Negali laimėti karo, kuriame nekenti savo tautos

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2022-02-28

Komentarų: 12

Rusija su Putinu priešakyje niekuomet nelaimės šio karo. Pirmiausia todėl, kad bet kurio žmogaus gyvybė jam yra bevertė. Vardan savo asmeninių interesų jis aukos tiek rusų, tiek bet kurios kitos tautos piliečių gyvybes, jų neskaičiuodamas ir nesirinkdamas.

Vasario 26-ąją prie Charkovo sunaikintas rusiškas šarvuotis. Andrii Marienko (UNIAN, Ukrainos naujienų agentūra) nuotr.

Karo pradžioje nuogąstavau, kad tos šalys, kurios labiausiai turėjo išmokti istorijos pamokas, tų pamokų neišmoko – ciniškai Rusijos užpultai Ukrainai nugaros neatsuko, bet pagalbos rankos taip pat neištiesė. Nors veiksmas atrodė toli nuo šių valstybių sienos, bet dėl tokio neveiklumo iškilo rimta grėsmė visos Europos ir pasaulio saugumui.

Visi žinome, kur baigtųsi žygiai, kuriuose, prisidengiant atominiais ginklais ir vykdant ištisų tautų genocidą, būtų reikalaujama nesiginti.

Tokio tipo agresorius yra tarsi peraugęs, raumenų prisiauginęs, tačiau išsilavinimo stokojantis paauglys iš galinio mokyklos suolo, kurio nesustabdys jokie diplomatiški pokalbiai ar derybos. Jis supranta tik vieną – jėgos – kalbą.

Ir štai Europa ir pasaulis pradeda kalbėtis, pademonstruodami jėgą ir izoliuodami agresorių. Grėsmę suprato tiek abejingoji Vokietija, tiek verslo partnerė Vengrija, tiek neutralumu spinduliuojančios Švedija ir Šveicarija. Jėgos kalbą pradeda suprasti ir Rusija.

Tolerancijos laikotarpis baigėsi – pasaulio jau niekaip nevilioja XX a. tamsiausio laikotarpio perspektyva.

Šis karas bus sustabdytas. Kiek greit, priklauso ne tik nuo išorinio pasaulio, bet kur kas labiau nuo Rusijoje ir Baltarusijoje gyvenančių žmonių, mintančių propaganda apie žiaurų išorinį pasaulį, siekiantį sužlugdyti motiną Rusiją, kurio nė kvapo neranda šių šeimų vyrai ir sūnūs, atvykę į svetimą žemę. Kuo greičiau atsimerks šių šalių piliečių akys, kuo greičiau jie supras, kokios beprasmės jų ir jų artimųjų mirtys, tuo mažiau bus amžiams sužlugdytų gyvenimų.

Ir nors niekuomet neatleisiu sau už tai, kas šiandien vyksta Ukrainoje, nes manau ir manysiu, kad padarėme per mažai stabdydami blogį jau ankstyvesnėse stadijose, šviesa visuomet nugalės.

Ukrainos ir jos žmonių auka vardan savo šalies, vardan laisvo pasaulio vertybių, užims itin svarbią vietą istorijoje ir mažiausia, ko šie žmonės išties nusipelnė – tai taika, ramybė ir saugumas. Tikiuosi, kad Europa ir NATO pasitiks Jus svetingai.

Jūs kovojate visų mūsų karą, mes dedame visas pastangas, kad tai kuo greičiau baigtųsi.

Слава Україні!

12 Comments

  1. Mindė

    Pasaulis aklas. Gerai, kad yra priverstas atsimerkti.

    Reply
  2. Privelegijos

    V. Putinas elgiasi taip, kaip to nori Rusijos liaudis ar tauta. Vienokios ar kitokios apklausos rodo, kad jo karą remia 2/3 Rusijos žmonių, todėl sankcijas reikia taikyti tiem 2/3 Rusijos. Hitleris buvo pakankamai neadvekatus, bet sąjungininkai bombardavo Dresdeną, Hamburgą su taikiais gyventojais. Lietuvos rusams privelegijas reikia uždaryti, kodėl valdžia turi laikyti mokyklas, kur mokoma rusų kalba. Arba visoms tautinėms mažumoms vienodos privelegijos tame tarpe žydams, ukrainiečiams, kitiems, arba sekmadieninės mokyklos už savus pinigus, kaip likusioje Europoje.

    Reply
    • Nezabitauskas

      Privilegija, privilegijos, tamsta, bet ne privele… Tačiau ne tai svarbiausia. Žinoma, vokiečiai buvo kalti, išrinkę Hitlerį į valdžią, bet ne tiek, kad reiktų bombarduoti taikius gyventojus, kaip Drezdene, arba žudyti, kaip rytų Prūsijoje. O uždarinėti mokyklas rusų ar lenkų dėstomąja kalba nebūtų teisinga ir išmintinga politika. Taip tiktai daugintume valstybei priešų. Išmintingi žmonės ieško ne priešų, bet draugų. Atvėsinkime savo karštas galvas!

  3. Alvydas

    Kaip visada įdomiai dėliojamos mintys. Gaila, kad tema tokia niūri. Bet šiandienos realybė tokia.

    Reply
  4. Klaipeda

    Tai kas vyksta yra ne sapnas.Melskimės,kad visa tai kuo greičiau pasibaigtu.Stiprybes UKRAINA!!!!

    Reply
    • Vanda

      jei drasesnis pasaulis bus, greiciau ir baigsis

  5. Klaipedos gyventojas

    Geras straipsnis. Šitam psihopatui Putinui nėra nieko švento, jį senai reikėjo teisti. Jam turėtų būti skirta mirties bausmė sušaudant.

    Reply
    • Nea

      Antikos laikais geresnių bausmių sugalvodavo.

  6. Gyventoja

    ???
    Vienas psichopatas – v.p. suvienijo mus visus, taip kaip niekas nebūtų patikėjęs. Meldžiuosi, jog pabaiga ateis ir ji bus tokia, kokia turi būti – ŠLOVĖ UKRAINAI!!!!

    Reply
  7. Pagarba

    Labai taikli mintis dėl savo tautos nekentimo. Tiek beprasmiškų mirčių..

    Reply
    • Mindė

      Man irgi šita vieta labai patiko!

  8. Skolnieciņš no svētbirzs

    Aizvadītās nedēļas 24. februāra rīts iesākās traģiski. Krievijas Federācija oficiāli pasludināja karu pret Ukrainas Republiku. Krievija kā agresorvalsts iebruka Ukrainā. Pašlaik notiek aktīva karadarbība, ukraiņi aizstāvas pret krievu iebrukumu. Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis ir kopā ar savu tautu. Šajā liktenīgajā laikā iedegsim savas mājas logā divas svecītes – vienu dzeltenu, bet otru zilu. Atbalstīsim Ukrainu un ukraiņu tautu ar savām labajām domām un labajiem vārdiem. Aizlūgsim Slāvu Dievus pār Ukrainu un ukraiņu tautu. Lūgsim visvareno Dievu Svarogu – Debesu uguns Tēvu – lai visu cienītais un visu godātais Dievs Svarogs pasargā Ukrainu un ukraiņu tautu no iebrucējiem un naidniekiem! Lai ticība Dievam Svarogam kļūst par vairogu ukraiņu rokās! Lūgsim visvareno Dievu Perūnu – Debesu kārtības Aizstāvi – lai visu cienītais un visu godātais Dievs Perūns stāv klāt ukraiņu tautai šajā smagajā laikā! Lai ticība Dievam Perūnam kļūst par zobenu ukraiņu rokās! Lūgsim visvareno Dievu Černobogu – Veļu valstības valdnieku – lai mūžam viedais Dievs Černobogs dāvā ukraiņu tautai viedumu un drosmi aizstāvēt savu valsti! Ticība Dievam Černobogam kalpo ukraiņu tautai par neizsīkstošu gudrības un drosmes avotu! Dievi un Dievietes visu redz. Atbalstīsim Ukrainu šajā grūtajā laikā! Slava Ukrainai! Varoņiem slava!
    Ar Slāvu Dievu spēku, Skolnieciņš no svētbirzs
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Slava Ukrainai! Varoņiem slava!
    #VolodimirsZeļenskis #Ukraina #UkrainasRepublika #ukraiņi #drosme #patriotisms #spēks #SlāvuDievi #DievsSvarogs #DievsPerūns #DievsČernobogs #ticība #vienotība #drošsirdība #Skolnieciņš #svētbirzs

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This