip sau mes klausinėjame. Pavardės nėra svarbios, tendenciniai dalykai svarbūs”, – teigė komisijos narė Judita Simonavičiūtė.

„Norėtųsi negauti atrašymo, kad pagal kompetencijas neprivaloma žinoti”, – antrino S. Budinas.

Komisija dar kartą paprašė pateikti jai informaciją apie skolų išraišką pinigais ir stambiausius KRATC skolininkus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This