Klaipėdiečiai užplūdo atvertą Dangės skverą (31)

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-03-05

Klaipėdos savivaldybei dar iki oficialaus atidarymo nuėmus tvoras nuo baigto rekonstruoti Dangės skvero klaipėdiečiai šeštadienį jau gausiai lankė ne tik senamiestyje įsikūrusią Kaziuko mugę, bet ir jį bei naująsias krantines.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Skveras dar nėra išvalytas, daug kur nėra žolės, tačiau bent jau mažiesiems klaipėdiečiams tikrai netrūksta džiaugsmo dėl įrengtų supynių, jiems skirtus įrenginius jau išbando ir riedutininkai bei paspirtukininkai.

Uždengtas iki šiol liko ir granitinis suolas, ant kurio buvo iškaltas dviprasmiškas užrašas „Nepriklausomybė 1990-2018″.

„Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendė pašalinti Danės krantines ir šalia esančio skvero teritoriją juosiančias tvoras ir taip patenkinti nekantriausių klaipėdiečių smalsumą. Taip padaryti nuspręsta įvertinus, kad nebėra būtinybės sudaryti kliūtis patekti į jau sutvarkytą teritoriją miestiečiams, kurie, nepaisydami rangovo iki oficialaus Danės skvero atvėrimo visuomenei paliktų tvorų, atkakliai į ją brovėsi per užtvarus. Oficialiai atidaryti Danės skverą visuomenei planuojama kovo pabaigoje. Apie tai bus paskelbta iš anksto”, – penktadienį savo paskyroje „Facebook” tinkle rašė savivaldybė.

Pagal Klaipėdos savivaldybės pasirašytą sutartį su darbus atlikusia bendrove „Plungės lagūna“ pradžioje buvo numatyta rekonstrukciją baigti iki 2021 metų liepos, tačiau sutartis buvo pratęsta iki šių metų sausio pabaigos.

Pradinėje stadijoje buvo numatyta krantinės ir skvero rekonstrukcijai skirti 5,8 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą konkurse pasiūlęs rangovas – „Plungės lagūna” – nurodė darbus galėsianti atlikti už beveik du kartus didesnę sumą – daugiau kaip 10,7 mln. eurų.

Anksčiau skelbta, jog projektas bene labiausiai pabrango dėl to, kad buvo nuspręsta skverą iškloti ne skaldyto granito, kaip pirminiame projekte, o pjaustyto ir šiurkštaus granito, t.y. gerokai kokybiškesnėmis plokštėmis.

Darbus pabrangino ir sprendimas iš senosios vietos „patraukti“ fontaną, jį perkeliant arčiau krantinių – šie darbai pridėjo dar apie 230 tūkst. eurų. Be to, daugiau nei 542 tūkst. eurų pabrango mažoji architektūra, 507 tūkst. eurų – parko įrenginiai, t. y. suolai, vaikų žaidimų aikštelės, treniruokliai ir kt.

Žymos: |

Komentarai (31):

Atsakymas į “Klaipėdiečiai užplūdo atvertą Dangės skverą”: 31

  1. Kazys parašė:

    Antkapių akmenys, paspiriami stiklainiai, didelis juodas paminklas su užrašu KARAS centre. Čia kad neužsimirštume?
    Visa centrinė alėja – slogus Lėbartų wibe’as. Pabaigoje – teletubbies kalvelės. Na, epic…

  2. Anonimas parašė:

    Šiuolaikiškas,modernus skveras Super.Klaipėda vis grazeja.Truksta mūsų mieste,–FONTANO.Grazus fontanas randasi Londono –centre.Gal būtų visai gražu ir mūsų mieste,ką nors panašaus…prie Klaipėdos viešbučio,nes ten labai apleista.Aciu.

  3. V ir Gis parašė:

    Koks miesto sovietas toks ir skveras

  4. N parašė:

    Kuo toliau ,tuo daugiau betonejam ,Klaipedoje taip mazai zalumos naikina ta pacia baigia visus kampus uzbetonuotiNN

  5. Ar nustebs Europą? parašė:

    Viešinant šio skvero projektinius pasiūlymus tuometinis savivaldybės admin. direktorius, kėglių didmeistris S.Budinas, garsiai rėkė – taip padarysiu, kad šiam skverui nebus Europoje analogų! Jau akivaizdu, kad su šoferio G. Neniško ir ekskursijų vadovo R. Zulco profesionalia pagalba, bet žodį tikrai tęsėjo. Maža bėda, kad, mums skvero neliko ir juodų antkapių alėja su atrakcionu parku gavosi, kad tai mums kainavo tik, 12 mln. eurų. Stebinti Europą kainuoja.

  6. Skeptikams parašė:

    Palaukim, tuoj sužaliuos ir visiems „ekspertams” visai kitaip atnaujintas skveras atrodys. Nors labai abejoju, kad jūs čia nors retkarčiai užsukate. Svarbu, kokį „kompetentingą” komentarą palikti.

  7. LABAI TRŪKSTA STIKLINIŲ PLYTŲ. GERAI DERĖTŲ PRIE GELŽBETONIO ŠEDEVRŲ. parašė:

    .

  8. T parašė:

    Klaiku, betonas, jaukumo nulis,sunaikinta dar viena erdvė, šlovė miesto savivaldybės d……ų komandai su meru priešaky!

  9. Verkiau pamatęs parašė:

    Kokį čia skverą užplūdo? Čia nebėra skvero, nes skveras – tai medžiai, žolė, jaukumas. O ši erdvė net neaišku kas: aikštė, gatvė, betono plynė? Ką reiškia tie juodi kubai, dirbtinės duobės?

  10. baisu parašė:

    Vadasigos kinietiškas granitas už tokia kaina yra baisu.

  11. Eik na xy....i savivaldybė parašė:

    Su debilavotais projektais. Klimato atš. Ak. tiek BETONO PAVARYTI. KARSČIO SĄLA ORGANIZUOTA. TRI KELIZACIJA SIAUBINGA. PI IGAI IŠPLAUTI. TJU ANT TOKIU PROJEKTOTOJU IR VYKDYTOJU. LAUK IŠ SAVI SLDYBĖS

    • Aha parašė:

      Reikėjo pakraščius užpilti žvyru ir vieną kitą kampą užasfaltuoti, o per vidurį prisodinti Majausko tiulpanų (ką tai reikštų, nežinau, bet kažkur internete tokį užvardinimą mačiau). O tai būtų grožis, argi ne?

  12. Kiek naujadarų atsirado. parašė:

    Ką reiškia ” iš kreivūs” projektai?

  13. O kas atsakingaa parašė:

    už tų milijonų priežiūrą? Yra juk turto niokotojų, kuriems nagai niežti ką nors sunaikinti, nes patys nieko nesugeba sukurti.

  14. Betonas parašė:

    Kaip gražu, kiek daug BETONO…

  15. Anonimas parašė:

    išties nykuma. Klaipėda praranda savitumą.

  16. nusivylęs parašė:

    Trinkelizuotas, žiauriai išretinti medžiai, nykus ir pilkas. O ką reiškia tos juodos daug kur sustatytos urnos?

    • Nusivylusiam parašė:

      Kaip gerai, kad tavęs ten nebus. Nesinorisi matyti čia niurzglių.

    • to to nusivylusiam parašė:

      Jūs iš kreivus projektus pateisinat? Nesugebat kritiškai mąstyti?

    • to to to parašė:

      Pats suprantate ką rašote? Ką ten rūkote?

    • to to to (IP: 78.56.19.8) parašė:

      paklausiu dar kartą – ar visus kreivus projektus pateisinate? ps. deja nerukau, ka jus rukote kad viskas tinka, patinka..

    • Gali būti parašė:

      Tikrai, sovietmečiu plytelizuotas skveras buvo jaukesnis. Galimas daiktas, kreivos beigi sueižėję plytelės nenušienautų gazonų fone išties žiūrėjosi gražiau.

    • Betoninis stiliukas parašė:

      Būtent. Kas iš mūsų, vyresnių klaipėdiečių norės pasėdėti ant tų betono luitų? Kaip galima vadinti sjverubetono luitų ir išretintų varganų medelių plynes. baisu. Da žeiriau išretintas Malūno parkas, kurima puikuojasi stendai su neva parke gyvenančiais paukščiais? Demogija ir melas, kai išretino medžius, iškirtokrūmus ir vos kelismedukus pasodino- paikščių liko gal penktadalis. O suoliukų gausa, tik ten, kur įsikūręs „keberiokšt” Sėdėkit ir klausykitės cypiančiųl ynų nuo ryto iki vakaro.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

„Ne vaikų žaidimo, o vaikų žalojimo aikštelė”*

Maždaug taip vaikų žaidimo aikštelę Dangės skvere apibūdino vienas į uostamiestį su vaikais vis atkeliaujantis pilietis. Nes ant šios aikštelės ...
2024-07-20
Skaityti daugiau

Miestas

Remontuojama krantinė ir skveras

Kairiajame Dangės upės krante pradėti krantinės tarp Biržos tilto ir pėsčiųjų-dviračių tako remonto darbai. Juos numatoma pabaigti šį rudenį. Tuo ...
2024-06-19
Skaityti daugiau

Miestas

Paryžiaus komunos gatvę suremontuos iki Kalėdų?

„Yra nusiteikimas dar šiais metais pabaigti”, – taip optimistiškai apie Paryžiaus komunos gatvės kapitalinį remontą, kuris dar nėra pradėtas, trečiadienį ...
2024-05-22
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This