Klaipėdiečiai užplūdo atvertą Dangės skverą

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybei dar iki oficialaus atidarymo nuėmus tvoras nuo baigto rekonstruoti Dangės skvero klaipėdiečiai šeštadienį jau gausiai lankė ne tik senamiestyje įsikūrusią Kaziuko mugę, bet ir jį bei naująsias krantines.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Skveras dar nėra išvalytas, daug kur nėra žolės, tačiau bent jau mažiesiems klaipėdiečiams tikrai netrūksta džiaugsmo dėl įrengtų supynių, jiems skirtus įrenginius jau išbando ir riedutininkai bei paspirtukininkai.

Uždengtas iki šiol liko ir granitinis suolas, ant kurio buvo iškaltas dviprasmiškas užrašas „Nepriklausomybė 1990-2018″.

„Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendė pašalinti Danės krantines ir šalia esančio skvero teritoriją juosiančias tvoras ir taip patenkinti nekantriausių klaipėdiečių smalsumą. Taip padaryti nuspręsta įvertinus, kad nebėra būtinybės sudaryti kliūtis patekti į jau sutvarkytą teritoriją miestiečiams, kurie, nepaisydami rangovo iki oficialaus Danės skvero atvėrimo visuomenei paliktų tvorų, atkakliai į ją brovėsi per užtvarus. Oficialiai atidaryti Danės skverą visuomenei planuojama kovo pabaigoje. Apie tai bus paskelbta iš anksto”, – penktadienį savo paskyroje „Facebook” tinkle rašė savivaldybė.

Pagal Klaipėdos savivaldybės pasirašytą sutartį su darbus atlikusia bendrove „Plungės lagūna“ pradžioje buvo numatyta rekonstrukciją baigti iki 2021 metų liepos, tačiau sutartis buvo pratęsta iki šių metų sausio pabaigos.

Pradinėje stadijoje buvo numatyta krantinės ir skvero rekonstrukcijai skirti 5,8 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą konkurse pasiūlęs rangovas – „Plungės lagūna” – nurodė darbus galėsianti atlikti už beveik du kartus didesnę sumą – daugiau kaip 10,7 mln. eurų.

Anksčiau skelbta, jog projektas bene labiausiai pabrango dėl to, kad buvo nuspręsta skverą iškloti ne skaldyto granito, kaip pirminiame projekte, o pjaustyto ir šiurkštaus granito, t.y. gerokai kokybiškesnėmis plokštėmis.

Darbus pabrangino ir sprendimas iš senosios vietos „patraukti“ fontaną, jį perkeliant arčiau krantinių – šie darbai pridėjo dar apie 230 tūkst. eurų. Be to, daugiau nei 542 tūkst. eurų pabrango mažoji architektūra, 507 tūkst. eurų – parko įrenginiai, t. y. suolai, vaikų žaidimų aikštelės, treniruokliai ir kt.

31 Comments

  1. Kazys

    Antkapių akmenys, paspiriami stiklainiai, didelis juodas paminklas su užrašu KARAS centre. Čia kad neužsimirštume?
    Visa centrinė alėja – slogus Lėbartų wibe’as. Pabaigoje – teletubbies kalvelės. Na, epic…

    Reply
  2. Anonimas

    Šiuolaikiškas,modernus skveras Super.Klaipėda vis grazeja.Truksta mūsų mieste,–FONTANO.Grazus fontanas randasi Londono –centre.Gal būtų visai gražu ir mūsų mieste,ką nors panašaus…prie Klaipėdos viešbučio,nes ten labai apleista.Aciu.

    Reply
    • Anonimas

      Totalus gėda dėl tokių remontu..akinius su rožėmis nusiimkite.

    • Ekspertas

      Puikus parkas

  3. V ir Gis

    Koks miesto sovietas toks ir skveras

    Reply
  4. N

    Kuo toliau ,tuo daugiau betonejam ,Klaipedoje taip mazai zalumos naikina ta pacia baigia visus kampus uzbetonuotiNN

    Reply
  5. Ar nustebs Europą?

    Viešinant šio skvero projektinius pasiūlymus tuometinis savivaldybės admin. direktorius, kėglių didmeistris S.Budinas, garsiai rėkė – taip padarysiu, kad šiam skverui nebus Europoje analogų! Jau akivaizdu, kad su šoferio G. Neniško ir ekskursijų vadovo R. Zulco profesionalia pagalba, bet žodį tikrai tęsėjo. Maža bėda, kad, mums skvero neliko ir juodų antkapių alėja su atrakcionu parku gavosi, kad tai mums kainavo tik, 12 mln. eurų. Stebinti Europą kainuoja.

    Reply
  6. Skeptikams

    Palaukim, tuoj sužaliuos ir visiems „ekspertams” visai kitaip atnaujintas skveras atrodys. Nors labai abejoju, kad jūs čia nors retkarčiai užsukate. Svarbu, kokį „kompetentingą” komentarą palikti.

    Reply
    • Anonimas

      Į senąjį skverą uzsukdavome, dabar tai nyki vieta.

    • Kantrybės

      Juk sako žmonės, palaukim vasaros. Tada ir pasimatys, kas ir kaip.

  7. LABAI TRŪKSTA STIKLINIŲ PLYTŲ. GERAI DERĖTŲ PRIE GELŽBETONIO ŠEDEVRŲ.

    .

    Reply
    • Stikliorius

      Įdomi mintis, gal kada ir tokių vaizdelių atsiras, ką gali žinoti.

  8. T

    Klaiku, betonas, jaukumo nulis,sunaikinta dar viena erdvė, šlovė miesto savivaldybės d……ų komandai su meru priešaky!

    Reply
  9. Verkiau pamatęs

    Kokį čia skverą užplūdo? Čia nebėra skvero, nes skveras – tai medžiai, žolė, jaukumas. O ši erdvė net neaišku kas: aikštė, gatvė, betono plynė? Ką reiškia tie juodi kubai, dirbtinės duobės?

    Reply
    • Jakšemaš

      Jei kovo pradžioje norite žolės ir jaukumo, tai važiuokite į Madagaskarą, kur šilta ir dažnokai palyja. Čia teks palaukti iki vasaros, nieko nepadarysi.

    • Misija pagal liberalus

      Baisu, betono dykra

  10. baisu

    Vadasigos kinietiškas granitas už tokia kaina yra baisu.

    Reply
  11. Eik na xy....i savivaldybė

    Su debilavotais projektais. Klimato atš. Ak. tiek BETONO PAVARYTI. KARSČIO SĄLA ORGANIZUOTA. TRI KELIZACIJA SIAUBINGA. PI IGAI IŠPLAUTI. TJU ANT TOKIU PROJEKTOTOJU IR VYKDYTOJU. LAUK IŠ SAVI SLDYBĖS

    Reply
    • Aha

      Reikėjo pakraščius užpilti žvyru ir vieną kitą kampą užasfaltuoti, o per vidurį prisodinti Majausko tiulpanų (ką tai reikštų, nežinau, bet kažkur internete tokį užvardinimą mačiau). O tai būtų grožis, argi ne?

  12. Kiek naujadarų atsirado.

    Ką reiškia ” iš kreivūs” projektai?

    Reply
    • Anonimas

      turejo buti „ar visus kreivus projektus pateisinate?”, telefonas „pataise” teksta.

  13. O kas atsakingaa

    už tų milijonų priežiūrą? Yra juk turto niokotojų, kuriems nagai niežti ką nors sunaikinti, nes patys nieko nesugeba sukurti.

    Reply
  14. Betonas

    Kaip gražu, kiek daug BETONO…

    Reply
  15. Anonimas

    išties nykuma. Klaipėda praranda savitumą.

    Reply
  16. nusivylęs

    Trinkelizuotas, žiauriai išretinti medžiai, nykus ir pilkas. O ką reiškia tos juodos daug kur sustatytos urnos?

    Reply
    • Nusivylusiam

      Kaip gerai, kad tavęs ten nebus. Nesinorisi matyti čia niurzglių.

    • to to nusivylusiam

      Jūs iš kreivus projektus pateisinat? Nesugebat kritiškai mąstyti?

    • to to to

      Pats suprantate ką rašote? Ką ten rūkote?

    • to to to (IP: 78.56.19.8)

      paklausiu dar kartą – ar visus kreivus projektus pateisinate? ps. deja nerukau, ka jus rukote kad viskas tinka, patinka..

    • Gali būti

      Tikrai, sovietmečiu plytelizuotas skveras buvo jaukesnis. Galimas daiktas, kreivos beigi sueižėję plytelės nenušienautų gazonų fone išties žiūrėjosi gražiau.

    • Betoninis stiliukas

      Būtent. Kas iš mūsų, vyresnių klaipėdiečių norės pasėdėti ant tų betono luitų? Kaip galima vadinti sjverubetono luitų ir išretintų varganų medelių plynes. baisu. Da žeiriau išretintas Malūno parkas, kurima puikuojasi stendai su neva parke gyvenančiais paukščiais? Demogija ir melas, kai išretino medžius, iškirtokrūmus ir vos kelismedukus pasodino- paikščių liko gal penktadalis. O suoliukų gausa, tik ten, kur įsikūręs „keberiokšt” Sėdėkit ir klausykitės cypiančiųl ynų nuo ryto iki vakaro.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Dingo Sąjūdžio laikus menantis simbolis

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, pasigesta tautinio simbolio – priverpstės, lietuviškos trispalvės juosta pritvirtintos prie ąžuolo.  Apie šį įvykį pranešė „Atviros Klaipėdos” ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

Spyglys

Vietoje nuskendusio Dangės fontano įrengs tualetą*

Klaipėdos savivaldybės pasamdyti ekspertai padarė išvadą, kad Dangės skvere nuskendusio fontano gelbėjimas yra per daug brangus mokesčių mokėtojams. Todėl valdžia ...
2023-11-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This