Kovo 8-ąją – koncertas Ukrainos moterims

Kultūra

Antradienį, kovo 8 d. ,18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje skambės koncertas „Meilės dainos ir duetai”, dedikuotas Ukrainos moterimis, kurios savo šalyje šiuo metu išgyvena Rusijos karinius išpuolius. Programą kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru rengs dirigentas Vytautas Lukočius, operos solistai Monika Pleškytė, Tomas Pavilionis ir smuikininkė iš Ukrainos Myroslava Kotorovych (nuotr.).

Solo partiją koncerte atliksianti ukrainiečių smuikininkė M. Kotorovyck yra viena talentingiausių jaunųjų muzikių ir klasikinės smuiko mokyklos atstovių. Ji groja kaip solistė su daugeliu Ukrainos orkestrų, taip pat rengia solinius koncertus užsienyje. Nuo 1993 m. ji yra Nacionalinio solistų ansamblio „Kyivska Kamerata“ solistė. Koncerte „Meilės dainos ir duetai” M. Kotorovych atliks ukrainiečių kompozitoriaus Myroslavo Skoryko kūrinį „Melody”.

Scenoje taip pat pasirodys M. Pleškytė – jaunosios kartos perspektyvi solistė. Atlikėja yra tarptautinių konkursų laureatė, apdovanota „Operos vilties“ nominacijoje už Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre kuriamus vaidmenis. M. Pleškytę taip pat galima matyti Kauno ir Klaipėdos valstybinių muzikinių teatrų scenose, aktyviai koncertuojančią Lietuvoje ir užsienyje.

Tenoras T. Pavilionis muzikinę karjerą vysto Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre, bendradarbiauja su didžiausiais Lietuvos orkestrais ir muzikiniais teatrais, JAV bei Pietų Korėjos koncertinėmis įstaigomis.

Su solistais scenoje muzikuos Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas M. Bačkus), kuriam diriguos Vytautas Lukočius.

Koncertinėje programoje taip pat skambės ukrainiečių kompozitorių I. Shcherbakovo ir V. Vasylyovycho Silvestrovo opusai kameriniam orkestrui, G. Verdi, G. Puccini, G. Donizetti, F. Lehár, J. Strauss ir kitų kompozitorių operų ir operečių arijos bei duetai.

1 Comment

  1. Neisiu , nes

    pamirštos Lietuvos moterys, kurios ukrainietėms ir jų vaikams, teikia pagalbą .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

LNOBT gastrolės Klaipėdoje: nuo baleto klasikos iki operos vaikams

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) artistai po šv. Velykų atidaro savo gastrolių sezoną. Pirmoji vilniečių stotelė – Klaipėda. ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

Kultūra

„Spragtuke“ skambės ir čelesta

„Piotras Čaikovskis – genialus kompozitorius. Jo muzika didinga, graži paklausyti publikai, tačiau sudėtinga atlikti orkestrui“, – apie artėjantį iššūkį pasakoja batutos ...
2019-11-22
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šis „Don Žuanas“ nepadarytų gėdos jokiam teatrui

Neminint šimtamečių Klaipėdos muzikinio teatro, įkurto 1820 m., tradicijų, bet žvelgiant tik į pastarųjų trisdešimties metų darbus akivaizdu, kad ilgai besiblaškiusio ...
2019-05-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This