Europos braziliško jiu-jitsu čempionate klaipėdietis iškovojo sidabrą

Sportas

Raimonda Žvaginytė
2022-02-26

Komentarų: 0

Vasario 15-22 d. Italijoje, Romoje vyko Europos braziliškojo jiu-jitsu čempionatas, kuriame puikiai pasirodė klaipėdietis Edvinas Galdikas. Jis kovojo jaunių mėlynų diržų vidutinio-sunkaus svorio kategorijoje ir pirmą kartą Lietuvos istorijoje iškovojo sidabro medalį šioje kategorijoje. Atviroje kovų klasėje jis užėmė antrąją vietą savo divizione.

Asmeninio archyvo nuotr.
Aukšti rezultatai vos per pusę metų

Prieš pusę metų į Lietuvą atvykęs treneris Iran Caldas Mascarenhas demonstruoja puikią kovinę dvasią ir gerus savo ugdytinių rezultatus. Aukštus įvertinimus už sportinius pasiekimus Europos braziliško jiu-jitsu čempionate pelnę  klaipėdiečiai džiaugiasi, turėdami galimybę sportuoti su profesionaliu, pasaulinio lygio treneriu. Sidabrą parvežęs E. Galdikas jiu-jitsu susidomėjo prieš 6 mėn., o dabar jau spaudžia sidabrą, kuris pelnytas tikrai grandioziniame čempionate Romoje, kur varžėsi per 4000 sportininkų.

Lietuvoje Edvinas taip pat yra įspūdingai pasižymėjęs: pernai tapo International Grappling Federation (IGF) Lietuvoje organizuojamų varžybų pasaulio čempionu bei Lietuvos čempionu Lietuvos braziliškojo jiu-jitsu asociacijos (LBJJA) varžybose. Būdamas tik 16 metų amžiaus jis jau turi 15 MMA kovų.

Edvinas atviravo, kad treneris Iran Mascarenhas buvo pakviestas pravesti seminarą į kitą klubą Klaipėdoje, kuriame tuo metu sportavo ir jis. Jaunuolį sužavėjo tai, kad treneris turi 5 dan juodą diržą ir 32 metus patirties bjj. 

,,Mums labai patiko, pamatėme aukštesnį lygį ir kitaip vedamas treniruotes, kas ir paskatino ateiti pas jį“, – atviravo jaunasis sportininkas.

Kodėl jiu-jitsu?

Jaunuoliai akcentuoja, kad jiu-jitsu yra visiems. Šis sportas stiprina sveikatą, padeda atsikratyti svorio, mažina stresą, didina ištvermę, pasitikėjimą savimi, gerina koordinaciją, lankstumą, didėja disciplina, motyvacija. Treniruojantis pasikeičia žmogaus mentalitetas, dažnai užauginama kovotojo dvasia ir tiesiog tampama laimingesniais.

Anot Edvino,  ši sporto šaka yra ypatinga tuo, kad čia reikia naudoti daug techniškumo ir detales sujungti į visumą, intensyviai dirba ne tik kūnas, bet ir smegenys. ,

,,Svarbu, kad kūnas akivaizdžiai stiprėja. Taip pat su jiu-jitsu galima siekti tarptautinio lygio pripažinimo ir garsinti Lietuvą. Be to, mūsų klube labai jaučiasi komandos dvasia, kas labai svarbu. Mes tampame kaip viena jiu-jitsu šeima“, – sakė sportininkas.

Tadd Ilgas taip pat dalyvavo European IBJJF Jiu-Jitsu Championship 2022. Deja, dėl vienos neatidžios klaidos prarado šansą pelnyti medalį. Lietuvoje jis taip pat turi tokius pat puikius titulus bei 17 MMA kovų, kaip ir jo komandos narys Edvinas.

,,Tikėjausi ir aš pergalės, tačiau dėl budrumo stokos padariau mažą klaidą, be to, buvau ką tik po ligos, tas ir sutrukdė laimėti. Tačiau varžybos suteikė dar daugiau motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų“, – atvirauja Tadd.

Ieško rėmėjų

Abu šie talentingi ir labai perspektyvūs vaikinai treniruojasi  klube „Mascarenhas team Klaipėda Lithuania“ pas trenerį iš Brazilijos Iran Caldas Mascarenhas, kuris dabar gyvena ir treniruoja Klaipėdoje.

Tadd pasirinko mokytis šios sporto šakos, nes jį žavi veiksmų įvairovė ir judesių ryšys vienas su kitu. Be to, labai lavinama disciplina, pasitikėjimas savimi, dirba visas kūnas. Jie svajoja šiais metais sudalyvauti Pasaulio jiu-jitsu čempionate jaunių divizione, kuris vyks JAV birželio mėnesį. Bet čia priklauso, ar atsiras finansinės galimybės.

Sportininkai sako, kad  būtų nuostabu turėti rėmėjų, kurie bent iš dalies finansuotų kelionės išlaidas į čempionatą. Savo jėgomis tai padaryti gana brangu.

,,Abu planuojame dalyvauti gegužės mėnesį  Lietuvos graplingo varžybose, o  Tadd dar dalyvaus balandį vyksiančiose MMA Baltijos šalių turnyre. Jo tikslas yra iš MMA mėgėjų lygos pereiti į profesionalią kovų lygą. Žinoma, tikslas kasdien tobulėti, treniruotis ir ruoštis kitam Europos jiu-jitsu čempionatui. Prie pagrindinių tikslų priskiriame ir dalyvavimą tarptautinio lygio čempionatuose, nes tik taip įgysime daugiau profesionalios patirties bei motyvacijos“, – sako jaunieji sporto talentai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Ar yra tiesa?

Pasaulis yra keistas ir sudėtingas. Norint jame gyventi, tenka suprasti, kas jis yra. Jei nesugebi to padaryti pats, yra ir ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos universiteto absolventė Ieva: „Italija reikia mėgautis"

Italija ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje garsėja kultūrinio palikimo turtingumu, išskirtine senovės dvasia, turistus vilioja menu, architektūros šedevrais ...
2020-06-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This