Dėl karo Ukrainoje – ir Klaipėdoje veikiančio verslo nerimas

Verslas

Verslas atidžiai stebi ir reaguoja į padėtį Ukrainoje. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke veikiančios UAB „Industrinės sistemos ir inžinerija“ darbuotojų gretose – daugiau nei 50 šios šalies piliečių.

Įmonės verslo plėtros vadovo Tomo Vainoriaus teigimu, įmonė tęsia darbus projektuose, kurie vystomi Ispanijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Urugvajuje ir Lietuvoje, tačiau neatmetama tikimybė, kad situacija gali bet kurią minutę kardinaliai pasikeisti.

„Su darbuotojais ukrainiečiais palaikome glaudų kontaktą – patikinome juos, kad esant reikalui suteiksime visą įmanomą pagalbą. Kol kas toks poreikis neišreikštas, žmonės nepuola grįžti. Visgi galimai tai tik pirminė reakcija – visi suprantame, kad situacijai toliau aštrėjant ir būnant nežinioje dėl Ukrainoje likusių šeimų, vyrai skubės namo, kad padėtų savo artimiesiems ir savo šaliai“, – pranešime pažymi T. Vainorius.

Verslininkas patikino, kad įmonė yra pasiruošusi įsitraukti padedant sutvarkyti reikiamus dokumentus tam, kad ukrainiečių darbuotojų šeimų nariai galėtų kirsti sieną, jau svarstoma apie galimybes padėti žmonėms gauti laikiną būstą Lietuvoje ir pan.

Klaipėdiečio Tomo verslo partneris Audrius Mečinskas Ukrainoje, apie 120 km atstumu nuo Kijevo veikiančiame darbuotojų mokymo ir testavimo centre, lankėsi sausio mėnesį. Jo teigimu, tąsyk nuotaikos buvo santūrios.

„Reikia suprasti, kad karo nuotaikos Ukrainoje tvyro jau aštuonerius metus, žmonės yra jų užgrūdinti“, – sako jis.

Penktadienį iš Ukrainos 8 klaipėdiečių įmonės darbuotojai turėjo išskristi į projektą Urugvajuje – sustojus skrydžiams planus teko atšaukti.

„Jau aišku, kad neįvyks ir Ukrainoje turėję vykti darbuotojų mokymai. Esame priversti persijungti į naują režimą, strateguojame, kaip reikėtų suvaldyti verslo krizę ir projektus staiga darbą palikus didelei daliai mūsų specialistų“, – sakė T. Vainorius.

INFORMACIJA

UAB „Industrinės sistemos ir inžinerija“ specialistų komandos dirba laivų statybos ir remonto srityse, o taip pat atlieka įvairius darbus pramoniniuose, šilumos paskirstymo ir tiekimo objektuose. Šiuo metu įmonėje dirba apie 90 žmonių – Lietuvos ir Ukrainos piliečių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Universiteto klinikos kūrimas: antras alma mater taip

Įkandin Klaipėdos universiteto (KU) Senato dalyvavimui uostamiestyje kuriant naujo tipo, universiteto ligoninę, pirmadienį pritarė ir šios švietimo įstaigos Taryba. Abiejose ...
2022-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This