Būsimoje nulinės emisijos zonoje Klaipėdoje – daugiau komforto automobiliams

Svarbu, Transportas

Nors Klaipėdos savivaldybė yra tvirtai apsisprendusi ir į daugelį savo strateginių dokumentų įrašiusi, jog 2030 metais senamiestis bus nulinės emisijos zona, čia sparčiai didinamas parkavimo vietų skaičius, gerinamos sąlygos automobiliams.

Artūro Šulco nuotr.

Šiuo metu savivaldybės lėšomis sparčiai tvarkoma Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto teritorija, atnaujinamos senos ir baigiamos įrengti dar 32 papildomos vietos automobiliams.

Artūro Šulco nuotr.

Taip pat tvarkomi pėsčiųjų takeliai, želdynai, pastatyti nauji suolai pasisėdėjimui. Bet daugiausia teritorijos skirta automobiliams. Senamiestyje šiuo metu yra šiek tiek mažiau nei 400 vietų automobiliams statyti.

Ir iki rekonstrukcijos pradžios Dailės akademijos kieme būdavo apstu automobilių – čia grūsdavosi tie, kurie stengėsi išvengti vietinės rinkliavos. Tačiau šiuo metu jau įrengti kilnojami užkardai – automobilių srautai bus reguliuojami.

Artūro Šulco nuotr.

Ar automobilių statymas šioje teritorijoje po rekonstrukcijos bus apmokestintas, ar jomis nemokamai naudosis tik „išrinktieji”, priklausys nuo savivaldybės sprendimų, nes jos lėšomis įrengtos stovėjimo vietos.

Apie pusę milijono eurų į Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto teritoriją (atiduotą panaudai) Klaipėdos miesto savivaldybė pradėjo investuoti todėl, kad neva tuoj turėjo prasidėti aplinkinių gatvių rekonstrukcija.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad tokia investicija daroma nepaisant to, jog šiam sklypui detaliuoju planu yra numatytas kitoks likimas – jame turi būti atkurtos dvi istorinės gatvės, pastatyti nauji pastatai.

Tačiau netoliese esančio Senojo turgaus prieigų rekonstrukcijos net planavimo procedūros užsitęsė neribotam laikui, o Sukilėlių g. rekonstrukcija stabtelėjo. Teatro gatvės – net neprasidėjo.

Dar nepradėtas ir Daržų ir Vežėjų gatvių kapitalinis remontas, nors sutartys su rangovu pasirašytos dar pernai. Viešai paskelbta, kad prasidėjo Žvejų gatvės rekonstrukcija, bet išorinių veiksmų dar nesimato.

INFORMACIJA

2003 m. birželį Klaipėdos miesto taryba patvirtino teritorijos tarp Aukštosios, Daržų, Sukilėlių, Turgaus, Mėsininkų ir Didžiosios Vandens gatvių detalųjį planą, kurį parengė UAB „Klaipėdos projektas“.

Jis numatė vietoje apleisto stadiono ir buvusios 4-osios, 1953 m. pastatytos vidurinės mokyklos atkurti ikikarinį užstatymą su dviem čia buvusiomis – Junkerių ir Skutėjų – gatvėmis. Tačiau sprendime numatyta, kad antrasis sprendinių etapas, apimantis Skutėjų gatvę ir naujų septynių sklypų suformavimą vietoje sovietinio pastato, bus įgyvendinimas tik iškėlus tuomet čia veikusią Vydūno vidurinę mokyklą į kitą vietą.

Mokyklą iškelti į patalpas Sulupės gatvėje politikai sugebėjo, o valios nugriauti sovietinį pastatą pritrūko. 2011 m. 13 miesto Tarybos narių balsavus už pastato griovimą miesto lėšomis, 13 prieš ir vienam susilaikius buvusi mokykla taip liko stovėti tuščia. Vėliau, po poros metų, į pastatą buvo leista įsikraustyti Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos filialui.

Tad būsimo naujo kvartalo kūrimo darbai prasidėjo nuo sklypų, suformuotų apleisto stadiono vietoje. Čia buvo suformuoti 7 sklypai, kuriems priskirti Sukilėlių gatvės adresai, bet jie yra palei planuojamą Junkerių gatvę (ji turi būti nutiesta, kai bus nugriautas buvusios Vydūno mokyklos pastatas).

1 Comment

  1. Anonimas

    Net jei bombos kristų ant jo galvos, kai kas 3 pasaulinio karo akivaizdoj vis dar ieškotų priešų savo mieste. Nes prigimtis tokia, nes akiratis tik toks.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This