Trys plėšikai atsidūrė teisme

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša baigusi ir teismui perdavusi dvi baudžiamąsias bylas, kuriose plėšimu kaltinami trys Klaipėdoje gyvenantys 30-47 metų vyrai.

2021 metų gruodį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, du 33-ejų ir 47-erių metų vyrai vėlai vakare įsibrovė į vieną Taikos prospekte Klaipėdoje esantį butą. Kaltinamieji į buto vidų pateko tuomet, kai pabeldus į duris jas pravėrė ten gyvenanti moteris. Vyrams pareikalavus pinigų, nukentėjusioji jiems atidavė namuose turėtus 45 eurus. Užpuolikams pasišalinus, moteris nedelsiant kreipėsi į policijos pareigūnus. Asmenys buvo sėkmingai nustatyti ir surasti, jiems pareikšti kaltinimai dėl plėšimo veikiant bendrininkų grupėje. Už šią nusikalstamą veiką jiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Praėjusių metų spalį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame plėšimu kaltinamas dar vienas uostamiesčio gyventojas.

Tyrimo duomenimis, 30-metis vyras vėlų rudens vakarą gatvėje užpuolė iš darbo einančią moterį. Užpuolikas, prabėgdamas pro gatvėje einančią moterį, griebė jai ant peties kabojusią rankinę ir stipriai ją patraukė. Nukentėjusioji buvo pargriauta ant žemės, jai lūžo ranka. Kaltinamasis iš moters pagrobė 230 eurų vertės turtą ir iš įvykio vietos pabėgo. Pareigūnams radus ir sulaikius užpuoliką, jam buvo pareikšti kaltinimai dėl svetimo turto pagrobimo panaudojus fizinį smurtą. Už tai jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Valstybinį kaltinimą teisme šiose bylose palaikys prokurorė Jurgita Rumbinaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sukčiams kalėjime gali tekti užsibūti ilgiau

Bausmes įkalinimo vietose atliekančius asmenis pasivijo dar viena byla, tad tikėtina, jog laisvėn jie pateks dar negreit: Klaipėdos apylinkės prokuratūra ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametei neišsigandus plėšiko, jis atsidūrė areštinėje

Policija informavo, kad ketvirtadienio vakarą, apie 20.20 val., Klaipėdoje, prie vieno Baltijos prospekto prie namo, jaunuolis, grasindamas 14-metei, reikalavo iš ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Suimti du senjores apiplėšinėję klaipėdiečiai

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai sulaikė du klaipėdiečius, kurie, kaip įtariama, uostamiesčio gatvėse apiplėšinėjo senjores. Rugsėjo–spalio mėnesiais į Klaipėdos miesto policijos pareigūnus ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This