Lietuvos rankininkės Klaipėdoje pralaimėjo Šveicarijos rinktinei

Sportas

2022 m. Europos čempionato atrankos turnyre Lietuvos moterų rankinio rinktinė ketvirtadienio vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje priėmė Šveicarijos nacionalinę komandą. Pirmą kėlinį sėkmingiau pradėjo Lietuvos rankininkės ir įpusėjus rungtynėms šeimininkės pirmavo 19:18. Tačiau po pertraukos lietuvaitės įkrito į duobę ir šveicarės tuo pasinaudojo bei iškovojo pergalę rezultatu 36:30.

rankinis.lt nuotr.

Pirmame kėlinyje Lietuvos rankininkės realizavo 79 proc. metimų, tačiau po pertraukos realizacija krito iki 52 proc. Tuo tarpu šveicarės po pertraukos realizavo net 90 proc. metimų į vartus. Lietuvėms pavyko realizuoti tik du 7 metrų baudinius iš penkių, o varžovės įmetė visus septynis.

„Pirmas kėlinys buvo labai geras. Veikė mūsų pasirinkta taktika ir varžoves išmušė iš vėžių tai, kas mes labai aukštai pasitikome pagrindines jų metikes. Bet tai buvo rizika ir antrame kėlinyje mums pradėjo trūksti resursų. Rotacijoje turime tik keturias atsitraukusias žaidėjas. Bandėme jas kiek įmanoma daugiau rotuoti, bet tai atsiliepė mūsų realizacijai puolime. Pritrūko jėgų žaidžiant viena prieš vieną, ką gerai išnaudojome iki pertraukos. Nepasakyčiau, kad žaidėme prastai. Rezultatas švieslentėje nevisiškai atspindi jėgų santykį aikštėje“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Nugalėtojas į priekį vedė net 12 įvarčių pelniusi Xenia Hodel. Lietuvos rinktinėje rezultatyviausia buvo Rita Repečkaitė, surinkusi 8 įvarčius. Simona Kolosovė įmetė 7-is, Audinga Kniubaitė 5-is, Dovilė Ilčiukaitė 4 įvarčius.

„Pirmame kėlinyje žaidėme tikrai gerai – buvo geras judėjimas, linijos žaidėja gerai atsidengdavo. O šveicarės nieko nenustebino. Kaip ir tikėjomės, jų pusiaukraštės metė iš toli ir mums pavyko stabdyti jų atakas. Deja, antrame kėlinyje sustojo mūsų puolimas, prastai judėjome be kamuolio ir tas lėmė pralaimėjimą“, – teigė S. Kolosovė.

Trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusi Lietuvos rinktinė lieka paskutinėje 1 grupės vietoje. Šveicarijos rankininkės iškovojo pirmą pergalę. Grupėje pirmauja dvi pergales turinti Lenkijos komanda. Grupės favorite laikyta Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionė Rusijos rinktinė EHF sprendimu buvo pašalinta iš turnyro dėl šios valstybės karo veiksmų Ukrainoje.

Lietuvos ir Šveicarijos rankininkės šeštadienį susitiks dar kartą. Šįkart susitikimas vyks Šveicarijoje.

„Prieš antras rungtynes su šveicarėmis privalome pagerinti gynybą. 36 praleisti įvarčiai tikrai labai daug. Aišku, greitame žaidime tiek įvarčių yra normalu, bet tiek praleidus sunku galvoti apie pergalę. Jeigu puolime didžiąją dalį plano įvykdėme, tai gynybą privalome stiprinti“, – tvirtino Lietuvos rinktinės treneris.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This