LRT radijo informacinės laidos rusų kalba – ir per „Radugą”

Miestas

Reaguojant į objektyvios informacijos poreikį ir Rusijos propagandos bandymus pasiekti Lietuvoje gyvenančius rusakalbius, LRT radijas suteikė galimybę rusakalbiams radijams retransliuoti informacinę laidą rusų kalba. Nuo šiol LRT radijo Naujienų tarnybos tautinių bendrijų redakcijos žurnalistų rengiamą laidą girdės ir Klaipėdoje transliuojamos radijo stoties „Raduga“ klausytojai.

Laida rusų kalba LRT radijo eteryje kasdien transliuojama 16.05 val. Pajūryje jau dvidešimtmetį programas rusiškai Klaipėdoje transliuojanti radijo stotis „Raduga“ informacinę laidą rusų kalba retransliuos kasdien 17 val.

„Tikimės, kad bendradarbiavimas su LRT radiju padės pasiekti dar didesnę rusakalbės auditorijos dalį ir toliau skleisti objektyvią informaciją apie įvykius Ukrainoje, Lietuvoje ir pasaulyje, laikantis sąžiningumo ir objektyvumo principų, bei vadovaujantis demokratiškomis ir europietiškomis vertybėmis. Dabar kaip niekad svarbu nepalikti rusakalbės auditorijos informaciniame vakuume, o apjungę jėgas galėsime plačiau skleisti žinią ir padaryti tai kokybiškiau“, – sako „Raduga“ valdančios radijo stoties „Laluna“ vadovas Tadas Žemaitis.

V. Putinui pradėjus karą Ukrainoje ši radijo stotis atsisakė bet kokios Rusijos muzikos atlikėjų produkcijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Kiek kandidatai „investavo" į Klaipėdos žiniasklaidą?

Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbtos deklaracijos rodo, kad savivaldos rinkimuose dalyvavę ir uostamiestį ateinančius ketverius metus besiveržę valdyti kandidatai Klaipėdoje veikiančiose ...
2023-04-20
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

„Raduga": nuo darbuotojų „iš gatvės" iki rusiškos muzikos atsisakymo

Rugsėjo 1-ąją vienintelė Klaipėdoje laidas rusų kalba transliuojanti radijo stotis „Raduga” šventė savo veiklos 21-ąsias metines. Per tą laiką radijo ...
2022-09-11
Skaityti daugiau

Miestas

„Raduga“ nebegros Rusijos atlikėjų muzikos

Rusijos Federacijai vykdant karinę agresiją aktą prieš Ukrainą daugiau nei dvidešimt metų rusų kalba programas Klaipėdoje transliuojanti radijo stotis „Raduga“ ...
2022-02-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This