Gamybą pradėjo nauja VMG grupės gamykla

Verslas

Tarptautinė investicinė VMG grupė Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo korpusinių baldų gamybą. Investicijos į šią pramonės šaką regione sieks apie 90 mln. eurų, per artimiausius metus bus sukurta ir apie 500 naujų darbo vietų.

Pirmoji čia pagaminta baldų produkcija – tai kaširuotos ir supjautos „Kleppstad“ ir „Kullen“ detalės. Gautas užsakymas siekė 450 kubinių metrų apdailintos ir supjautos medienos drožlių plokštės. Tačiau šiuo metu pilnai pasirengta įgyvendinti ir didesnius užsakymus.

Gaminiai pagaminti šiuo metu baigiamoje įrengti gamykloje „VMG Akmenės baldai“, kuri yra antroji kompanijos gamykla Akmenės LEZ. Oficialus gamyklos atidarymas planuojamas pavasarį.

Pasak VMG grupės vienintelio akcininko, investuotojo Sigito Paulausko, palaipsniui vystant gamybinius pajėgumus, per metus Naujojoje Akmenėje vien baldų produkcijos turėtų būti pagaminama už daugiau kaip 120 mln. eurų.

„Mūsų šalies medienos ir baldų pramonės sektorius yra vienas kertinių ekonomikos ramsčių. Per 2021 metus šio sektoriaus eksportas siekė apie 4 milijardus eurų. Tad sėkmingai pradėta korpusinių baldų gamyba Naujoje Akmenėje neabejotinai bus dar vienas stiprus impulsas ne tik augančiam regiono ūkiui, darbo rinkai, bet ir visos šalies ekonomikos rodikliams“, – pranešime cituojamas S. Paulauskas.

Prie pirmųjų baldų gamybos produkcijos linijų – Hymmen“ ir „Anthon“ – šiuo metu dirba 14 darbuotojų. Netrukus ketinama pradėti kitų technologinių linijų įrengimą, kurios leis ženkliai auginti naujų darbo vietų skaičių. Iš viso per artimiausius metus čia planuojama sukurti apie 500 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

2020 m. rudenį VMG grupė Akmenės LEZ įgyvendino didžiausią plyno lauko investicinį projektą šalies istorijoje – atidarė vieną galingiausių Europoje medienos drožlių plokštės gamyklą. Į gamyklą buvo investuota 146 mln. eurų, sukurta 140 aukštos pridėtinės vertės darbo vietų. Į vienos aukštą pridėtinę vertę turinčios darbo vietos sukūrimą grupė šiame projekte vidutiniškai investavo 1 mln. eurų.

Tarptautinė investicinė VMG grupė vienija 27 įmones, kuriose dirba daugiau nei 5.000 darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių. VMG grupė investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, ekologiškus pakavimo sprendimus, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė už 2,2 mln. eurų įsirengė trečią saulės elektrinę

Tarptautinė investicinė VMG grupė ant korpusinių baldų gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo įrengė 3,23 megavatų (MW) galios saulės elektrinę. Tai – ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This