Kyšį dėl COVID-19 vakcinos įrašo pasiūliusiam asmeniui – 6 000 Eur bauda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl papirkimo-kyšininkavimo.

Byloje buvo nustatyta, kad Antanas Jasiūnas pernai rugpjūtį Klaipėdos vakcinacijos centre pasiūlė ir davė 50 Eur kyšį šio centro slaugytojai už tai, kad pastaroji neskiepytų jo vakcina „Moderna“, tačiau medicininiuose dokumentuose padarytų įrašą apie pirmos dozės suleidimą.

Anot teismo pranešimo, teisiamojo posėdžio metu vyras kaltės dėl kyšio davimo slaugytojai nepripažino. Jis aiškino, kad švarko kišenėje turėjo grynųjų pinigų, kurie įsivėlė į pasą. Užėjus į kabiną ir slaugytojai paprašius pateikti registracijos taloną bei asmens dokumentą, padavė pasą, kuriame buvo 50 eurų. Slaugytojai paklausus, kieno čia pinigai atsakęs, kad jo ir darbuotoja pinigus grąžino. Pamačius švirkštą esą jam pasidarė bloga ir pasakė, kad negerai jaučiasi bei dabar nesiskiepys. Kai nuėjo į registratūrą atšaukti skiepo, jam vis dar buvo negera, todėl registratūroje buvusi darbuotoja pamatavo kraujospūdį ir liepė pasėdėti salėje, kol pasijus geriau. Vyro teigimu, slaugytojai sudarė klaidingas įspūdis, kad jis norėjo įsigyti skiepo įrašą už pinigus.

Vis dėlto teismas, išanalizavęs byloje surinktų įrodymų visumą, A. Jasiūno versiją, kad pinigai pase atsidūrė atsitiktinai, atmetė kaip neatitinkančią tiesos, nes ją paneigė liudytojų parodymai. Slaugytoja teisme nurodė, jog vyras bandė susitarti su ja dėl vakcinos nesuleidimo padarant įrašą medicininiuose dokumentuose.

Nuosprendį priėmusios teisėjos Ingridos Krušienės teigimu, neigiamą kaltinamojo poziciją vakcinų nuo COVID-19 atžvilgiu patvirtino kaltinamojo telefone užfiksuoti duomenys – siunčiamos žinutės ir vaizdo įrašai, kuriuose neigiamai traktuojama informacija apie skiepus žmogaus sveikatai. Be to, kaltinamojo draugai patvirtino, kad su juo kilo nesutarimų dėl pastarojo nepritarimo skiepams nuo COVID-19.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad A. Jasiūnas padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, tačiau anksčiau nebuvo teistas, baustas administracine tvarka, o už kitokio pobūdžio pažeidimus baudos sumokėtos, jis dirbantis. Vyrui buvo paskirta švelniausia bausmė už tokio pobūdžio nusikaltimą – 6 000 Eur dydžio bauda. Taip pat teismas konfiskavo iš jo paimtą 50 Eur nominalo kupiūrą, kaip nusikalstamos veikos priemonę.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Apeliacinio Neringos kyšio bylos proceso starte - teisėjų prisiminimai apie STT

Klaipėdos apygardos teismas vis dar negali pradėti nagrinėti pas jį dėl apeliacinio skundo atkeliavusios baudžiamosios bylos, kurioje pirma instancija pernai ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Smiltelė“ turi bėdų keliantį palikimą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai sutiko, jog yra pagrindas iš dalies tenkinti Klaipėdos Šanchajumi vadinamą teritoriją naudojančios Garažų ir ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This