Klaipėdos šviesų festivalis – su palaikymu Ukrainai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos 770 metų jubiliejui dedikuotas Klaipėdos šviesų festivalis nusidažė ir Ukrainos vėliavos spalvomis. Nuo 18 iki 19 val. visi svarbiausi Klaipėdos šviesų festivalio projektai skelbė tylos valandą.

Tris festivalio vakarus ketvirtadienį-šeštadienį ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato bokšto pasitiks Ukrainos vėliavos projekcija.

Martyno Vainoriaus ir Domo Rimeikos nuotr.

Klaipėdos šviesų festivalio atidarymo laikas Teatro aikštėje buvo perkeltas į 19 val. – po Atgimimo aikštėje vykusios palaikymo akcijos Ukrainai.

Atidarymo ceremoniją pradėjo jaunųjų klaipėdiečių – šokių kolektyvo „INTRUS-įsibrovėliai į šokių pasaulį“ pasirodymas, su unikaliu klaipėdiečio kompozitoriaus Kristijono Lučinsko garso takeliu. Šalia Taravos Anikės suskambo ir energingas projekto „PERK-UNIJA“ šou su specialiai sukurtu industrinės perkusijos pasirodymas „Alchemija“. Teatro aikštę nušvietus ryškioms lazerių šviesoms paskelbtas Klaipėdos šveisų festivalio startas.

Paskutinį žiemos savaitgalį žymintis VII Klaipėdos šviesų festivalis, kurio idėja ir tematika dedikuota 770 metų Klaipėdos jubiliejui, šį rytą įgavo dar vieną misiją. Anot festivalio organizatorių, trys Klaipėdos šviesų festivalio vakarus bus kartu su Ukraina ir jos žmonėmis, mėlyna ir geltona spalva įkvepiant daugelį festivalio projektų.

Prie palaikymo akcijos jungiasi ir Klaipėdos senamiesčio verslininkai, savo iniciatyva languose degdami Ukrainos vėliavos spalvas.

Išsami festivalio programa – čia.

1 Comment

  1. Anonimas

    Tai tiesiog pasityčiojimas – tos tylos minutės ar valandos. Vietoje to, būtų geriau visus pinigus, skirtus šiam primityviam renginiui, pervesti kaip pagalbą Ukrainai į Ukrainos centrinio banko Vokietijoje atidarytą sąskaitą. Bet toks variantas miesto valdžiai negali tikti, nes nebūtų galima dalies tų pinigų pavogti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This