Uosto taryba ragina Rusijos jūrų uostų valdžią kreiptis į savo šalies Vyriausybę stabdyti karą

Uostas ir jūra

Penktadienį į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto tarybos posėdį susirinkę jos nariai vienbalsiai pritarė ir pasirašė deklaraciją, kuria kreipiamasi į Rusijos Federacijos jūrų uostus, jų vadovus bei visus šios šalies piliečius. Klaipėdos uostas, kaip jūrinio sektoriaus dalis, ragina Rusijos Federacijos jūrų uostus kreiptis į šalies Vyriausybę, kad karo veiksmai Ukrainoje būtų sustabdyti.

„Kaip ir visas pasaulis esame susirūpinę dėl karo Ukrainoje. Žūsta žmonės, patiriama nepataisoma moralinė ir materialinė žala. Užsidarant sienoms ir trūkinėjant ekonominiams ryšiams, stringa jūrinė prekyba, transporto ir uostų veikla. Esame įsitikinę, kad visi rytinėje Baltijos jūros pakrantėje esantys uostai siekia to paties – nepertraukiamo vystymosi, krovos didėjimo, norime įgyvendinti savo partnerių ir užsakovų poreikius, tai įmanoma tik taikos sąlygomis“, – pranešime cituojamas Uosto tarybos pirmininkas ir Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

INFORMACIJA

Uosto tarybą sudaro Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos miesto savivaldybės, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Klaipėdos universiteto, uosto naudotojų, su uosto veikla ir transportu susijusių asociacijų, AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai. Pagrindinis Uosto tarybos uždavinys yra spręsti Klaipėdos jūrų uosto plėtros klausimus.

2 Comments

  1. Jakšemaš

    Įdomiai čia pasakyta – karo veiksmų nepaskelbė, nevykdo, o iš kažkur bombos ir sviediniai krenta ant Ukrainos miestų ir kaimų, laksto kulkos, bėgioja šauktiniai, verktiniai ir kažkokie barzdoti su kalašnikovais kadyrovai (na, tokių mažai beliko, ukrainiečiai pasirūpino). 15 metų irgi nedaug, nei šis, nei tas, galėjo visus 50 įsūdyti, būtų solidžiau.

    Reply
  2. Aha

    Susireikšminusi ar visiškai nukvakusi ta mūsų uosto taryba? Kuris čia Rusijos federacijos uosto vadovas išdrįs kreiptis į savo Vyriausybę ir parašą ant kreipimosi dėti? Rusija niekam nepaskelbė ir nevykdo jokių KARO veiksmų, o nuo šiandien už tokį kreipimąsi jau garantuota ir 15metų už grotų. Jums 30 metų buvo sakoma, kad uostui reikią konversijos ir labai didelė ekonominė rizika užsiiminėti visokio rusiško brudo sandėliavimu ir krova. Vietoje to, kad pradėtų galvoti apie naujas strategines uosto veiklos kryptis jie posėdžiauja apie deklaracijas putino uostams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This