Dalį vaikų iš Charkovo priglaus Klaipėdos rajonas

Regionas

Penktą parą trunkanti apie 100 žmonių pervežimo iš Charkovo misija, vadovaujama Gintarės Narkevičiūtės-Jurgelionės, artėja prie tikslo.

Charkovas. Andri Marienko (Ukrainos naujienų agentūra UNIAN) nuotr.

Būtent iš Ukrainos miesto Charkovo žmonėms išvykti yra sunkiausia ir pavojingiausia. Šis miestas, karščiausiose naujienose jau pakrikštytas antruoju Stalingradu, dūsta griuvėsių dulkėse ir sužeistųjų bei žūvančiųjų šauksmuose. Tarp labiausiai pažeidžiamų, kaip visada kare, vaikai, kuriuos gelbėti ir saugiai išvežti tapo neįtikėtinų pastangų reikalaujančia misija.  

Šiuo metu visi vežami žmonės, tarp kurių yra neįgalūs vaikai, našlaitis kūdikis, lietuvė su penkių mėnesių kūdikiu ir juos lydintys asmenys, saugiai kirto Europos Sąjungos sieną, dalis jų liks Lenkijoje, dalis atvyks ir į Lietuvą, kur juos su visa reikalinga priežiūra akliesiems vaikams pasitiks Raseinių rajono savivaldybė, o dalis pasieks ir Klaipėdos rajoną.

Čia jau aštuonerius metus nuo karo nukentėjusiais vaikais besirūpinančios organizacijos „Asterix“ vadovės Anželikos Ibrahimovos, jos bendražygių ir Klaipėdos rajono savivaldybės dėka stovyklavo Ukrainos vaikai jau anksčiau.

„Svarbiausia, kad pavyko užtikrinti saugų pervežimą, − tačiau visi keliaujantys žmonės labai išvargę, patyrę milžinišką stresą ir šiuo metu esantys panikoje, − ypač vaikai, kuriuos karo siaubas iš tiesų lydi daug ilgiau nei šią karo savaitę, o jau aštuonerius Rusijos agresijos metus rytinėse Ukrainos teritorijose, − todėl jiems bus reikalinga psichologinė ir kita visokeriopa pagalba,“ − pasakojo G. Narkevičiūtė-Jurgelionė.

Klostantis vis pavojingesnei situacijai, Charkovo vaikų gelbėjimo operacija yra tęsiama, šiuo metu toliau gelbėjamos vaikų gyvybės.  

„Darysime viską, ko reikia, kad padėtume, − sako rajono administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė, − sulaukiame vis daugiau pagalbos šauksmų iš ukrainiečių, sužinojusių apie gelbėjamus neįgaliuosius vaikus, todėl nedelsdami pagalbą organizuojame toliau.“

INFORMACIJA

Operaciją remia ir Jono Ohmano vadovaujama organizacija „Blue/Yellow“. Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869, Bankas: „Swedbank“, Gavėjas: VšĮ „Mėlyna ir geltona“, Mokėjimo paskirtis: PARAMA, arba skambinti tel. 1482.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This