Pirmojo būsto pirkėjams – lengvatos

Regionas

Nepaisant infliacijos, sumažėjusios naujai statomo būsto pasiūlos ir kainų pokyčio, Lietuvos gyventojų poreikis įsikurti nuosavame būste auga ir šiemet. Nekilnojamojo turto (NT) vystytojai pastebi, kad pirmąjį būstą įsigyjančioms šeimoms valstybė suteikia vis didesnę paramą.

Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) duomenimis, praėjusiais metais pirmajam jaunų šeimų būstui regione įsigyti skirta 37 mln. eurų valstybės paskata – 14,4 mln. daugiau negu 2020 metais. Tačiau NT projektų vystytojai pastebi, kad daugelis klientų nėra informuoti apie subsidijų galimybę ir dėl to jomis nepasinaudoja.

„Angelavos vilų“ vizualizacija.
Pirkti NT skatina lengvatos būsto įsigijimui

Privačios kotedžų gyvenvietės „Angelavos vilos“ pardavimų vadovė Eglė Karalienė atkreipia dėmesį, kad būsto pirkėjams gali būti suteikiama galimybė pasinaudoti išperkamąją nuoma ar gauti valstybės finansinę paramą. Jos teigimu, nemažai daliai pirkėjų Klaipėdos rajone būtent šie veiksniai ir leidžia įsigyti nuosavą būstą.  

„Jauni žmonės ne visuomet pirmąjį būstą gali įsigyti savo jėgomis, todėl klientams visuomet primename apie galimybę gauti lengvatas. Svarbu, kad projekto vieta ir statomi namai atitiktų visus reikalavimus, būtinus gauti valstybės paramą, kuri gali siekti nuo 15 iki 30 proc. Kredito sumos dydis priklauso nuo šeimos narių skaičiaus. Taip pat siūlome įsigyti būstą̨, pasinaudojus išperkamąja nuoma, t.y., atsižvelgiant į kliento norus ir galimybes, padedame pasirinkti patogiausią ir tinkamiausią pradinio įnašo kaupimo intensyvumą ir laikotarpį, kuris gali siekti iki 2 metų. Į galutinę kainą įskaičiuojami visi sumokėti pinigai, o pasibaigus statybos ir apdailos darbams, klientai gali kreiptis į banką dėl paskolos gavimo ir būstas perduodamas jiems“, – pranešime Eglė Karalienė.

Klaipėdos rajone daugėja naujakurių

Klaipėdos rajono savivaldybė informuoja, kad rajono gyventojų skaičius kasmet auga. Pastebima tendencija, kad gyventojų skaičius didėja ne tik dėl gimstamumo, bet ir dėl naujakurių. 2020 m. buvo išduoti 928, o pernai – 1104 statybos leidimai. Šiemet per kelis 2022 metų mėnesius jau išduoti 89 statybos leidimai. Sparčiausiai plečiasi priemiestinės rajono seniūnijos – Sendvario ir Priekulės bei teritorijos aplink Gargždus.

Savivaldybės atstovai dalinasi, kad Klaipėdos rajono gyventojai vis dažniau pretenduoja ir į finansinę paskatą pirmam būstui regione įsigyti. 2021 m. Klaipėdos rajono savivaldybė gavo ir išnagrinėjo 1252 gyventojų prašymus, o 2020 metais jų buvo 935. 

Bankai ir kredito įstaigos, kurios teikia valstybės iš dalies kompensuojamus būsto kreditus Klaipėdos rajono savivaldybėje:

  • Kretingos kredito unija;
  • Šilutės kredito unija;
  • SEB bankas;
  • Swedbank;
  • Luminor bankas.

1 Comment

  1. Asd

    Sėkmės, kas pirksit kažką iš MKF.

    Pasidomėkit darbų kokybe, valymo įrenginių ir kitais bajeriais Trušelių būste. Neliksite sužavėti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Būstą įsigyja iš brėžinių, bet nori jį „pasimatuoti“

Poreikis įsigyti nuosavą būstą vis dar auga – ne išimtis ir uostamiesčio nekilnojamojo turto (NT) rinka. NT ekspertai pastebi, kad ...
2021-11-09
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone - nauja kotedžų gyvenvietė

Pandemijos kontekste pasikeitus būsto pirkėjų prioritetams ir vis dažniau ieškant ne butų, o kotedžų, NT vystytojai skuba šį poreikį tenkinti. ...
2021-09-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mokytojų vakcinacija parodė tamsiąją dezinformacijos poveikio pusę

Ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo švietimo įstaigų darbuotojų vakcinacijos procesas rodo Vyriausybę kol kas pralaimint kovą dėl žmonių pasitikėjimo jos ...
2021-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This