Uosto direkcija nutraukė 17 mln. eurų vertės sutartis

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) nutraukė 16,22 mln. eurų vertės sutartį su bendrove „Rohde Nielsen A/S” dėl laivybos kanalo gilinimo iki 15 m.

Pernai vasarį Danijos kompanijos „Rohde Nielsen A/S“ žemsiurbė gilinimo darbus pradėjo nuo pietinės uosto dalies.

KVJUD teigia, kad rangovas yra atlikęs ir perdavęs užsakovui tik 23 proc. sutartyje numatytų darbų. Direkcija esą nuolat reikšdavo susirūpinimą „Rohde Nielsen A/S” dėl neleistinai vėluojamų atlikti darbų, kurie turėjo būti baigti šių metų balandžio 1 d. 

Anot direkcijos, laiku atlikti darbus jau neįmanoma, o rizika yra didelė, nes šie darbai finansuojami iš Europos Sąjungos sanglaudos fondų.

Sutarties nutraukimui įsigaliojus per 16 dienų po pranešimo KVJUD sumokės „Rohde Nielsen A/S” tik už tinkamai atliktus darbus pagal pasirašytus darbų atlikimo aktus.

„Uosto akvatorijos gilinimo iki 15 m darbai vėlavo,  matėme pavojų, kad jie nebus atlikti laiku, tad VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nutraukė sutartį su rangovu „Rohde Nielsen A/S“. Artimiausiu metu bus paskelbtas naujas konkursas gilinimo darbams”, – teigiama „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame KVJUD komentare,

Direkcija taip pat nutraukė 735 075 vertės sutartį su „Rohde Nielsen A/S” dėl gilinimo darbų prie 141 ir 142 krantinių (Malkų įlankos terminalo teritorija). Ši sutartis buvo pasirašyta pernai rugpjūtį.

Nutraukiant sutartį abi jos šalys konstatavo, kad jog dėl pasikeitusių sąlygų jo vykdymas yra „objektyviai neįmanomas”. Ši sutartis nutraukta nesant „jos pažeidimo nei iš vienos šalies pusės”.  Ar pinigus rangovui uosto direkcija sumokėjo, nepranešama.

Prieš keletą dienų „Atvira Klaipėda” pranešė, kad KVJUD nutraukė ir sutartį su UAB „Uostamiesčio projektas” dėl laivų judėjimo valdymo sistemos posto Nr. 2, esančios Nemuno g. 8A (šalia Naujosios perkėlos), kapitalinio remonto projekto. Šalių susitarimu nutraukta sutartis buvo pasirašyta pernai vasarį. Tačiau šių metų sausį direkcijos investicijų vykdymo pasitarime buvo priimtas sprendimas projekto neįgyvendinti dėl pasikeitusių planų. UAB „Uostamiesčio projektas” sumokėta faktinė sutarties įvykdymo vertė – 38 236 eurai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This