Dvi moteris pražudžiusiam girtam vairuotojui – 14 metų nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas  14 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė nė karto neteistam Plungės gyventojui Dainiui Abelkiui, kuris, būdamas girtas ir neturėdamas teisės vairuoti, sukėlė dviejų moterų mirtimi pasibaigusią avariją. Kaltininkui penkeriems metams atimta teisė vairuoti kelių transporto priemones.

Plungiškis, būdamas girtas (1,76 prom.), kelyje Mažeikiai–Plungė važiuodamas apie 133–139 km/h greičiu ir lenkdamas priekyje važiuojantį automobilį, nesuvaldė savo vairuojamo automobilio bei atsitrenkė į priekyje ta pačia eismo juosta važiavusį moters vairuojamą automobilį „Toyota Auris“. Pastarasis nuo smūgio išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešais važiavusiu vilkiku. Susidūrimo metu žuvo automobilio „Toyota Auris“ vairuotoja ir keleivė, o vilkiko vairuotojas, kuris stengėsi išvengti susidūrimo ir nuvažiavo į griovį, buvo nesunkiai sužeistas. Dėl šio nusikaltimo kaltinamasis kaltę pripažino iš dalies.

D. Abelkis buvo kaltinamas ir tuo, kad su bendrininku, kuris atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, užpuolė ir sumušė žmogų, t. y. mušė lazdomis, spardė, dėl to nukentėjusiajam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Po to nukentėjusiajam surišo rankas ir kojas ir negalintį pasipriešinti nunešė iki netoliese garažų stovėjusio automobilio ir paguldė ant žemės. Nukentėjusysis išsilaisvino ir pabėgo. Kaltę dėl šių veiksmų kaltinamasis pripažino iš dalies, teigė, kad nusprendė nukentėjusįjį pamokyti, nes jis buvo apvogęs jų garažus, grasinęs peiliu.

Bylą išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija padarė išvadą, kad surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtina D. Abelkio kaltę padarius inkriminuotus nusikaltimus.

Anot teismo pranešimo, kaltinamojo veika dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo du žmonės, sukėlimo iš pradžių buvo kvalifikuota kaip nusikaltimas, padarytas dėl neatsargumo. Teisminio bylos nagrinėjimo metu nukentėjusiųjų ir prokuroro iniciatyva šis kaltinimas pakeistas ir kaltinamojo veika kvalifikuota kaip tyčinis nusikaltimas – dviejų žmonių nužudymas iš chuliganiškų paskatų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

D. Abelkis pripažino, kad jis niekuomet nebuvo įgijęs vairuotojo pažymėjimo, nes niekaip nesugebėdavo išlaikyti vairavimo teorijos egzamino. Jis buvo daug kartų baustas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tarp jų ir tokius, kurie kelia grėsmę kitų eismo dalyvių sveikatai ir gyvybei. Taip pat yra baustas administracine tvarka ir už girtavimą viešoje vietoje, kitų asmenų ramybės ir poilsio trikdymą.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Laiku nesumokėjus transporto draudimo įmokos, gali tekti grąžinti dalį draudiko išmokų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo bylą, kurioje buvo sprendžiama dėl draudimo bendrovės teisės reikalauti iš draudėjo grąžinti dalį išmokėtos sumos, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This