KU stabdo partnerystę su Rusijos ir Baltarusijos mokslo įstaigomis, atidaryta sąskaita studentams iš Ukrainos remti

Švietimas

Klaipėdos universitetas praneša penktadienį informavęs savo partnerius Rusijoje bei Baltarusijoje – universitetus ir mokslinių tyrimų institutus, su kuriais bendradarbiauta mokslinių tyrimų projektuose, apie sustabdomus bendradarbiavimo ryšius dėl Rusijos Federacijos įvykdytos invazijos į nepriklausomą Ukrainos valstybę.

KU atidarė sąskaitą universitete besimokantiems studentams iš Ukrainos ir, esant poreikiui, jų šeimų nariams remti. Sąskaitos, į kurią jau dabar galima pervesti paramą, numeris LT687300010129229701 (AB Swedbank), mokėjimo paskirtyje įrašyti „Parama ukrainiečiams“.

„Mokslas ir pažanga, kad ir kokie kilnūs bei geri būtų šioje srityje dirbančių žmonių tikslai, nesuderinami su diktatūra, agresija, demokratinio pasaulio principų laužymu. Solidarizuojamės su šiuo metu kariaujančia Ukraina. Smerkiame šio karo iniciatorius ir viliamės, kad šis protesto ženklas turės atgarsį Rusijos ir Baltarusijos mokslo bendruomenėse, galinčiose tapti šviesuliu kovoje už taiką ir demokratiją šiose šalyse“ , – pranešime pažymi KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Klaipėdos universitete šiuo metu studijuoja 40 jaunuolių iš karinę agresiją patyrusios Ukrainos, dauguma – iš Chersono miesto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This