LSKL finiše – klaipėdiečių pralaimėjimai

Sportas

24–ojo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato finalas buvo permainingas ir intriguojantis, tačiau galiausiai staigmenų čempionų titulą apgynė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai. Jie Klaipėdoje vykusiame finale rezultatu 83:69 (17:17, 16:25,
20:17, 30:10) nugalėjo iki tol visą sezoną be pralaimėjimų žygiavusią Klaipėdos universiteto (KU) komandą.

LSKL (Pauliaus Matulevičiaus) nuotr.

LSKL Mažąją taurę iškovojo Vilniaus universiteto (VU) studentai, paguodos turnyro finale rezultatu 93:69 (23:19, 23:14, 34:27, 13:9) įveikę LCC tarptautinio universiteto studentus.

Finalinės dvikovos eigoje nuo pat pradžios KU laikė iniciatyvą savo rankose – po dviejų kėlinių klaipėdiečiai, į priekį vedami  „Neptūno“ sistemos nario Oskaro Pleikio, pirmavo 9 taškais – 42:33, o trečiajame kėlinyje kelis kartus komandas skyrė ir dviženklė persvara – 51:41, 55:44, 57:47. 28-ąją rungtynių minutę klaipėdiečiai dar pirmavo 10 taškų, tačiau netrukus VDU pademonstravo čempionišką galią ir charakterį – sužaidė įspūdingą atkarpą 21:4 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas – 68:61.

Nors iki dvikovos pabaigos dar buvo likusios 6 minutės, tačiau klaipėdiečiai ėmė žaisti itin chaotiškai – po vieną nesėkmingai bandė veržtis po krepšiu, o vėliau pro šalį mėtyti vieną po kito sudėtingus tolimus metimus. KU komandos klaidomis pasinaudoję patyrę čempionų žaidėjai smogė visą jėga – susikrovė dviženklę persvarą ir nutildė Klaipėdos ekipos sirgalius.

VDU komandai tai buvo jau septynioliktasis LSKL čempionų titulas. Kauniečius šįkart į pergalę vedė ir naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas 26 taškus surinkęs Justinas Ramanauskas. Jis pataikė 5 iš 6 dvitaškių, 4 iš 5 tritaškių, 4 iš 5 baudos metimus, po krepšiais atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus.

Klaipėdos komandą bandė tempti 15 taškų pelnęs Ernestas Jonkus ir 14 taškų surinkęs bei fantastiškai po krepšiais dėl atšokusių kamuolių kovojęs Oskaras Pleikys. Jis atkovojo net 17 kamuolių. Nojus Mineikis pelnė 13 taškų, tačiau dažnai jo tolimi metimai skriejo pro šalį – patakė vos 1 iš 10 tritaškių.

Klaipėdiečiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 50:38, tačiau dažniau klydo – 10 prieš 6 varžovų klaidas.

KU komanda, rungtyniavusi savo aikštėje, sugebėjo pataikyti vos 4 iš 32 tritaškių (12 proc. taiklumas), o VDU pataikė 13 iš 37 tolimų metimų (35 proc.).

„Krepšinyje logika paprasta, jei nepataikai į krepšį – nelaimėsi. Apmaudi antra rungtynių pusė. Jau atrodė, kad pergalė ranka pasiekiama, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje taip viskas apsivertė aukštyn kojomis. Išbarstėme pranašumą – nepataikėme kelių metimų iš po krepšio, prastai metėme tritaškius  ir varžovai, pajutę kraujo skonį, mus nubaudė“, – po rungtynių kalbėjo KU komandos treneris Mindaugas Stašys.

LSKL (Pauliaus Matulevičiaus) nuotr.

„Šiemet pergalė saldesnė, nes didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjome ir buvo išties neramu. Klaipėdiečiai spaudėsi po krepšiu ir mums reikėjo mesti tolimus metimus ir kai tritaškiai pradėjo kristi, tada ir įvyko lūžis. Varžovai jau nebegalėjo spaustis po krepšiu ir atsivėrė kelias į baudos aikštelę. Grumtynės po krepšiu reikalauja daug jėgų – dvikovos pabaigoje klaipėdiečiams gal pristigo ir jėgų“, – svarstė čempionų treneris Arūnas Juknevičius.

Vertindamas visą LSKL sezoną, jis teigė, kad apginti čempionų titulą šiemet buvo kaip niekad sudėtinga.

„Įtampos tikrai netrūko. Apskritai šis sezonas buvo gana sudėtingas, kadangi tik po paskutinių laimėtų reguliariojo čempionato rungtynių patekome į atkrintamąsias varžybas. Atsakomybė šiek tiek surakina rankas, bet viskas gerai – čempionų taurė mūsų rankose ir šiandien tuo labai džiaugiamės. Prieš finalą vyrams sakiau: „Finale gali būti visko: galime žaisti gerai, ir blogai, bet laimėti galime tik tokiu atveju, jei kausimės“. Taigi, vyrai rungtynių  metu nežiūrėjo į rezultatą ir kovėsi iki galo. Pademonstruotas charakteris vėl ėmė viršų“, – pabrėžė A. Juknevičius.

VU ir LCC dvikovoje svečius į pergalę vedė dvigubą dublį (22 taškai ir 12 atkovotų kamuolių) surinkęs Dominykas Bučas. Jis išrinktas naudingiausiu LSKL Mažosios taurės finalo žaidėju.  LCC komandos gretose išsiskyrė 18 taškų (9 atk. kam.) pelnęs Kornelijus Zikas ir 14 taškų surinkęs Taurant Ibrami. 10 taškų surinko Gleb Kopantsev.

LSKL (Pauliaus Matulevičiaus) nuotr.

Vilniečiai demonstravo kovingumą ir užsivedimą ir tą atspindi laimėta kova po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 47:39. Taip pat vilniečiai buvo taiklesni nuo tritaškio linijos (pataikė 12 iš 36 tolimų metimų, kai LCC realizavo vos 5 tolimus metimus iš 22).

„Finaluose pergalę lemia psichologija: kas susitvarko su įtampa, kas būna „šaltesne“ galva, tiems yra lengviau žaisti. Jei vadovaujiesi emocijomis, tuomet ir pasipila klaidos. Mes turėjome ir bėdų, ir traumų, bet tai – nepasitenkinimai. VU yra šaunuoliai, jie susitvarkė su emocijomis, atsirišo rankos – labai gerai pataikė tritaškius ir laimėjo. Šįkart nugalėjo patirtis, o VU – labiau patyrusi komanda“, – akcentavo LCC ekipos treneris Jurgis Petrauskas.

LSKL (Pauliaus Matulevičiaus) nuotr.

VU komandos treneris Rimantas Kaminskas gyrė savo komandos vaikinus už puikiai atliktą darbą.

„Pergalę lėmė 100 procentinė koncentracija, charakteris ir noras laimėti. Tai ir yra raktas į pergalę. Mūsų tikslas buvo patekti tarp 4 stipriausių LSKL komandų, tačiau sezono pradžioje šiek tiek nepasisekė ir teko tenkintis kova dėl LSKL Mažosios taurės. Šiame, paguodos turnyre, nužingsniavome iki finalo ir galiausiai įrodėme savo vertę. Tuo ir džiaugiamės. Visada smagu sezoną baigti pergalinga nata“, – akcentavo VU treneris Rimantas Kaminskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC pateko į „BioSil-Baltijos lygos“ finalo ketvertą

Linos Loceniece vedamas Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas ketvirtadienio vakarą pasiekė triuškinamą pergalę. Uostamiesčio krepšininkės namie 95:44 (25:17, 17:12, 33:7, 20:8) ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This